Meta: Συμφώνησε να πουλήσει την Giphy

Meta, Meta: Συμφώνησε να πουλήσει την Giphy

Η Meta συμφώνησε να πουλήσει την πλατφόρμα GIF Giphy αφού η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου επικύρωσε την απόφασή της ότι η ιδιοκτησία της πλατφόρμας θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό και την καινοτομία.

Η βρετανική εποπτική αρχή ανταγωνισμού είχε διατάξει τη Meta πέρυσι να ανατρέψει τη συμφωνία, ένα χρόνο αφότου η μητρική εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε ότι αγόρασε τον Giphy. Η εταιρεία προσέφυγε σε δικαστήριο, το οποίο απέρριψε τα περισσότερα από τα επιχειρήματά της την Τρίτη. Αφού εξέτασε περαιτέρω την υπόθεση, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ο σημαντικός αντίκτυπος που θα είχε η συμφωνία στον ανταγωνισμό» είναι η Meta να πουλήσει το Giphy σε έναν εγκεκριμένο αγοραστή.

Η Meta ανέφερε ότι θα περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εντολή εκποίησης και δεν θα ασκήσει άλλη έφεση, θέτοντας τέλος στη μακροχρόνια μάχη για την εξαγορά που φέρεται να αξίζει 400 εκατομμύρια δολάρια (407 εκατομμύρια ευρώ).

«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση της CMA, αλλά την αποδεχόμαστε ως τον τελευταίο λόγο για το θέμα. Θα συνεργαστούμε στενά με την CMA για την εκποίηση της GIPHY», ανέφερε η Meta σε δήλωση.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.