Η απαγόρευση laptop σε πτήσεις δεν θα εφαρμοστεί στην Ευρώπη

no laptop ban eu flights, Η απαγόρευση laptop σε πτήσεις δεν θα εφαρμοστεί στην Ευρώπη

Πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε στην απαγόρεση ηλεκτρονικών συσκευών που ξεπερνούν το μέγεθος smartphone, σε πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες. Κάτι τέτοιο είχε ακουστεί πολύ έντονα ότι είναι πιθανό να εφαρμοστεί και στην Ευρώπη.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν θα συμβεί τελικά. Οι πληροφορίες λένε ότι το ζήτημα της απαγόρευσης laptops σε ευρωπαϊκές πτήσεις δεν είναι πλέον “επί τάπητος”.

Η απαγόρευση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με στόχο την προφύλαξη από τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν γνωστό πως ο ISIS έχει αναπτύξει εκρηκτικούς μηχανισμούς που μπορούν να κρυφτούν σε μικρές ηλεκτρονικές συσκευές όπως tablets και laptops.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BCC, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες όπου και συζήτησαν μια πιθανή απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών στις πτήσεις.

Η απόφαση είναι να μην προχωρήσουν σε ένα τέτοιο βήμα και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι. Αναφέρεται όμως ότι σκέφτονται τη λήψη άλλων μέτρων.

Οι αεροπορικές εταιρείες είχαν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους ως προς την απαγόρευση, λέγοντας πως οι επιβάτες θα χάσουν περίπου 1.1 δισ. δολάρια τον χρόνο λόγω του ότι δεν μπορούν να δουλέψουν κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν ξανά στη Washington, για τα εναλλακτικά μέτρα που αναμένεται να ληφθούν και τα οποία λογικά θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.