Meta: Νέα επιλογή αποσύνδεσης λογαριασμών Facebook, Instagram και Messenger

meta facebook, Meta: Νέα επιλογή αποσύνδεσης λογαριασμών Facebook, Instagram και Messenger

Προκειμένου να της επιτραπεί η συνέχιση της λειτουργίας στην Ευρώπη, η Meta έκανε αρκετές παραχωρήσεις, όπως η προσθήκη της δυνατότητας δωρεάν χρήσης του Instagram και του Facebook με διαφημίσεις ή με συνδρομή επί πληρωμή για την αποφυγή τους.

Από αυτόν τον μήνα, στους χρήστες του Instagram και του Facebook στην ΕΕ και την ΕΖΕΣ (Ελβετία, Ισλανδία, Λίχτενσταϊν, Νορβηγία) θα προσφέρονται πρόσθετες επιλογές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των λογαριασμών τους στις κοινωνικές εφαρμογές της Meta.

Αυτές οι νέες επιλογές προσφέρονται «για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων του DMA, που τίθενται σε ισχύ τον Μάρτιο του 2024», αναφέρει η Meta σε δελτίο Τύπου. Τις επόμενες εβδομάδες, όσοι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης της Meta, συγκεκριμένα το Facebook, το Instagram και το Messenger, θα ειδοποιηθούν σχετικά με την ικανότητά τους να επιλέξουν εάν θα ήθελαν να μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ των εφαρμογών σε περίπτωση που έχουν πολλούς λογαριασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που συνέδεσαν τους λογαριασμούς τους σε Instagram και Facebook θα μπορούν να αποσυνδέονται και να τους διαχειρίζονται ξεχωριστά ή μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν να συνδέουν τους λογαριασμούς τους μέσω του Κέντρου λογαριασμών της Meta, ώστε οι πληροφορίες τους να χρησιμοποιούνται και στους δύο λογαριασμούς τους.

Ακόμα, οι χρήστες του Messenger μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή με τους λογαριασμούς τους στο Facebook ή αν θέλουν να δημιουργήσουν έναν αυτόνομο νέο λογαριασμό Messenger. Όσοι επιλέξουν το δεύτερο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη βασική υπηρεσία της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μηνυμάτων και συνομιλιών, των φωνητικών και βιντεοκλήσεων.

Η Meta αποκάλυψε, τέλος, ότι όσοι παίζουν παιχνίδια στο Facebook μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας εμπειρίας παιχνιδιού που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες τους στο Facebook ή μιας χωρίς αυτήν. Ενώ το πρώτο θα έχει την πλήρη εμπειρία, όπως παιχνίδια για πολλούς παίκτες, αγορές εντός παιχνιδιού και εξατομικευμένες προτάσεις παιχνιδιών, το δεύτερο θα περιλαμβάνει μόνο μερικά παιχνίδια για έναν παίκτη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.