Firefox, γίνεται 10 και η Mozilla προσθέτει “Forget Button”

Σήμερα ο Mozilla Firefox γίνεται 10 χρόνων, και για να το γιορτάσει η Mozilla ανακοίνωσε αρκετά νέα features για τον consumer-focused browser της καθώς και για τον developer edition browser που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Φυσικά μέσα σε 10 χρόνια το Web άλλαξε σημαντικά. Το 2004 το Firefox έγινε διάσημο καθώς εισήγαγε το αυτόματο μπλοκάρισμα των pop-up παραθύρων και εδραιώθηκε με το διάσημο tabbed browsing.

Με το tabbed browsing μπορούσες να ανοίξεις στο ίδιο παράθυρο πολλαπλές καρτέλες, αν και δεν ήταν η πρώτη που το υλοποίησε.Σύμφωνα με τον Firefox VP Jonathan Nightingale, το feature που κάνει την διαφορά σήμερα είναι ο συγχρονισμός των περιεχομένων και των features ενός browser σε όλες τις πλατφόρμες.

Με τον αριθμό των συσκευών που αντιστοιχούν σε κάθε άνθρωπο να ανεβαίνει παγκοσμίως δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τα λεγόμενά του. Αυτό όμως δεν έρχεται χωρίς κόστος γιατί πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε μηχανικούς οι οποίοι θα εξασφαλίζουν ότι τα δεδομένα μας θα είναι κωδικοποιημένα και προστατευμένα, πριν μετακινηθούν στο Cloud.

Η consumer έκδοση του Firefox θα λάβει ένα “Forget Button” το οποίο θα σου επιτρέπει να καθαρίζεις το ιστορικό του browser, δηλαδή cookies, log-ins, passwords κλπ, από 5 λεπτά έως 24 ώρες πριν. Επίσης θα κλείνει τα παράθυρα που είχες ανοίξει σε εκείνο το χρονικό διάστημα. Τα αποθηκευμένα δεδομένα και το auto-complete history θα τα αφήνει ανέπαφα. Φυσικά η επιλογή για private browsing παραμένει ανέπαφη για όποιον θέλει να την χρησιμοποιήσει.

mozilla forget button, Firefox, γίνεται 10 και η Mozilla προσθέτει “Forget Button”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

ο αγαπημένος μου browser από τό 2014 αν θυμάμαι καλα περίμενα αρκετη ωρα να κατεβει με το dial up η ποθητή έκδοση ήταν αν δεν κάνω λαθος φεβρουαριος 2014 το αρχείο ήταν 6 mb και κατέβαινε βασανιστικά αργα με ταχυτιτα 5 kb δευτερόλεπτο και σε ένα βασανιστικό μισάωρο κατέβηκε :p

Θανάσης

2014???? σίγουρα…

Hasan

Τωρα το 2004 το κατεβάσεις γρήγορα?

Ανώνυμος Σχολιαστής

Τον φάγατε τον άνθρωπο. Ένα λαθάκι έκανε ο Darth. 😀

Darth

νταξι? νόστιμος είμαι? αδεε με φάγατε….2004 htan

Kostas

30 λεπτά ήθελες το 2004 για να κατεβάσεις το mozilla? που μένεις στα Γκαλαπάγκος?

Darth

@Kostas ας τα κάνω ποιο λιανά…………… το 2004 95% πληθυσμού της Ελλάδας είχανε απλό dial up……… (μερικοί είχαν isdn γραμμή), από αυτούς τους 95% ενα 50% κλείδωνε στα 56 Kbps (η τυχεροί) και υπόλοιποι 33.6 Kbps (και εγώ το ίδιο)

όποιος κλείδωνε στα 56 κατέβαζε max με 6 6,2 kb/sec…… και όσοι ήταν στα 33,6 κατέβαζαν με 3,7 kb/sec max…..

έτσι έχουμε και λέμε όποιος κλείδωνε στα 56 κατέβαζε το αρχείο 6,2 mb στα 15 λεπτά(στην καλύτερη)
και όποιος είχε 33,6 κατέβαζε το αρχείο 6,2 mb στα 25 λεπτά (στην καλύτερη…)

και οχι δεν εμένα στην Γκαλαπάγκος αλλά στην ελλαδα (όχι οτι έχει μεγάλη διαφορα το ένα από το άλλο(από θέμα μόρφωσης) αλλά να έχουμε να λέμε)

Sotiris

@Darth +1 !!!!! Μπορεί ο Kostas να είναι μικρός σε ηλικία και να μην το γνωρίζει ή να μην χρησιμοποιούσε τότε διαδίκτυο. Ακριβώς έτσι ήταν τα πράγματα, το 2004 εγώ ήμουν από τούς “τυχερούς” και κλείδωνα με 56Kbps, έπιανα θυμάμαι περίπου 5,5Kb/s. Με το παραπάνω μήνυμα σου μου θύμησες τον ήχο που έκανε το modem για να συνδεθεί. 😀

Darth

@Sotiris δεν διαφωνώ αλλά τουλάχιστον λίγο να προσέχει τη λένε η μεγαλύτεροι……

πω θυμαμαι αγόραζα και κατι κάρτες :p αρε παλιές καλές εποχές

Kostas

κύριοι εχω Internet στο σπίτι μου απο το 1998 ! Acropolis Net συγκεκριμένα!
Εργαζόμουν σε τόσο μουρατο μαγαζί στη Στουρναρη που πιθανότατα το modem ή ακομα και το Pc που χρησιμοποιούσατε τότε να σας τα πούλησα εγώ ! Το 2004 προσωπικά είχα ISDN και ναι κρατώ μια επιφύλαξη για τους κατόχους 56Κ! Όμως 30 λεπτά δεν χρειάστηκα ποτέ ούτε στο μαγαζί ούτε στο σπίτι για να κατεβάσω τον Firefox!
Και Darth τα Γκαλαπάγκος είναι Νησιά δεν είναι ούτε Η ούτε Ο…η γνώση είναι δύναμη δοκίμασε την και ασε το copy
Πρέπει να σου ρίχνω τουλάχιστο 10 χρόνια σε ηλικία τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω καν,εσείς Η μεγαλύτεροι- όπως λες – ξέρετε καλύτερα !
Υπάρχει στη διάθεση μου και το modem και το πρώτο exeδακι του firefox…είμαι στη διάθεση σου για οποιαδήποτε πρόκληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Software Mozilla Firefox

Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.