ΟΑΣΑ: Φόρτιση απρόσωπης κάρτας μέσω ίντερνετ και smartphone

, ΟΑΣΑ: Φόρτιση απρόσωπης κάρτας μέσω ίντερνετ και smartphone

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) προχωράει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με προσθήκη της δυνατότητα φόρτισης και των απρόσωπων καρτών μέσω διαδικτύου και smartphone, υπηρεσία που παρέχονταν μέχρι σήμερα μόνο για τις προσωποποιημένες κάρτες.

Οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα athenacard.gr και από κινητά με τεχνολογία NFC.

Η δυνατότητα αυτή υπάρχει σήμερα μόνο για τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών. Η φόρτιση των ανώνυμων καρτών θα είναι ίδια με την αντίστοιχη διαδικασία των προσωποποιημένων καρτών. Επιδίωξη του ΟΑΣΑ είναι η χρήση καρτών ATHENA CARD να έχει μεγαλύτερη διείσδυση στο επιβατικό κοινό.

Επίσης ο ΟΑΣΑ έχει προχωρήσει στην προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών που δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα (μέχρι πρότινος έδιναν ρέστα μόνο σε κέρματα) αλλά και 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), αυτόματα μηχανήματα, τα οποία μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση καρτών.

Τέλος, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη μετάβασης στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (π.χ. φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.), καθώς οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται και από τα Αυτόματα Μηχανήματα και όχι μόνο από τα σημεία που διαθέτουν τερματικά (ΤΕΚ), ενώ οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Το πιο σημαντικό δεν μπορούν να φτιάξουν. Την εφαρμογή τους που έχει αυτισμό. Δεν γίνεται να μην μπορεί να φορτίσει ένα λεωφορείο που βρίσκεται
Το κλείνω το ξανά ανοίγω 5 φορές για να δουλέψει

giannogeorge

Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ…

George

Γίνεται από την πρώτη μέρα … Εγώ πάντα το έκανα αυτό που λέει το αρθρο

Γιαννης

Καλησπέρα.Εχεις την καρτα περασμενη στην εφαρμογή στο κινητο? Σου δουλευει? Εμενα σε ένα σαμσουνγκ δεν πηρε την καρτα στην εφαρμογή καθολου! Τους εστειλα μηνυμα μεσα από την εφαρμογή αλλα δεν πηρα ποτε απαντηση!!

George

Ναι μου δουλεύει κανονικά, πριν το είχα σε sony, τώρα σε xiaomi Mi 9T

bama

Φορτίστε την απρόσωπη κάρτα με το κινητό για να μην είναι πια απρόσωπη. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν έγινε για να γνωρίζουμε εμείς που βρίσκεται το λεωφορείο αλλά για να καταγράφονται οι κινήσεις όλων. Οπότε σκασίλα τους που δεν βλέπουμε που είναι το λεωφορείο.

Παύλος

Εχει δοκιμάσει κανείς τη φόρτιση της κάρτας με NFC σε Xiaomi? Απλά δεν λειτουργεί τουλάχιστον στο Mi 9 Lite και Mi 9T Pro που έχουμε. Παίζει μόνο με Samsung. Καλά γενικά όποιοι σχεδίασαν και έφτιαξαν αυτή την εφαρμογή είναι για κλάματα και ουδεμία σχέση με τεχνολογία έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.