New York Times: Messenger, Instagram, WhatsApp ενοποιούνται κάτω από μία πλατφόρμα

Messenger Instagram WhatsApp, New York Times: Messenger, Instagram, WhatsApp ενοποιούνται κάτω από μία πλατφόρμα
Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, που αναδημοσιεύει το Reuters ο Mark Zuckerberg προτίθεται να ενοποιήσει κάτω από την ίδια πλατφόρμα τις δημοφιλείς εφαρμογές Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp κυρίως, για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας των χρηστών.
Oι τρεις υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως αυτόνομες εφαρμογές, σύμφωνα με το άρθρο, αναφέροντας πηγές από τέσσερα άτομα που συμμετέχουν στην προσπάθεια. Το Facebook δήλωσε ότι εργάζεται για την προσθήκη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο (end to end), η οποία προστατεύει τα μηνύματα από το να τα βλέπει κάποιος άλλος, εκτός από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση, στα περισσότερα από τα προϊόντα ανταλλαγής μηνυμάτων και εξετάζοντας τρόπους για να διευκολύνουν τους χρήστες να συνδέονται μεταξύ των εφαρμογών.
Μετά τις αλλαγές, ένας χρήστης του Facebook, για παράδειγμα, θα μπορεί να στείλει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα σε κάποιον που έχει μόνο λογαριασμό WhatsApp, σύμφωνα με την έκθεση της New York Times.
Η ενσωμάτωση των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων θα καταστούσε πιο δύσκολο για τους παράγοντες που αντιτίθενται στα μονοπώλια να διαλύσουν το Facebook μέσω των εξαγορών των WhatsApp και Instagram, δήλωσε ο Sam Weinstein, καθηγητής στη Νομική Σχολή “Benjamin N. Cardozo”.
Αν το Facebook ανησυχεί για αυτό τότε ένας τρόπος που μπορεί να αμυνθεί είναι να ενσωματώσει αυτές τις υπηρεσίες“, ανέφερε ο Weinstein.
Αλλά ο Weinstein δήλωσε ότι η διάλυση του Facebook θεωρείται ως μία “ακραία θεραπεία” από τις ρυθμιστικές αρχές μονοπωλίων, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε οι ανησυχίες για τον έλεγχο της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας ίσως δεν ήταν ο παράγοντας πίσω από την ολοκλήρωση.
Messenger Instagram WhatsApp, New York Times: Messenger, Instagram, WhatsApp ενοποιούνται κάτω από μία πλατφόρμα
Κάποιοι πρώην μηχανικοί ασφαλείας του Facebook και ένας εμπειρογνώμονας εξωτερικής κρυπτογράφησης ανέφεραν ότι το σχέδιο ενσωμάτωσης των δημοφιλών εφαρμογών θα μπορούσε να είναι μια καλή είδηση ​​για την ιδιωτική ζωή των χρηστών, ιδίως με την επέκταση της κρυπτογράφησης “end to end”.
“Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, είναι καλό”, δήλωσε ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του Facebook Alex Stamos, ο οποίος τώρα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. “Ο φόβος μου ήταν ότι επρόκειτο να μειωθεί η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο”.
Ωστόσο, η τεχνολογία δεν αποκρύπτει πάντα τα μεταδεδομένα σχετικά με το ποιος μιλάει με ποιον, προκαλώντας ανησυχία μεταξύ ορισμένων ερευνητών ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να μοιραστούν.
Οποιαδήποτε ενσωμάτωση μεταδεδομένων θα μπορούσε να επιτρέψει στο Facebook να μάθει περισσότερα για τους χρήστες, συνδέοντας αναγνωριστικά στοιχεία όπως αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όσους χρησιμοποιούν τις εφαρμογές ανεξάρτητα η μία από την άλλη. Το Facebook θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να χρεώσει περισσότερα για διαφημίσεις και στοχοθετημένες υπηρεσίες, αν και κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθεί από διαφημίσεις που βασίζονται στο περιεχόμενο των μηνυμάτων στο Messenger και στο Instagram.
Το Messenger επιτρέπει στους ξένους να έρχονται σε επαφή άνθρωποι μεταξύ τους, χωρίς να γνωρίζουν τους αριθμούς τηλεφώνων τους, για παράδειγμα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο παρενόχλησης και προσέγγισης παιδιών. Από την άλλη τα συστήματα που βασίζονται σε αριθμούς τηλεφώνων έχουν πρόσθετες ανησυχίες όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας, διότι οι κυβερνήσεις και άλλοι οργανισμοί θα μπορούσαν εύκολα να αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με αυτά τα στοιχεία.
Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook Alex Stamos, δήλωσε ότι ελπίζει ότι το Facebook θα λάβει στοιχεία από εμπειρογνώμονες που ειδικεύονται σε θέματα τρομοκρατίας, αξιωματικούς για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, υπερασπιστές της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και άλλους και ότι θα είναι διαφανής στη συλλογιστική του όταν θα λαμβάνει τις αποφάσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του προγράμματος ενσωμάτωσης.
Θα πρέπει να είναι μια ανοικτή διαδικασία, επειδή δεν μπορείτε να τα έχετε όλα“, δήλωσε ο Alex Stamos.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peat

