Meta: Συζητήσεις για απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων στην Ευρώπη

Meta, Meta: Συζητήσεις για απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων στην Ευρώπη

Υψηλόβαθμα στελέχη της Meta φέρονται να συζητούν την απαγόρευση της πολιτικής διαφήμισης σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους Financial Times. Συγκεκριμένα μετά τις ανησυχίες ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της, όπως το Facebook και το Instagram, δεν θα είναι σε θέση να συμμορφωθούν με τους επικείμενους κανονισμούς της ΕΕ που στοχεύουν τις διαδικτυακές καμπάνιες.

Οι ρυθμιστικές αρχές των Βρυξελλών καταρτίζουν νέους νόμους που θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος, με σκοπό να αναγκάσουν του μεγάλους ομίλους του Διαδικτύου να αποκαλύψουν περισσότερα για τις πολιτικές ομάδες που βρίσκονται πίσω από τις σχετικές διαδικτυακές καμπάνιες αλλά και τους χρήστες στους οποίους στοχεύουν αυτές.

Η Meta, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg, φαίνεται να ανησυχεί ότι ο ορισμός των πολιτικών διαφημίσεων στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού θα είναι τόσο ευρύς, που θα είναι ευκολότερο για τον διαδικτυακό κολοσσό να αρνηθεί όλες τις πολιτικές εκστρατείες επί πληρωμή στους ιστότοπους του, σύμφωνα με πηγές, που επικαλούνται οι Financial Times.

Oι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο ενδεχόμενο εξετάζεται σοβαρά και για έναν ακόμη λόγο: οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται σε μεγάλο βαθμό για τέτοιο περιεχόμενο και τα έσοδα που παράγονται από πολιτικές διαφημίσεις είναι μικρά σε σύγκριση με την ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα της Meta.

Xαρακτηριστικό είναι πως μεταξύ 2019 και 2020, η εταιρεία εισέπραξε μόλις 800 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την πολιτική διαφήμιση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα Insider Intelligence. Αν και το ποσό δεν είναι μικρό σε απόλυτα μεγέθη θα πρέπει να σημειωθεί πως αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1% των συνολικών διαφημιστικών εσόδων της Meta κατά την συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Hyper OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.