Με jet-powered hoverboard διέσχισε τη Μάγχη Γάλλος εφευρέτης [βίντεο]

Τον Ιούλιο ο Γάλλος εφευρέτης και πρώην jet ski racer, Franky Zapata, προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη με το jet-powered hoverboard. Τότε δεν τα είχε καταφέρει, γι’ αυτό πήρε τον χρόνο του, εξέτασε τα λάθη του, διόρθωσε τα κακώς κείμενα, και επέτρεψε πιο έτοιμος από ποτέ.

hoverboard, Με jet-powered hoverboard διέσχισε τη Μάγχη Γάλλος εφευρέτης [βίντεο]

Ο λόγος της αποτυχίας του δεν ήταν κάτι τόσο τρομερό, απλώς έπεσε στο νερό καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί σε μία πλατφόρμα για ανεφοδιασμό καυσίμων. Ο ίδιος και η ομάδα του είπαν ότι η αιτία ήταν τα κύματα και δήλωσαν ότι θα δοκιμάσουν στο μέλλον μία διαφορετική διαδρομή, με μεγαλύτερη πλατφόρμα.

Ο Zapata επέστρεψε και επανέλαβε την προσπάθεια του, που αυτή τη φορά στέφθηκε με επιτυχία. Ο εφευρέτης ξεκίνησε από το Sangatte της Γαλλίας και έφτασε στο Dover της Αγγλίας μέσα σε 22 λεπτά.

hoverboard, Με jet-powered hoverboard διέσχισε τη Μάγχη Γάλλος εφευρέτης [βίντεο]

Το μέγιστο πλάτος της Μαγχης είναι στα 240χλμ και το ελάχιστο 33,3χλμ. Ο Zapata διέσχισε 35,4 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα που έπιασε το hoverboard ήταν 170km/h.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν ήταν κάποια συνεχής πτήση, διότι στη μέση της διαδρομής ο Zapata έπρεπε να κάνει στάσεις για ανεφοδιασμό. Η δεξαμενή του hoverboard χωράει αρκετά καύσιμα για την πραγματοποίηση δέκα λεπτών πτήσης.

hoverboard, Με jet-powered hoverboard διέσχισε τη Μάγχη Γάλλος εφευρέτης [βίντεο]

Επίσης, ο ανεφοδιασμός δεν ήταν μία συμβατική διαδικασία. Για να κερδίσει χρόνο ο Zapata άλλαζε ολόκληρο το σακίδιο που κουβαλούσε στην πλάτη. Βέβαια, το αν τελικά κέρδισε χρόνο ή όχι μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Ο Zapata δήλωσε ότι κατασκεύασε το hoverboard πριν τρία χρόνια και τώρα με την ομάδα του κατάφεραν να διασχίσουν τη Μάγχη, προσθέτοντας ότι ο χρόνος θα αποφασίσει αν το κατόρθωμα αυτό είναι ιστορικό γεγονός ή όχι.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Για κάποιο λόγο μου φαίνεται fake, όπως τόσα άλλα βίντεο, σαν αυτό με τον αετό που αρπάζει ένα μωρό και το άλλο με τον φτερωτό άνθρωπο που πετάει σαν τον Ίκαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.