NOVA: Πλήρης κατάρρευση του δικτύου, χωρίς κλήσεις και SMS για ώρες

Nova κατάρρευση δικτύου, NOVA: Πλήρης κατάρρευση του δικτύου, χωρίς κλήσεις και SMS για ώρες

Από το απόγευμα της Κυριακής χιλιάδες χρήστες της NOVA βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πλήρη κατάρρευση του δικτύου κλήσεων και SMS αλλά και ίντερνετ. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για περισσότερες από δύο ώρες, οι συνδρομητές δεν μπορούσαν να κάνουν ή να δεχθούν κλήσεις ή να δεχθούν γραπτά μηνύματα, αλλά και η σύνδεση στο mobile internet παρουσίαζε προβλήματα και καθυστερίσεις.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την ονομάζει «προσωρινή βλάβη», παρότι ανά περιοχές είναι πολύωρη.

Εξαιτίας της βλάβης πέρα από τις τηλεπικοινωνίες, προβλήματα παρουσιάστηκαν στις online αγορές οι οποίες έχουν επιβεβαίωση παραγόντων από κινητό τηλέφωνο μέσω SMS. Δηλαδή οι χρήστες δεν μπορούσαν να δεχτούν κωδικό επιβεβαίωσης μέσω μηνύματος στην περίπτωση που δεν έχουν κάποια από τις συνεργαζόμενες εφαρμογές της NOVA.

Η NOVA με την ανωτέρω ανάρτησή της και αναγγελία της βλάβης στο Facebook, αναφέρει ότι «τυχόν αδυναμία λήψης κλήσεων και SMS από δίκτυα τρίτων είναι προσωρινή» και καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επαναφορά των υπηρεσιών».

Σήμερα, Δευτέρα 11/12 πρωί τα προβλήματα φαίνεται να έχουν επιλυθεί. Εσείς είχατε πρόβλημα εχθές με το δίκτυο της Nova; Σε ποια περιοχή μένετε και τι προβλήματα αντιμετωπίσατε;

Δωρεάν το πλήρες πακέτο Nova EON για 1 μήνα. Απόκτησέ το δωρεάν εδώ!

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

1ον Δεν υπηρξε ποτε ολικη καταρευση…απο την αρχη ηταν μονο το προβλημα με τις εισερχομενες προς κινητα nova απο ολους τους παροχους. 2ον το ιντερνετ ποτε δεν ειχε προβλημα.. Ενταξει σαν δικτυο μπορει να εχει πολλα προβληματα αλλα μην τα μηδενιζεται ολα με μουφες..εξερχομενες εχουμε κανονικα…μην αναπαραγεται την καθε βλακεια του καθενος..

Last edited 4 μήνες πριν by Nikos
Κώστας Βλαχάκης

Το mobile ιντερνετ ειχε προβλημα και το αναφερω στο αρθρο απο προσωπικη μου εμπειρια. Δεν ειχε διακοπει η συνδεση, αλλα ειχε προβλημα στην ταχυτητα την περασμενη Κυριακη. Σειρα εχει η ΕΕΤΤ.

Αλέξανδρος

Παιδιά ήταν ανά περιοχές. Εμείς Θεσσαλονίκη δεν είχαμε πρόβλημα από όσο ξέρω, ο αδερφός μου πάλι, στην Καρδίτσα είχε γενικά στις κλήσεις (και στο mobile internet νομίζω) και η γυναίκα του.

Κώστας Βλαχάκης

Σε ότι αφορά το mobile internet, εμένα το πρόβλημα παρουσιάστηκε στην περιοχή της Γλυφάδας στην Αττική.

Δημητρης

Αριστερό χαρακτήρα διακρίνω στην κατάρρευση. Κατά του κεφαλαίου και του καπιταλισμού 😛

ΚΝ

Προσωπικά εγώ ζω στην περιοχή των βορείων προαστίων και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το κινητό μου και επίσης και οι φίλοι μου που έχουν αντίστοιχα κινητά. Όμως, επικοινώνησα με Θεσσαλία και εκεί συγγενείς μου είχαν θέμα να δέχονται κλήσεις και sms. Οι ίδιοι μπορούσαν να πάρουν σε σταθερό κανονικά, γιατί μαζί κάναμε τις δοκιμές. Σίγουρα ήταν μια σημαντική βλάβη.
Να σημειώσω ειδικά για τη Θεσσαλία ότι αντίστοιχο θέμα είχαν συγγενείς μου 3 μέρες νωρίτερα με άλλη εταιρεία όπου ενώ εμείς του καλούσαμε κανονικά … σε αυτούς το κινητό δε χτυπούσε καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.