Η NVIDIA θέτει περιορισμούς στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

, Η NVIDIA θέτει περιορισμούς στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Με το λανσάρισμα της GeForce RTX 3080 Ti, η NVIDIA θέλει να θέσει σοβαρούς περιορισμούς στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ο σκοπός της NVIDIA φαίνεται πως είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτροπή χρήσης των καρτών της για την εξόρυξη συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων.

Εκτός από τον αρχικό περιορισμό εξόρυξης του Ethereum που είχε θέσει η NVIDIA, μπλοκάρισμα υπάρχει και στις προσπάθειες εξόρυξης άλλων νομισμάτων όπως είναι το Ergo και το Ether Classic. Αναφορικά με το Octopus και το Raven δεν έχουν τεθεί κάποιοι περιορισμοί ακόμα.

Στην κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3060 υπήρχε η δυνατότητα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, αλλά με την αναβάθμιση του λογισμικού κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον εφικτό και ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία του υπολογιστή, ως μέσο αποτροπής.

Κάποιοι που έχουν προσπαθήσει να παρακάμψουν τους περιορισμούς, μέσω του λογισμικού οδήγησης της κάρτας γραφικών, δεν το έχουν καταφέρει, σύμφωνα με διαδικτυακές πηγές, επομένως στο κομμάτι αυτό, το εμπάργκο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται από την πλευρά της NVIDIA.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stratos

Δεν ισχύει στα αλλά Κρυπτονομισματα, μόνο στο Ethereum έχει limiter.
Επιβεβαιωμένο..
Οι άλλοι αλγόριθμοι είναι διαφορετικοί και δεν είχαν τον χρόνο να βάλουν limiter μιας και η πρωτη προσπάθεια έγινε πριν από 3 μήνες με την 3060.
Μάλιστα η 3080 ti είναι η καλυτερη σε mine στο ergo μεν την υλοποίηση της msi suprim x να βγάζει 258mh/s σε ergo…
Ότι λένε για τα αλλά κρυπτο είναι απλά fake news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.