Πεθαίνει και αυτό σιγά σιγά όπως όλα.
καιρός ειναι.
καποιες νοικοκυρές και καποιοι πιτσιρικάδες το χρησομοποιούν.
η αλήθεια είναι οτι το Fb κονόμισε δισεκατομμύρια , ασ οψόμεθα εμείς οι υπόλοιποι.

Some0ne

Σταματήστε με αυτήν την καραμέλα “πάει κλείνει” “τα έφαγε τα ψωμιά του” “είναι στο τέλος του” κλπ… Λέτε να ξέρετε όλοι εσείς καλύτερα και όχι η ίδια η εταιρία με τόσους οικονομολόγους μαρκετίστες δικηγόρους και άλλους τόσους?
Ότι να και να λες φίλε μου δεν πρόκειται να κλείσει! Πάρτο απόφαση! Μπορεί να διαφοροποιηθεί οπως γίνονται βήματα τώρα αλλά δεν πρόκειται να κλείσει όπως το εννοείς εσύ! Και δε λέω ότι μου αρέσει αυτό, προσωπικά μισώ το Facebook για τις τακτικές που ακολουθεί γι’αυτό και δεν έχω πλέον αλλά πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και ρεαλιστές!
Δεν κλείνει έτσι απλά, ούτε καν σε βάθος χρόνου… Είναι μονοπώλιο (και ας λένε αλλα αυτοί), είναι απ τις πιο κερδοφόρες εταιρίες παγκόσμια μετατρέποντας εσένα τον ιδιο σε εμπόρευμα και έχει βαρβάτους επενδυτές και ολόκληρες κυβερνήσεις/υπηρεσίες από πίσω, οπότε ξεχάστε το…
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι κλείσεις μόνιμα το προφίλ σου και να κοιτάξεις λίγο την ιδιωτικότητα σου (οσο ειναιε εφικτό στους καιρους μας) γιατί τα σχόλια δεν βγάζουν κάτι…

Dimitrisdim14

Θα κλείσει όταν σταματήσει όλος ο πλανήτης μα επικοινωνεί με το messenger . Πράγμα αδύνατο για τα επόμενα χρόνια …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet featured Instagram Meta

Το Instagram βάζει διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης

Διαφημίσεις σε νέα σημεία θα εμφανίζει το Instagram με σκοπό να προσφέρει στις επιχειρήσεις περισσότερους τρόπους να τις ανακαλύψουν.

Smartphones Facebook Instagram Meta

Meta: Εγκαινιάζει την συνδρομητική υπηρεσία για Facebook και Instagram

Η Meta λανσάρει στις ΗΠΑ τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες των Facebook και Instagram να διαθέτουν επαληθευμένους λογαριασμούς, αλλά έναντι πληρωμής.

Internet Facebook Instagram Meta

Meta: Βάζει τέλος στην υποστήριξη NFT σε Facebook και Instagram

Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο άντεξε η υποστήριξη των NFT από την Meta καθώς αποφάσισε τον τερματισμό της τόσο σε Facebook όσο και σε Ιnstagram.