Οδηγίες χρήσης του internet στη διάρκεια του lockdown

lockdown, Οδηγίες χρήσης του internet στη διάρκεια του lockdown

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε μερικές οδηγίες χρήσης για το internet προς τους πολίτες, για να μην επιβαρυνθούν τα δίκτυα στη διάρκεια του lockdown. To Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζητά από τους πολίτες να μη φορτώνουν το δίκτυο internet μεταξύ 9 πμ και 6 μμ, τις ώρες αιχμής δηλαδή, με χρήση εφαρμογών streaming (όπως Netflix, YouTube και άλλα).

Update: Έπεσε το σύστημα τηλεκπαίδευσης

Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη για χρήση των σταθερών δικτύων για τις κλήσεις, ενώ ζητάει να αποφύγουμε τις βίντεοκλήσεις, καθώς απαιτούν αρκετούς πόρους internet στη διάρκεια του lockdown. Αναλύτικά:

  • Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.
  • Να δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγουμε, εφόσον δεν είναι απαραίτητες για την επικοινωνία μας, τις βιντεοκλήσεις.
  • Να αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ομοίως, αποφεύγουμε την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων.
  • Να διατηρούμε ενημερωμένο το λογισμικό όλων των οικιακών συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με βάση τις οδηγίες και τις συστάσεις των κατασκευαστών.
  • Να δείχνουμε αυξημένη προσοχή σε μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς και έχουν ως θέμα τους τον κορωνοϊό -και, γενικότερα, θέματα Υγείας και Πολιτικής Προστασίας- καθώς ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό.
  • Να υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά και να εμπιστευόμαστε μόνο τις οδηγίες των επιστημόνων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
  • Αν έχουμε παιδιά, φροντίζουμε για τη δημιουργική τους απασχόληση και αποφεύγουμε την προσκόλλησή τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες διασκέδασης
  • Τονίζεται πως κανένας οργανισμός και φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει τηλεφωνικά, μέσω SMS, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες όπως ο κωδικός που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας σε κάποια υπηρεσία. Κάθε τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απόπειρα απάτης.
  • Πηγή

    Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    24 Σχόλια
    παλαιότερο
    νεώτερο
    Inline Feedbacks
    View all comments
    George

    Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε χαρτί ότι δουλεύουμε για να μπορούμε να συνδεθούμε..
    Εγώ θα κάνω ότι θέλω, το πληρώνω και δεν με νοιάζει, ας μην έκαναν lockdown

    Όνομα*

    Θα το δεχόμουν εάν το παρείχαν δωρεάν.
    Από τη στιγμή που είναι από την τσέπη μας,
    τις υποδείξεις μπορούν να τις μεταφέρουν στους providers.. (Αναβαθμίσεις δικτύων κλπ)
    Εν έτη 2020 υπάρχουν ακόμη συνδρομητές που ακόμη παλεύουν με τον χαλκό, παρακαλώντας μη βρέξει

    Παυλος κοτσιρας

    Θα το αφηνω ανοιχτό σε youtube η netflix ακομη και τις ωρες που δεν είμαι μπροστα σε υπολογιστή μόνο και μόνο επειδή το ζητάνε αυτοί οι ξεδιάντροποι

    skymaster49

    σωστος

    Κινητομανής®

    Δεν έχετε καλά καλά αξιοπρεπές σταθερό δίκτυο, και θέλετε και 5G τρομάρα σας.

    Ντερης

    Πες τα

    LolMaster

    ΑΑΑΑαα.. 5g = υψηλότερες ταχύτητες. Οκ.. Κάντε παρακαλώ μια έρευνα για το που θα χρησιμοποιηθούν τα 5g δίκτυα στην Αμερική πρώτα. Ποιος είναι ο σκοπός τους τέλοσπάντων. (Αυτός για τον οποίο θέλουμε και εμείς 5g, και δεν είναι σε πρώτη έστω φάση οι ταχύτητες).

