Zuckerberg και Trump ανοίγουν “πόλεμο” μέσω social media

zuckerberg trump, Zuckerberg και Trump ανοίγουν “πόλεμο” μέσω social media

O CEO του Facebook, Mark Zuckerberg και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump δεν φαίνεται να έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Αντιθέτως μάλιστα η μεταξύ τους αντιπαράθεση γίνεται πλέον δημόσια μέσω από τα social media.

Ο Mark Zuckerberg απαντά στο tweet που ανέβασε την Τετάρτη ο Trump και μέσω του οποίου ισχυριζόταν ότι το Facebook “ήταν πάντα anti-Trump” κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ο CEO του Facebook μέσω post έγραψε: “Ο Trump λέει ότι το Facebook είναι εναντίον του. Οι Φιλελεύθεροι λένε ότι βοηθήσαμε τον Trump. Και οι δύο πλευρές έχουν αναστατωθεί από ιδέες και το περιεχόμενο που δεν τους αρέσει. Αυτή είναι όμως μια πλατφόρμα για όλες τις ιδέες”.

Η δήλωση του Zuckerberg έρχεται την ίδια ώρα που Facebook, Google, Twitter κλήθηκαν από το Κογκρέσο να καταθέσουν την 1η Νοεμβρίου σχετικά με την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Πως μπορεί οι πλατφόρμες τους να έχουν χρησιμοποιηθεί για να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο επικεφαλής του Facebook σε όλες αυτές τις υποθέσεις είχε δηλώσει πως είναι “τρελό” να θεωρεί κάποιος ότι η πλατφόρμα του μπορεί να έχει βοηθήσει στο να αλλάξει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Ωστόσο, έκτοτε έχει αποκαλυφθεί ότι η Ρωσία έχει ξοδέψει 100.000 δολάρια σε πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook με στόχο να ανακινήσουν πολιτικές εντάσεις για διάφορα ζητήματα προκειμένου τελικά να ζημιωθεί η υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

Ο Zuckerberg παραδέχεται σήμερα πως ήταν λάθος του να αγνοήσει την πιθανότητα το Facebook να έπαιξε ρόλο στις εκλογές. “Μετά τις εκλογές είχα πει ότι πιστεύω πως η άποψη ότι η παραπληροφόρηση μέσω του Facebook μπόρεσε να επηρεάσει τις εκλογές είναι παράλογη. Το να την αποκαλέσω παράλογη ήταν περιφρονητικό και το μετανιώνω. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για να το αντιμετωπίζουμε περιφρονητικά”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Πολύ παραπληροφοριση ενάντια του τραμπ ειδικά στης εκλογές που είχαν γίνει η Χίλαρι ποτέ δεν ήταν πρώτοι στους ψήφους ούτε η Ρωσία έχει ξοδέψει λεφτά για να βγει ο τραμπ. Όλο αυτό ήταν ένα κόλπο μπας και βγει η Χίλαρι για να κηρύξει πόλεμο έναντι της Ρωσίας για να διαφτει το χρέος που είχαν!!

ΝΙΚΟΣ

Ο Τράμπ ήρθε και κάποια στιγμή θα φύγει. Το Facebook ήρθε για να μείνει. Καλώς ή κακώς

theo

Ακόμη να το χωνέψουν οι παρατρεχάμενοι της Χίλαρι;;;
Ξιδάκι και καλά ξεμπερδέματα με τον κοκκινομούρη.

alekos

Ίσως όλοι εμείς που έχουμε κάνει το facebook θεό των social media πρέπει να το ξανασκεφτούμε…υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.Το ίδιο και για την google κτλ

bezilys

@alekos υσχυει αλλά σαν τον fb και το Google δεν υπάρχει αλλού δύστηχως!

alekos

@bezilys συμφωνώ αλλά πρέπει να δώσουμε ευκαιρία και σε άλλες τέτοιες εταιρίες.Από εμάς έγιναν κολοσσοί αυτές οι εταιρίες εμείς θα αναδείξουμε και άλλες αντίστοιχες 🙂

Axel

@alekos Αυτο έπρεπε να το είχαν σκεφτεί οι χρήστες του πριν περάσουν όλες τους τις πληροφορίες μεσα σε αυτό και το γιγαντώσουν. Τώρα πλέον είναι αργά. Από μια μόδα που ηταν όταν ξεκίνησε, κατέληξε σε εθισμό και σε κέντρο διαφήμισης και ακόμη χειρότερα στο να παρακολουθεί όλους τους ανθρώπους (χρήστες και μη) που σερφάρουν στο ίντερνετ. Κοινώς δεν γυρίζουν πίσω τα καράβια. Χρόνο με τον χρόνο και όσο δεν έχουν (όπως εγώ και λίγοι άλλοι) θα αναγκαστούν να φτιάξουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.