Meta: Βάζει τέλος στην υποστήριξη NFT σε Facebook και Instagram

Meta NFT, Meta: Βάζει τέλος στην υποστήριξη NFT σε Facebook και Instagram

Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο άντεξε η υποστήριξη των NFT από την Meta καθώς αποφάσισε τον τερματισμό της τόσο σε Facebook όσο και σε Ιnstagram.

Η ενημέρωση έρχεται σχεδόν ένα χρόνο αφότου ο Zuckerberg ανέβηκε στη σκηνή του SXSW για να ανακοινώσει ότι το Instagram εργαζόταν για την υποστήριξη NFT, η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο Μάιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια άλλη σημαντική επέκταση της λειτουργίας τον Νοέμβριο, όταν αποκάλυψε σχέδια που θα επιτρέπουν στους δημιουργούς να ανεβάσουν και να πωλούν τα συλλεκτικά αντικείμενα απευθείας στο Instagram.

Ο Kasriel δεν ανέλυσε τον λόγο για τον οποίο η Meta κάνει πίσω σε ότι αφορά τα NFTs, τα οποία ο Zuckerberg είχε αναφέρει ότι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα metaverse σχέδια της εταιρείας. «Ελπίζω να ξέρετε, ότι τα ρούχα που φοράει το avatar σας στο metaverse, θα μπορούν βασικά να δημιουργηθούν ως NFT προκειμένου να μπορείτε να τα παίρνετε μαζί σας μεταξύ διαφορετικών ψηφιακών τοποθεσιών», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο SXSW πέρυσι.

Αυτή πάντως δεν είναι η μόνη φιλόδοξη πρωτοβουλία της Meta που έπεσε στο κενό τον τελευταίο χρόνο. Η εταιρεία τερμάτισε πέρσι και το Novi, το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που ετοίμαζε και το οποίο φημολογούνταν ότι είχε στα άμεσα σχέδιά του την υποστήριξη NFT. Η Meta έδωσε τέλος επίσης στο multiverse τμήμα της, την Reality Labs, και το πρόγραμμα που πλήρωνε πρόσθετα χρήματα σε δημιουργούς Reels.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.