Ο συνιδρυτής της Wikipedia δημιούργησε το social network WT.Social

WT.Social, Ο συνιδρυτής της Wikipedia δημιούργησε το social network WT.Social

Όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα χρηματοδοτούνται από τη διαφήμιση και, ως εκ τούτου, είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες, οι οποίοι εμπορεύονται την πρόσβαση στα δεδομένα τους, με σκοπό να βλέπουν βίντεο με γάτες και μερικές φορές αμφιλεγόμενες ειδήσεις. Ο συνιδρυτής της Wikipedia και επιχειρηματίας Jimmy Wales θέλει να το αλλάξει αυτό. Έτσι, ξεκίνησε τη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου ειδήσεων WT.Social, που επικεντρώνεται στην επικαιρότητα, βασίζεται στις δωρεές, και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας και παραγωγικές συζητήσεις.

Τι κάνει το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο να ξεχωρίζει

Πρώτα απ ‘όλα, το WT.Social δεν βασίζεται σε επιχειρηματικά κεφάλαια τρίτων, ούτε καν στη Wikipedia. Επίσης, το δίκτυο δεν ενδιαφέρεται για τα δεδομένα των χρηστών και δεν εμφανίζει διαφημίσεις. Ωστόσο, οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει στο δίκτυο δωρεές με τη μορφή συνδρομής, η οποία ανέρχεται στα 12 ευρώ τον μήνα ή 90 ευρώ τον χρόνο.

Το περιβάλλον χρήσης του WT.Social μοιάζει σαν ανάμιξη του Facebook, του Reddit και της Wikipedia. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ή να δημιουργεί τα λεγόμενα subwikis, τα οποία καλύπτουν κάθε πιθανό θέμα. Η σειρά προβολής του περιεχομένου στην κεντρική σελίδα καθορίζεται από ένα σύστημα θετικών και αρνητικών ψήφων.

WT.Social, Ο συνιδρυτής της Wikipedia δημιούργησε το social network WT.Social

Κάτι που κάνει το WT.Social και ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα επεξεργασίας οποιασδήποτε δημοσίευσης, άσχετα το ποιος την έχει δημοσιεύσει. Επιπλέον, όπως στη Wikipedia, υπάρχει ένα ιστορικό τροποποιήσεων που δείχνει ποιοι συνεισέφεραν ποιες αλλαγές.

Το WT.Social ελπίζει ότι οι χρήστες του θα εντοπίζουν τα fake news εγκαίρως και θα επεξεργάζονται τις αναρτήσεις αναλόγως. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα αναφορών των subwikis σε περίπτωση που έχουν περιεχόμενο που παραβιάζει τους όρους της πλατφόρμας.

Θα αντέξει στον χρόνο;

Είναι δύσκολο ένα τόσο εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο όπως το WT.Social να γνωρίσει ανάπτυξη αντίστοιχη των Facebook, Twitter ή Reddit. Ωστόσο, το γεγονός ότι βασίζεται στο μοντέλο της Wikipedia αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα στην επέκταση του.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο WT.Social δεν έχει παρά να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής και να περιμένει μέχρι να αποδεχθεί την αίτηση του η ομάδα της σελίδας. Ο λόγος που η ομάδα δημιούργησε ουρά αναμονής είναι για να αποφύγει τη μαζική είσοδο χρηστών στο δίκτυο, κάτι που ίσως είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλαπλών subwikis με fake news.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης

Έχετε μεγάλο θέμα στo techblog με τις πηγές. Αρκετά άρθρα σας(όπως και αυτό) είναι μετάφραση άρθρων από αγγλικά site/blog. Το να βάζετε ένα link πηγή στο κάτω μέρος και απλά να πηγαίνει κάπου σχετικά δεν σώζει την κατάσταση. Αν δει κάποιος τις εικόνες αυτού του άρθρου καταλαβαίνει ποιο άρθρο είναι η πραγματική σας πηγή. Κάποιος έχει ψάξει και έχει δουλέψει στη δημιουργία του αγγλικού και εσείς δεν μπαίνετε καν στον κόπο, όχι μόνο να ζητήσετε την άδεια αλλά να βάλετε το original άρθρο στην πηγή.

