Για πρώτη φορά περισσότεροι χρήστες του internet είναι κάτοχοι mobile συσκευών

Είναι πλέον επίσημο: οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές τους για να συνδεθούν στο internet ξεπερνούν όσους έχουν desktop. Η αύξηση της χρήσης mobile συσκευών παρατηρείται πολλά χρόνια, όμως για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, οι mobile συσκευές πέρασαν μπροστά.

Τα στοιχεία έρχονται από την StatCounter, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στατιστικής για το web. Η εταιρεία παρατήρησε ότι οι mobile έγιναν κυρίαρχες στην πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα δεδομένα βασίζονται σε πάνω από 15 δισεκατομμύρια page views τον μήνα σε περισσότερα από 2.5 εκατ. websites. Επομένως υπάρχουν αρκετά ισχυρές ενδείξεις ότι το mobile ξεπέρασε τα παραδοσιακά desktop.

Σε μόλις 7 χρόνια η ισορροπία άλλαξε δραστικά. Eνώ σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιούσε mobile συσκευές για πρόσβαση στο ίντερνετ, πλέον το 51.3% όλης της κίνησης στο διαδίκτυο γίνεται από κινητά και tablet. Πλέον, μόνο το 48.7% έρχεται από υπολογιστές.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η κυριαρχία αυτή των κινητών συσκευών παίρνει σημαντική ώθηση από αναδυόμενες αγορές, όπου οι άνθρωποι πιο εύκολα έχουν πρόσβαση σε mobile συσκευή παρά σε υπολογιστή. Σε ανεπτυγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η πρόσβαση από desktop είναι στο 58% και 42% από mobile.

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία πρέπει να απασχολούν ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι σελίδες τους είναι mobile friendly. mobile users internet, Για πρώτη φορά περισσότεροι χρήστες του internet είναι κάτοχοι mobile συσκευών

mobile users internet, Για πρώτη φορά περισσότεροι χρήστες του internet είναι κάτοχοι mobile συσκευών

mobile users internet, Για πρώτη φορά περισσότεροι χρήστες του internet είναι κάτοχοι mobile συσκευών

mobile users internet, Για πρώτη φορά περισσότεροι χρήστες του internet είναι κάτοχοι mobile συσκευών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ironmanmark40

αφου το μεγαλο ποσοστο ασχολειται με το κουτσομπολιο στο facebook/tweeter/instagram, και επιπλεον ή εχει συνδεση ή καρτοκινητο μεσω whatsapp/viber κτλπ για μπλα,μπλα. βεβαια υπαρχει και το γεγονος καποιοι με κινητα 700-800 ευρω χωρις ευρω για καρτα μεσω wi/fi στις καφετερειες να ειναι στο facebook ολη μερα…. οποτε τι να τα κανουν τα pc/tablet; αυτα ειναι για δουλεια…εντωμεταξυ η ανεργια θεριζει…ειναι να τρελαινεσαι!

Yannis

Η αληθεια ειναι απο οτι βλεπω στον περιγυρο μου οι περισσοτεροι κ οι περισσοτερες το μονο που κοιτανε ειναι το facebook κ τα μηνυματα σε viber+ whatsapp.

Απο εκει κ περα υπαρχουν αρκετοι κ αρκετες που πραγματικα κανουν δουλεια μεσω του σμαρτφον τους κ ειδικα αν εισαι αρκετες ωρες στο δρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.