O Elon Musk αγόρασε χιλιάδες GPU για project ΑΙ στο Twitter

twitter AI, O Elon Musk αγόρασε χιλιάδες GPU για project ΑΙ στο Twitter

To Twitter, δύο μήνες αφότου προσέλαβε πρώην ερευνητές της DeepMind (βρετανικό ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης που ιδρύθηκε το 2010 και τώρα είναι θυγατρική της Alphabet Inc), φαίνεται πως ασχολείται με ένα project τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Elon Musk αγόρασε πρόσφατα 10.000 GPU για να χρησιμοποιηθούν σε ένα από τα δύο εναπομείναντα κέντρα δεδομένων της εταιρείας. Πηγή δήλωσε πως ο Musk είναι ιδιαίτερα επικεντρωμένος στην προσπάθεια, ιδιαίτερα δεδομένου του γεγονότος ότι δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για το Twitter να ξοδέψει τόσα χρήματα σε data-center grade GPU αν δεν επρόκειτο να ασχοληθεί με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το έργο φέρεται να περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας γενετικής τεχνητής νοημοσύνης που η εταιρεία θα εκπαιδεύσει με το δικό της τεράστιο αρχείο δεδομένων. Ακόμα δεν είναι σαφές πως θα χρησιμοποιηθεί μια τέτοια δυνατότητα στο Twitter. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Musk θέλει να “χτυπήσει” το ChatGPT και την OpenAI.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.

Business Apple ChatGPT Elon Musk

iOS 18: Ο Elon Musk απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple επειδή ενσωματώνουν το ChatGPT

Ο Elon Musk απείλησε να απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εταιρείες του λόγω της ανακοίνωσης της Apple ότι ενσωματώνει το ChatGPT.

Software ChatGPT featured

OpenAI: Υπάλληλοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης

Αρκετοί νυν και πρώην υπάλληλοι της OpenAI και της Google DeepMind προειδοποιούν για τους κινδύνους της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης.

Software ChatGPT

ChatGPT: Εκτός λειτουργίας το chatbot της OpenAI

Το chatbot ChatGPT της OpenAI υφίσταται επί του παρόντος μια μεγάλη διακοπή λειτουργίας που καθιστά την υπηρεσία μη διαθέσιμη.