myCAR: Online πλατφόρμα για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου mycar.aade.gov.gr

, myCAR: Online πλατφόρμα για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου mycar.aade.gov.gr

Σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η online εφαρμογή myCAR της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) που θα επιτρέπει την ηλεκτρονική “κατάθεση” πινακίδων ώστε οι φορολογούμενοι εν μέσω lockdown (αλλά και στο μέλλον) να μην χρειάζεται να προσέρχονται στις αρμόδιες ΔΟΥ. Σημειώστε ότι η προθεσμία για την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021.

Η σελίδα βρίσκεται εδώ mycar.aade.gov.gr

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους και να θέτουν με ένα κλικ το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας. Η ΑΑΔΕ μέσω της πλατφόρμας myCAR θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοι ιδιοκτήτες δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, κινούν τα οχήματα χωρίς ασφάλεια και ΚΤΕΟ ή τα κινούν παράνομα ενώ έχουν δηλώσει ακινησία και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβάλλει πρόστιμα.

Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων θα αποφασίσουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους μέσω της online εφαρμογής MyCAR το μόνο θα χρειάζεται να κάνουν θα είναι να τις αφαιρέσουν από το όχημα και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Καλησπέρα μπαίνω στην ααδε αλλά δεν βρίσκω πουθενά την πλατφόρμα mycar. Τι συμβαινει?

Tzoanna

Θα ενεργοποιηθεί εντός της ημέρας απ ότι ανακοίνωσαν το πρωί στις ειδήσεις..

Zois

Σας ευχαριστώ πολύ και επί ευκαιρίας καλή χρονιά με υγεία.

Tzoanna

Επίσης!

mario

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά! Αναγράφετε πως η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων θα μπορεί να γίνει έως και την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου επειδή φαντάζομαι έχουν πάρει παράταση ως τότε οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας αντίστοιχα. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, αν περιμένουμε ως τότε, δεν θα πρέπει αντίστοιχα να πληρώσουμε για τους 2 μήνες χρήσης του αυτοκινήτου?
Επίσης, έχει διευκρινιστεί αν στο MyCar θα μπορεί κανείς να επιλέγει για πόσο διάστημα επιθυμεί να έχει το αυτοκίνητο του σε ακινησία? Πχ Θα μπορεί κάποιος να δηλώσει ότι βγάζει το αυτοκινητοτο του σε ακινησίσ, αλλά μετά απο 4 μήνες να θέλει ναπληρώσει τη διαφορά και να το χρησιμοποιήσει?

Γιώργος

Χρόνια πολλά.
Αν καταθέσω πινακίδες κυκλοφορίας τέλος Φεβρουαρίου πριν την λήξη της παράτασης και πρώτη Ιουνίου θελήσω να κάνω άρση της ακινησίας, θα πληρώσω και για τους πρώτους δύο μήνες του έτους?
Και το ρωτώ αυτό διότι δεν είναι ξεκάθαρο αν απαλλάσσεται ο ιδιοκτήτης για τους δύο πρώτους μήνες.
Ευχαριστώ

akis

ΤΙ σε κανει να πιστευεις οτι ξερει καποιος τι θα συμβει? Απο 20/12 ηταν να ανεβει και χθες επισης. Μεχρι τωρα τπτ. Τι σκας? Οτι ειναι να πληρωσεις θα πληρωσεις.

DPG

Ποιους πρωτους δυο μηνες, για ολοκληρη την χρονια πληρωνεις ετσι και αλλιως.

ΧΑΡΗΣ

ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ….

θεοχαρης

Άρθρο 66 Ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας οχημάτων – Τροποποίηση του άρθρου 22 του ν. 2367/1953 1. Μετά την παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 2367/1953 (Α΄82), προστίθεται παρ. 1Α ως εξής: «1Α. Για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τις μοτοσυκλέτες, η ακινησία δηλώνεται στη Φορολογική Διοίκηση ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος. Η δήλωση περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού και του αριθμού, του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος δεν παραδίδονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αμέσως μετά τη δήλωση, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος έχει υποχρέωση να αφαιρέσει από το όχημα τις πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του και να φυλάσσει το όχημα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 45 του ν. 2992/2002 (Α΄ 54). Προκειμένου για την έκπτωση των τελών κυκλοφορίας, η ακινησία δηλώνεται πριν την έναρξη του έτους που αφορά και ισχύει μέχρι την ανάκλησή της μέσω αίτησης άρσης ακινησίας. Δήλωση ακινησίας μετά την έναρξη του έτους που αφορά, δεν λαμβάνεται υπόψη για τις ανάγκες έκπτωσης των τελών κυκλοφορίας. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Διοικητή της… Συνέχεια »

Ζois

Καλησπέρα μπηκα στο gov.gr αλλα δεν βρισκω ακρη…αν δεν σου ειναι κοπος μπορεις να πεις τα βηματα 1.2.3 ακριβως που παω?? γιατι πηγα εκει που λεει περιουσια και φορολογια στην κατηγορια ΟΧΗΜΑΤΑ αλλα δεν βρισκω υποκατηγορια που λεει καταθεση πινακιδων ηλεκτρονικα…

ΧΑΡΗΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ…. ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ….

