Mark Zuckerberg: Εξηγεί πως θα καταπολεμήσει τις ψεύτικες ειδήσεις

Από την στιγμή που τελείωσαν οι Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η φημολογία, η παραπληροφόρηση και οι ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν στα social media έχουν μπει στο επίκεντρο. Ακόμη και ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει αναφερθεί στον ρόλο που παίζουν τα social media στην προώθηση της προπαγάνδας.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, δεν έμεινε αδιάφορος απέναντι σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, και με ένα post στο Facebook εξηγεί τι κάνει η εταιρεία για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Εκτός των άλλων, ανέφερε, «Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς (εννοώντας το Facebook) οι κριτές της αλήθειας, για αυτό το λόγο στηριζόμαστε στην κοινότητα και έμπιστους τρίτους».

Την περασμένη εβδομάδα είχε κρατήσει διαφορετική στάση απέναντι σε αυτό το θέμα, λέγοντας ότι το 99% των νέων στο Facebook είναι αληθινά. Τώρα, αναφέρει ότι υπάρχει μια μικρή ποσότητα ειδήσεων που παραπληροφορούν, αλλά τονίζει 7 δράσεις που θα κάνει το Facebook ως απάντηση σε αυτές. Ανάμεσα σε αυτές, είναι κάποιες δράσεις που έχουμε ακούσει και στο παρελθόν, όπως ότι δεν θα επιτρέπει σε αυτές τις ειδήσεις να παράγουν έσοδα, και ότι θα κάνει εύκολη την αναφορά των ψευδών ειδήσεων από τους χρήστες.

Facebook Fake news misinformation propaganda post Mark Zuckerberg CEO, Mark Zuckerberg: Εξηγεί πως θα καταπολεμήσει τις ψεύτικες ειδήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.