Mastercard: Η χρήση ανέπαφων πληρωμών είδε άνοδο 40% λόγω του κορονοϊού

Mastercard, Mastercard: Η χρήση ανέπαφων πληρωμών είδε άνοδο 40% λόγω του κορονοϊού

Μπορεί στην Ελλάδα να μην γίνεται εκτεταμένη χρήση των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού, αλλά σε άλλες αγορές οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται στο έπακρο την NFC τεχνολογία που διαθέτουν τα έξυπνα τηλέφωνα τους. Σύμφωνα με τη Mastercard, τους τελευταίους μήνες οι ανέπαφες πληρωμές γνώρισαν τεράστια άνοδο.

Μία “αναγκαστική” πράξη που έγινε συνήθεια

Η Mastercard αναφέρει ότι παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 40% στις ανέπαφες πληρωμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Όπως αναφέρει η εταιρεία, αυτή η άνοδος ήταν αναμενόμενη, διότι πλέον οι καταναλωτές αποφεύγουν την οποιαδήποτε επαφή, με οποιοδήποτε αντικείμενο.

Ο CEO της Mastercard, Ajay Banga, δηλώνει ότι οι καταναλωτές επιθυμούν να αποχωρούν όσο το δυνατό γρηγορότερα από τα καταστήματα, και αποφεύγουν να χρησιμοποιούν οτιδήποτε τους υποχρεώνει να έχουν επαφή με επιφάνειες που ενδεχομένως δεν είναι ασφαλείς, όπως τα ATM ή τα POS.

Ενδιαφέρει επίσης: VISA: Πώς να προστατευτείς από κακόβουλες ενέργειες στο διαδίκτυο

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές, διότι διευκολύνουν κατά πολύ την πραγματοποίηση αγορών. Επιπλέον, η άμεση αποχώρηση τους από τα καταστήματα εξασφαλίζει στους καταναλωτές περισσότερο χρόνο για την πραγμάτωση περισσότερο δραστηριοτήτων.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι η Mastercard έλαβε υπόψη της τόσο τις συναλλαγές μέσω καρτών, όσο και αυτές που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια εφαρμογών όπως τα Apple Pay, Google Pay, και τα λοιπά.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Mastercard

Level Up with Mastercard: efood και Mastercard σε επιβραβεύουν για καλό σκοπό

Το να κερδίζεις μέσα από το efood πληρώνοντας με κάρτα Mastercard και παράλληλα να συμβάλλεις σε έναν καλό σκοπό, τότε η κίνησή σου αυτή έχει μεγάλη αξία.

Software Mastercard

Level up με τη Mastercard στο efood για να βγαίνεις κερδισμένος

efood και Mastercard συνεργάζονται με το πρόγραμμα “Level Up with Mastercard”, για κατόχους καρτών Mastercard με σκοπό τη συλλογή πόντων και διεκδίκηση δώρων.

Software

Έρχονται και στην Ελλάδα οι πληρωμές με ZEN

Η ZEN ανακοίνωσε το επίσημο λανσάρισμα της εταιρείας σε 31 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας συνεργασία με τη Mastercard.

Internet Apple Facebook Mastercard

Τι κάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες για τον κορονοϊό

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο άνθρωπος. Πώς όμως έχουν αντιδράσει στην επιρροή του κορονοϊόυ οι τεχνολογικές εταιρείες;