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εχει διευκρινιστεί αν στο MyCar θα μπορεί κανείς να επιλέγει για πόσο διάστημα επιθυμεί να έχει το αυτοκίνητο του σε ακινησία? Πχ Θα μπορεί κάποιος να δηλώσει ότι βγάζει το αυτοκινητοτο του σε ακινησία, αλλά μετά απο 4 μήνες να θέλει ναπληρώσει τη διαφορά και να το χρησιμοποιήσει? Ή θα πρέπει να πληρώσει για όλο το χρόνο αν τη δήλωση ακινησίας τη διακόψει πριν τη λήξη του εξαμήνου.

makis

Καλησπέρα φίλοι, διαβάζω ότι θα ενεργοποιηθεί η σελίδα mycar για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων μέχρι τέλος του χρόνου. Ε θάρθει το τέλος του χρόνου που θα πάει μιά μέρα έμεινε. Εν τω μεταξύ άλλο σάιντ γράφει οτι ανεξάρτητα από την παράταση που δόθηκε οι πινακίδες πρέπει να κατατεθούν μέχρι 31/12, άλλο λέει όχι η παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου είναι και για τις πινακίδες. Η εφαρμογή δεν έχει ενεργοποιηθεί. Ελλάδα είναι αυτή τώρα θα αλλάξει;;;;;;; δεν νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πανος

Βρηκα αυτο που αναφερεται σε ΦΕΚ, οποτε πρεπει να ειναι εγκυρο
http://www.odigostoupoliti.eu/teli-kykloforias-2021-ektyposi-kai-teliki-prothesmia-pliromis/

Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2021, που λήγει την 31-12-2020, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησίαπαρατείνεται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021″

Απο οσο καταλαβαινω δηλαδη, εχουμε το δικαιωμα να κανουμε αιτηση για την ακινησια του οχηματος μεχρι τελος Φεβρουαριου 2021. Επισης απο τις οδηγιες που υπαρχουν στην πλατφορμα που ανεβηκε πλεον, διαβαζω το εξης:

“Προκειμένου για την έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας το όχημα πρέπει να τεθεί σε ακινησία εμπρόθεσμα, δηλαδή πριν την λήξη την 31/12 του προηγούμενου έτους από αυτό που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας ή τη λήξη της παράτασης.”

Θεωρω οτι θα ωφεληθουμε δηλαδη και απο την εκπτωση. Αυτο που πρεπει να διευκρινιστει πληρως ειναι αν καποιος που θα κανει αρση της ακινησιας καποια στιγμη μεσα στον χρονο, θα υποχρεωθει να πληρωσει ολοκληρα τα τελη 2021 ή το αναλογουν ποσο για τους μηνες που θα απομενουν μεχρι το τελος του 2021

ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ Επαμεινώνδας

Με ενδιαφέρει η απάντηση του ερωτήματος. Απαιτείται η πληρωμή όλου του έτους ή μόνο των μηνών που θα κάνει κανείς χρήση ?

ΧΑΡΗΣ
Κώστας Βλαχάκης

Ευχαριστούμε πολύ. Θα το παρακολουθούμε.

Βασίλης

Ανέβηκε..

Μ.Ξ.

Ευχαριστούμε Χάρη. Φαίνεται ότι προσπαθούν ακόμα να ανεβάσουν την πλατφόρμα.

Τζινα

ειναι τραγικο αυτο που ζουμε αληθεια, θα ειμαστε στο γραφειο δηλαδη 31/12 μεχρι το βραδυ για το ποτε θ΄ανοιξει? Η ερωτηση μου ειναι αν κανουμε την αιτηση μεσα στο Ιανουαριο, θα πληρωσιυμε τελη η οχι?

ΜΞ

Ψυχραιμία παιδιά, δεν θα χαλάσουμε την πρωτοχρονιάτικη διάθεσή μας.
Θα πρέπει να δὠσουν παράταση. Δεν συντρέχει κανένα νομικό έρισμα που να υποστηριχτεί το αντίθετο.

ΧΑΡΗΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ…. ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ… ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ……

Μαρία

Καλημέρα και Καλύτερη Χρονιά να έχουμε!Μπήκα στην εφαρμογή > mycar.aade.gov.gr > Ψηφιακή ακινησία > Και ναι μεν μού βγάζει το αφμ μου και τον αρ.κυκλοφορίας του αυτοκινήτου αλλά δεν με αφήνει να προχωρήσω εμφανίζοντας την ένδειξη, “Υπαρχει προβλημα με ΑΦΜ συνιδιοκτητη. Για την αλλαγή της κατάστασης απευθυνθείτε στην αρμοδια Δ.Ο.Υ.” Συνιδιοκτήτης δεν υπάρχει και στην κατάσταση του οχήματος δείχνει ποσοστό ιδιοκτησίας 100% στο αφμ μου. Επίσης, δεν υπάρχει οφειλή τελών,Γνωρίζει κανείς γιατί γίνεται αυτό;

Δημητρης

Καλησπέρα , το ιδιο προβλημα αντμετωπιζω και εγω.

Μαρια

Τι εννοεί η εφαρμογή, όνομα χρήστη και κωδικούς;

τζινα

πως μπορούμε να κάνουμε άρση ακινησίας και να πληρώσουμε αναλογικά το ποσό των τελών ανάλογα τους μήνες που έχουν μείνει για την λήξη του 2021????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.