MWC 2020: Τεράστιος ο οικονομικός αντίκτυπος από την ακύρωση της έκθεσης

MWC 2020, MWC 2020: Τεράστιος ο οικονομικός αντίκτυπος από την ακύρωση της έκθεσης

Την προηγούμενη εβδομάδα, η GSMA ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του Coronavirus ακυρώνει την έκθεση MWC 2020, η οποία θα πραγματοποιούνταν στη Barcelona μεταξύ 24 και 27 Φεβρουαρίου.

Οι συνέπειες της ακύρωσης

Όπως είναι λογικό, η απόφαση αυτή είχε σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο, τόσο για την ίδια τη GSMA όσο και για τη Barcelona, την Ισπανία και όλες τις εταιρείες που θα παρευρίσκονταν εκεί.

Ειδικά οι εταιρείες της έκθεσης MWC 2020 επηρεάζονται σε διπλό βαθμό. Αρχικά, ξόδεψαν αρκετά για την οργάνωση της παρουσίας τους εκεί. Έπειτα, θα πρέπει να ξοδέψουν ακόμα περισσότερα για να κάνουν ξεχωριστά events, ώστε να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Όπως είναι λογικό, η GSMA έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για τις επόμενες MWC που έχουν προγραμματιστεί για το 2020 και θα πραγματοποιηθούν στη Shanghai και στο Los Angeles. Η Bloomberg αναφέρει ότι η GSMA, ως μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ζητάει από τις εταιρείες να τη βοηθήσουν οικονομικά ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας κατά τη διοργάνωση των επόμενων εκδηλώσεων του 2020.

Οι προετοιμασίες για τη MWC 2020 της Shanghai, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, συνεχίζονται κανονικά. Ο γενικός διευθυντής της GSMA, Mats Granryd, εύχεται πως η έκθεση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, χωρίς όμως να γνωρίζει αν ο Coronavirus θα αποτελεί ακόμη πρόβλημα.

Όσον αφορά την έκθεση MWC 2021, αυτή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1 με 4 Μαρτίου στη Barcelona, με τον Granryd να αναφέρει πως ο οργανισμός κατάφερε να κρατήσει θετικές σχέσεις με την Ισπανία, ανεξάρτητα από το οικονομικό πλήγμα που δημιούργησε στη χώρα η ακύρωση της φετινής εκδήλωσης.

Η υγεία των εργαζομένων και των παρευρισκόμενων στην έκθεση ήταν πιο σημαντική για τη GSMA, από την MWC. Ενώ ο οικονομικός αντίκτυπος από την ακύρωση της έκθεσης δεν απασχόλησε καθόλου τον οργανισμό.

Συνοπτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι είχαν γίνει κρατήσεις σε αρκετά ξενοδοχεία, είχαν αγοραστεί εκατοντάδες αεροπορικά εισιτήρια και στην έκθεση αναμενόταν 100.000 επισκέπτες. Με την τιμή του βασικού εισιτηρίου να είναι στα $872, η οικονομική ζημία μόνο από τα έξοδα εισόδου ξεπερνά τα 87.200.000 δολάρια Αμερικής. Τέλος, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές χρημάτων, στους επισκέπτες ή τις εταιρείες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk featured Twitter

Elon Musk – Twitter: Τι συμβαίνει στο μυαλό του μεγιστάνα;

O Elon Musk, λοιπόν, άλλαξε γνώμη και τελικά θέλει να αγοράσει το Twitter. Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο;

Smartphones Apple featured iPhone 14

iPhone 14 Plus: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Το iPhone 14 Plus θα αρχίσει να φτάνει στους πελάτες την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, άρα είναι μια καλή στιγμή να επισημάνουμε κάποια πιθανώς λιγότερο γνωστά στοιχεία σχετικά με τη συσκευή.

Smartphones featured OPPO

Oppo A77s: Επίσημο με Snapdragon 680, οθόνη 90Hz και κάμερα 50MP

Η Oppo κυκλοφόρησε το A77 5G τον Ιούνιο και ακολούθησε μια νέα έκδοση 4G τον Αύγουστο. Τώρα προστέθηκε το τρίτο μέλος της σειράς, με το όνομα A77s.

Business featured Samsung Samsung Electronics

Η Samsung ανακοινώνει τον οδικό χάρτη για τα chip 1,4 nm

Στο ετήσιο Samsung Foundry Forum event, ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια που έχει στον κλάδο της κατασκευής chip.