Είναι ανέντιμο αυτό που κάνετε!

Αποστόλης

https://www.androidpolice.com/2019/12/19/wikipedia-jimmy-wales-wt-social-network/
Για να μην υπάρχει αμφισβήτηση!

Κώστας Βλαχάκης

Τώρα είδα το link σας. Κατάλαβα τι εννοείτε. Θα το κοιτάξουμε.

Το “Είναι ανέντιμο αυτό που κάνετε!” δεν το δεχόμαστε. Να είστε πιο προσεκτικός στα σχόλιά σας.

Κώστας Βλαχάκης

Είμαστε απόλυτα σωστοί και από τους ελάχιστους που αναφέρουμε την πηγή μας με ενεργό link. Το ίδιο κάνουν και τα περισσότερα ξένα site όταν αναπαράγουν δικές μας αποκλειστικότητες και αυτό είναι αρκετό.

Αν κοιτάξετε εκεί έξω, το σύνολο των ελληνικών ιστοσελίδων παίρνουν αυτούσια τα κείμενα ο ένας του άλλου χωρίς καν να αναφέρουν την πηγή.

Καλές γιορτές.

Αποστόλης

Παρακολουθώ το techblog από τις αρχές του σχεδόν, καθώς και όλη την ελληνική και ξένη community και ειδησεογραφία της τεχνολογίας. ´Ήσασταν από τους λίγους εσείς και ένα ακόμα ελληνικό site που δίνετε χρόνια original περιεχόμενο. Αλλά τα τελευταία 2+ χρόνια απλά φαίνεται σαν να έχετε σκοπό μόνο την ποσότητα και λιγότερο τα υπόλοιπα.

Ωστόσο το να παίρνει κάποιος την πνευματική ιδιοκτησία κάποιου και να την κοπιάρει είναι ανέντιμο για ό,ποιον το κάνει ανεξαιρέτως. Το ξέρω ότι το κάνουν πάρα πολλά site εκεί έξω και αν σας ενοχλεί τότε ένας παραπάνω λόγος να μην το κάνετε εσείς. Οι αποκλειστικότητες σας ανήκουν και πρέπει να τις υπερασπίζεστε και όχι να τις απαξιώνεται.
Συνεχίστε να δίνετε στον κόσμο λόγο να μπαίνει στο site για να βλέπει κάτι διαφορετικό και όχι να βλέπει ένα από τα ίδια.

Φιλικά
ένας φανατικός αναγνώστης.

Καλές γιορτές και σε σας

Gabriel

Και μια μικρή διόρθωση στη μετάφραση: στα αγγλικά αναφέρει “Wikipedia co-founder and internet entrepreneur Jimmy Wales…” το οποίο μεταφράζεται “Ο συνιδρυτής της Wikipedia και (ιντερνετικός) επιχειρηματίας Jimmy Wales…”. Έτσι όπως το έχετε γράψει “Ο συνιδρυτής της Wikipedia και ο επιχειρηματίας Jimmy Wales” ακούγεται σαν να πρόκειται για 2 άτομα.

Gabriel

Και τα ρήματα που ακολουθούν: “…θέλΕΙ να το αλλάξΕΙ αυτό. Έτσι, ξεκίνησΕ τη λειτουργία…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Instagram Meta

Το Facebook και το Instagram σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση διαφημίσεων

Μετά τις έντονες διαμάχες των τελευταίων εβδομάδων, η Meta αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram να απενεργοποιήσουν την παρακολούθηση διαφημίσεων για τους λογαριασμούς τους.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ο Elon Musk το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα

Ο Elon Musk εκθρόνισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barak Obama ως το πρόσωπο με τους περισσότερους followers στο Twitter.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Ανακοίνωσε νέα τιμολόγηση API – Πρόκληση για τους μικρούς προγραμματιστές

Το Twitter ανακοίνωσε επίσημα τις ανανεωμένες βαθμίδες API του ενάμιση μήνα αφότου ο CEO της εταιρίας, Elon Musk υποσχέθηκε μια μεγάλη ανανέωση του συστήματος.