Meta: Πρωτότυπο επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών κόσμων περιγράφοντάς τους

Meta, Meta: Πρωτότυπο επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών κόσμων περιγράφοντάς τους

Meta, Meta: Πρωτότυπο επιτρέπει τη δημιουργία εικονικών κόσμων περιγράφοντάς τους

Η Meta δοκιμάζει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν μέρη εικονικών κόσμων περιγράφοντάς τους, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg να δείχνει ένα πρωτότυπο σε μια ζωντανή εκδήλωση. Το Builder Bot, όπως ονομάζεται, ίσως καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους στις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας “metaverse” του Horizon της Meta.

Σε ένα βίντεο επίδειξης, ο Ζuckerberg οδήγησε τους θεατές στη διαδικασία δημιουργίας ενός εικονικού χώρου με το Builder Bot, ξεκινώντας με εντολές όπως «ας πάμε στην παραλία». Αμέσως, το bot δημιούργησε ένα γελοιογραφικό τρισδιάστατο τοπίο με άμμο και νερό γύρω του. Στη συνέχεια ακολούθησαν εντολές πιο γενικές, όπως η δημιουργία ενός νησιού, μέχρι εξαιρετικά συγκεκριμένες, όπως η προσθήκη νεφών αλτοσωρευτικής και ένα μοντέλο υδροπτέρυγου. Ακόμα, περιλαμβάνουν την αναπαραγωγή ηχητικών εφέ όπως «τροπική μουσική», η οποία προέρχεται από ένα boombox που δημιούργησε το Builder Bot. Το βίντεο δεν ξεκαθαρίζει εάν το Builder Bot βασίζεται σε μια περιορισμένη βιβλιοθήκη μοντέλων που έχουν δημιουργηθεί από τον  άνθρωπο ή εάν η τεχνητή νοημοσύνη παίζει ρόλο στη δημιουργία των σχεδίων.

«Θα μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς κόσμους για να εξερευνήσετε και να μοιραστείτε εμπειρίες με άλλους μόνο με τη φωνή σας», υποσχέθηκε ο Zuckerberg κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της εκδήλωσης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.