    SUPS 👨‍⚖️

    ναι ενταξει το θελουν κυριως για μερη που εχουν μεγαλη συγκεντρωση κοσμου οπως σταδια γηπεδα αεροδρομια και διαφοροι σταθμοι μμμ και προφανως οτι εκει θα φανει η χρηστικοτητα του 5g(οποιος εχει παει σε καρναβαλι Πατρα ξερει τι συνεβαινε) αλλα και παλι 5G προσφερει πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες(οχι οτι θα αξιοποιηθουν αμεσα απο το μεσο πολιτη)

    Judge

    τελειως παραλογο αιτημα για επι πληρωμη υπηρεσιες.
    αντι να ζητανε να μην κανουμε χρηση, ας εκαναν βελτιωσεις και αναβαθμισεις στις γραμμες τους.
    σου λενε κατσε σπιτι με το ζορι , αλλα μην μπαινεις στο ιντερνετ .
    νομιζω πως βιωνουμε καταστασεις βορειας κορεας 😛

    stavag

    γελαει ο κοσμος με τετοιες ανακοινώσεις
    απο την μια κλείνεται τον κοσμο μεσα και απο την αλλη να μην χρησιμοποιούν το internet
    Δηλαδή τι να κάνουμε, να βλέπουμε ΣΚΑΙ και μεγκα (με την αντικειμενική ενημερωση)

    Σάκης

    Σωστός. Πολυφωνική ενημέρωση.

    SUPS 👨‍⚖️

    μαυρο στο νετφλιξ που περσυ πηγανε κ ριξανε τις ταχυτητες ΜΟΝΟ στην Ευρωπη μεσα στη καραντινα και οπου να ναι θα αυξησουν κ τις τιμες τους…

    Marios

    Με free PornHub Premium δύσκολο κύριε Χαρδαλιά..
    Για τους άλλους το λέω.. εγώ το ιντερνέτι το έχω για τηλεργασία και για Techblog..
    Τα υπόλοιπα είναι site του διαβόλου..

    Αλέκος

    ακόμα γελούν στη Ζιμπάμπουε και στη Ζουαζιλάνδη!
    μόνο Σκάι και Mega για αξιόπιστη ψυχαγωγία-ενημέρωση!

    Kallergis07

    Διαβάζω τα σχόλια εδώ.. Καλά “μάγκες”, δεν πειράζει, θα ρίξουν τις ταχύτητες οι πάροχοι έτσι και αλλιώς. Και να δω εκει πόσοι θα μπορέσετε να βρείτε το δίκιο σας που θα έχετε πληρωμένη 100vdls και θα βλέπετε netflix και phub στα 480. rolmao

    SUPS 👨‍⚖️

    για το phub δεν ξερω αλλα περσυ το Netflix αποφασισε να ριξει τις ταχυτητες στην Ευρωπη οχι η κυβερνηση…επισης παλια που ανεβαζανε αρθρα δειτε ποσο τις εκατο της παγκοσμιας κυκλοφοριας ιντερνετ προοερχεται απ το νετφλιξ…αυτα τα ξεχασαμε ολα…

    LolMaster

    Streamαρετε εσείς Pornhub και ας πέφτει το σύστημα να μην μπορούν να μπουν τα παιδιά για τηλεκπαίδευση. yeeeah digital anarchy (tou kanapeos)..

    stavag

    ποια τηλεκπαιδευση ? το μπαχαλο το ειδες σημερα? απλα διέλυσαν την σχολική χρονιά

    LolMaster

    Ναι αυτό λέω και γω. Έπεσε ο server της Cisco στο Λονδίνο. Δεν είναι θέμα Υπουργείου. Δεν έχει το υπουργείο ούτε data center ούτε cloud εγκαταστάσεις.. Απλά επειδή είμαστε επαρχιώτες της Ευρώπης, “ααα έπεσε το σύστημα, το κράτος φταίει..” Δεν αναρωτήθηκε κανείς πως και που.. Τέσπα.

    stavag

    Ησουν μπροστά όταν επεσε ο server
    η το εμαθες απο τον ΣΚΑΙ?

    LolMaster

    Είμαι σε αναταγωνιστική της Cisco.Case closed.

    SUPS 👨‍⚖️

    τους πετσοκοψες…

    Κινητομανής®

    Ό,τι πεις, κύριε Πορτοσάλτε.

    Παιδιά, stop! Δεν θα επιτρέψω άλλα τέτοια σχόλια εδώ μέσα. Ένα σωρό άλλα site είναι εκεί έξω με ανοιχτά τα σχόλια για να συζητήσετε αυτές τις παραμέτρους της είδησης. Σας παρακαλώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Gear Apple featured iPad

    Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

    Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

    Gear AirTag Apple featured

    Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

    Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

    Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

    Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

    Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

    Gear Apple Apple Pencil featured

    «Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

    Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.