Ο Mr. WikiLeaks δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ

WikiLeaks, Ο Mr. WikiLeaks δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ

Το δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του Julian Assange, κατά κόσμον WikiLeaks. Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα, καθώς υπάρχουν φόβοι πως αν εκδοθεί στις ΗΠΑ και εκδικαστεί, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks, πλέον 49 ετών, κατηγορείται ότι έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας πάνω από 700.000 απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ. Αν εκδοθεί και δικαστεί στην Αμερική, μπορεί η ποινή κάθειρξης που θα του υποβληθεί να φτάσει έως και τα 175 έτη, μία ποινή βέβαια που κανείς δε θα μπορούσε να εκτίσει.

Η δικαστής Vanessa Baraitser απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης για επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου και των πολιτικών κινήτρων εναντίων του Assange. Όμως, επικεντρώθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα που έχει ο κατηγορούμενος, με την έκδοση του στις ΗΠΑ να κρύβει σοβαρό κίνδυνο, που μπορεί να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Βέβαια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι αμερικανικές αρχές θα ασκήσουν έφεση στην εν λόγω απόφαση, με την υπόθεση να καταλήγει όπως φαίνεται στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα καθυστερήσει η οριστική απόφαση. Πάντως, έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 διαδηλωτές υπέρ του WikiLeaks, που με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξέσπασαν σε χαρές.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

ωπ να κατι που μπορει να χαλασει ενδεχομενο εμπορικο deal Βρετανιας-ΗΠΑ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.