Messenger | Πως το χρησιμοποιούν οι Έλληνες

costas msnΣύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η αποστολή Άμεσων Μηνυμάτων (IM) είναι πλέον ο πιο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας των χρηστών πέρα από το τηλέφωνο. Στην Ελλάδα, η αποστολή Άμεσων Μηνυμάτων είναι τόσο δημοφιλής που όλα τα μέλη της οικογένειας είναι πολύ πιθανόν να στείλουν Άμεσα Μηνύματα αντί να χρησιμοποιήσουν email, κοινωνικά δίκτυα, γράμματα ή και ακόμη γραπτά μηνύματα.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των Ελλήνων ξοδεύει πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα χρησιμοποιώντας το Windows Live Messenger. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, στην πραγματικότητα, σχεδόν κάθε ερωτώμενος επικοινωνεί με την οικογένειά του χρησιμοποιώντας το Windows Live Messenger, ενώ το 25% χρησιμοποιεί το Windows Live Messenger για να επικοινωνεί με 10 ή περισσότερα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς τους.

Η μεγαλύτερη χρήση παρατηρείται ανάμεσα στα αδέρφια και τα ξαδέρφια, τα οποία όμως δεν είναι τα μόνα μέλη της οικογένειας που το χρησιμοποιούν. To 19% των Ελλήνων στέλνουν Άμεσα Μηνύματα στους γονείς τους αρκετές φορές την εβδομάδα, ενώ ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός γονέων χρησιμοποιεί τα Άμεσα Μηνύματα για να προσέχει τα παιδιά του. Επίσης, κατά τις συνομιλίες οι χρήστες αναφέρονται σε σχεδόν όλα τα θέματα, όπως οι απλήρωτοι λογαριασμοί, η πορεία των σπουδών τους ή με ποιόν συνδέοντα αισθηματικά.

Πράγματι, οι οικογένειες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατόν, τρόπων να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου. Παρόλο που το chat αποτελεί τη δημοφιλέστερη δραστηριότητα, πάνω από το 45% των Ελλήνων χρησιμοποιούν συχνά το Windows Live Messenger για να μοιραστούν φωτογραφίες και αρχεία, καθώς το βρίσκουν ευκολότερο και γρηγορότερο από τη χρήση e-mail. Σήμερα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτώμενους χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger για να πραγματοποιήσουν video κλήσεις από τον υπολογιστή τους, αφού είναι ένας δωρεάν και διασκεδαστικός τρόπος να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους.

Η απόσταση όχι μόνο δεν αναιρεί τη χρήση του Messenger, αλλά αντίθετα την ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο. Στην Ελλάδα, ποσοστό 42% χρησιμοποιεί συχνά το Messenger για να στείλει άμεσα μηνύματα σε συγγενείς που ζουν σε άλλη χώρα, μια τάση που αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό. Η αποστολή Άμεσων Μηνυμάτων είναι επίσης ένας πολύ βολικός τρόπος επικοινωνίας για τους Έλληνες που βρίσκονται σε διακοπές, αφού το 46% προτιμά το δωρεάν chat αντί για την επικοινωνία μέσω γραμμάτων ή πολυέξοδων τηλεφωνημάτων.

Οι διαφωνίες μεταξύ μελών μια οικογένειας συμβαίνουν το ίδιο εύκολα online όσο εύκολα γίνονται τετ-α-τετ. Και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η πλειοψηφία των ερωτώμενων το βρίσκει ευκολότερο να “κρυφτεί” πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Ποσοστό περίπου 57% των Ελλήνων παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει την online επικοινωνία για να πει κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να το πει κατ’ ιδίαν.

Η αποστολή Άμεσων Μηνυμάτων μπορεί επίσης να διευκολύνει την συμφιλίωση, αφού μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι η αποστολή ενός χαμογελαστού emoticon. Ακόμα και στην περίπτωση επίλυσης σοβαρότερων οικογενειακών ζητημάτων, περίπου το ένα τέταρτο των Ελλήνων χρησιμοποιεί την αποστολή Άμεσων Μηνυμάτων.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix

Η εταιρεία παραγωγής του Steven Spielberg υπογράφει με το Netflix

H Amblin Partners, η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών του Steven Spielberg υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Netflix.

Internet Hackers

Have I Been Pwned: Πόσοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί;

Το Have I Been Pwned καταγράφει τον αριθμό των usernames που έχουν διαρρεύσει από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα.

Internet Pornhub

Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Αγωγή που έγινε από 30 γυναίκες προς το Pornhub το κατηγορεί ότι έχει ανεβάσει βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Internet Bitcoin China

H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

Περισσότεροι από τους μισούς κυνηγούς Bitcoin είναι εγκατεστημένοι στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει.