Νέα Υόρκη, δημιουργεί το μεγαλύτερο και πιο γρήγορο public Wi-Fi στον κόσμο

Η Νέα Υόρκη αποφάσισε να αποχαιρετήσει τους υπάρχοντες δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους με ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια Wi-Fi “πειράματα” στον κόσμο. Το νέο project που ονομάζεται LinkNYC αντικαθιστά τους θαλάμους με μια κονσόλα η οποία παρέχει δωρεάν public Wi-Fi (έως και gigabit ταχύτητες), 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα.

Ο πυλώνας που θα εγκατασταθεί θα δίνει επίσης δωρεάν εγχώριες τηλεφωνικές κλήσεις, σημείο φόρτισης για τα κινητά και μια οθόνη αφής η οποία θα σου δίνει πληροφορίες για τις υπηρεσίες της πόλης, οδηγίες κλπ.

Η χρηματοδότηση του LinkNYC θα γίνει από τον δήμο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με ιδιώτες, συγκεκριμένα μια κοινοπραξία εταιρειών, την CityBridge. Η CityBridge περιλαμβάνεται από τις διαφημιστικές εταιρείες Titan και Control Group, την Qualcomm και τον κατασκευαστή hardware, Comark. Επομένως δεν θα επιβαρυνθεί ο δήμος με το κόστος.

Όπως, βλέπουμε στις φωτογραφίες οι πυλώνες έχουν οθόνες στο πλάι για να προβάλλουν διαφημίσεις. Από τις διαφημίσεις αυτές ο δήμος της Νέας Υόρκης εκτιμάται ότι θα κερδίσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στα πρώτα 12 χρόνια.

Αναφέρεται ότι το gigabit Wi-Fi είναι πάνω από 100 φορές πιο γρήγορο σε σύγκριση με το τωρινό public Wi-Fi και πάνω από 20 φορές πιο γρήγορο από τον μέσο όρο του home Internet στη Νέα Υόρκη. Για να κατεβάσεις μια δίωρη HD ταινία θα χρειάζεται περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο δεν εξηγείται ακόμη πως θα φτάσουν σε αυτές τις ταχύτητες και αν θα χρησιμοποιηθεί νέα τεχνολογία.

Η κατασκευή των LinkNYC kiosks θα ξεκινήσει το 2015 και τα πρώτα θα δοθούν στο κοινό μέχρι το τέλος του ίδιου έτους. Συνολικά θα εγκατασταθούν περίπου 10.000 πυλώνες.

linknyc-01-570

linknyc-02-570

linknyc-03-570

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg21

Λοιπόν, ο μέσος όρος της ταχύτητας του internet στην Ν.Υ. είναι κάπου τρεις φορές φορές περισσότερο απο της Ελλαδας…και του Αντωνάκη θα είναι κάπου 3 φορές πιο αργό απο του Έλληνα…το Wifi στην Ν.Υ. θα είναι κάπου φορές πιο γρήγορο απ’ του Σαμαρά 🙁

Panos7GR

Η χαρά του hackerά και του πειρατή!

Γιάννης

Μάλιστα…..
Με τέτοιες ταχύτητες, η CityBridge που περιλαμβάνεται από τις διαφημιστικές εταιρείες Titan και Control Group, την Qualcomm και τον κατασκευαστή hardware, Comark,σε πόσα δευτερόλεπτα θα μπορούν να μου παρουν οτι βίντεο, εικόνες, επαφές και αρχεία γενικά έχω στο κινητό ή το laptop μου;
Κάπου στα ψιλά γράμματα των ορων χρήσης, σίγουρα θα κρύβεται

Πέτρος Π

@Γιάννης : Ναι, άλλη δουλειά δεν είχε η CityBridge, μόνο να σου πάρει τις φωτογραφίες και τις επαφές σου….

Γιάννης

@Πέτρος Π: Συγχρόνως, μαζί με τις υπόλοιπες δουλειές της…

nicholas

@Γιάννης : Άμα δεν είσαι εγκληματίας δεν θα έχουν να κάνουν κάτι με τα στοιχεία σου…

Γιάννης

@nicholas :Πιστεύεις πραγματικά πώς δεν υπάρχει ούτε μία εταιρεία στον κόσμο, που θα πρόσφερε χρηματικό αντίτιμο για να λάβει προσωπικά δεδομένα τριών, τεσσάρων ή πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων;
Να σου πω μία,που θα τα πάρει δωρεάν;
NSA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Facebook

Το πολύ το Instagram, τους εφήβους καταστρέφει;

Το Facebook έκανε εσωτερική έρευνα η οποία κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του Instagram.

Internet Alphabet

Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: iPhone 13, RayBan Facebook, Google Pay, GT7, GoPro Hero10 Black [S02E01 – 16/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε μεταξύ άλλων για τα νέα iPhone 13, τα γυαλιά της Ray-Ban σε συνεργασία με τη Facebook και τις ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα.

Internet Facebook

Το Facebook κάνει διακρίσεις στους όρους χρήσης του

Η αποκάλυψη των ειδικών όρων χρήσης του Facebook για διάσημους και VIPs δείχνει ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι δίκαιος.