Οι χρήστες των Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί από ότι εάν χρησιμοποιούσαν Windows

Mac, Οι χρήστες των Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί από ότι εάν χρησιμοποιούσαν Windows

Οι αιώνιοι αντίπαλοι των συστημάτων προσωπικού υπολογιστή είναι η Apple και η Microsoft. Άσχετα τον κατασκευαστή έχουν τα Windows PC και προφανώς τα Mac της Apple. Πέρα από τις κλασικές διαφωνίες που εκφράζονται σε φόρουμ και προσωπικές συζητήσεις υπάρχουν και οι στατιστικές έρευνες, οι οποίες μερικές φορές παρουσιάζουν εντυπωσιακά ευρήματα.

Η Jamf, μία εταιρεία ανάπτυξης προγραμμάτων διαχείρισης, προσέλαβε την Vanson Bourne, μία ανεξάρτητη εταιρεία έρευνα, για να πραγματοποιήσει μελέτη σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι υπάλληλοι από τα συστήματα Mac.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποίησε η Vanson Bourne είναι άκρως ενδιαφέροντα. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί, περισσότερο δημιουργικοί και αποδίδουν καλύτερα στις ομαδικές εργασίες.

Mac, Οι χρήστες των Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί από ότι εάν χρησιμοποιούσαν Windows

Η Vanson Bourne ρώτησε τους συμμετέχοντας με ποιο τρόπο η χρήση Mac επηρέασε θετικά τη δουλειά τους. Το 97% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι είδε αύξηση τη παραγωγικότητας του και το 95% ανέφεραν ότι έγινα πιο δημιουργικοί. Επίσης, το 94% δήλωσε ότι πλέον ένιωθαν αυτάρκεις με την τεχνολογία που είχαν στα χέρια τους και το 91% είπε ότι ήταν πιο ανοιχτοί στη συνεργασία με άλλα άτομα.

Επιπλέον, το 79% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι μετά την αλλαγή από Windows σε Mac δεν θα μπορούσαν πλέον να κάνουν τις εργασίες τους χωρίς το σύστημα της Apple.

Mac, Οι χρήστες των Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί από ότι εάν χρησιμοποιούσαν Windows

Η αλήθεια είναι ότι η Apple έχει στήσει ένα άρτιο οικοσύστημα μεταξύ των συσκευών της, και η ταυτόχρονη κατοχή και χρήση τους διευκολύνει κατά πολύ των ιδιοκτήτη τους. Εσείς τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε; Είστε κάτοχος Apple συσκευών; Θεωρείτε ότι είστε περισσότερο παραγωγικοί όταν χρησιμοποιείτε Mac;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peatkalos

εγώ πάλι , γιατί εβαλα windows στο mac pro , πραγματικά δεν με καταλαβαίνω , σας παρακαλώ βοηθήστε με..

Panagiotis

Εγώ που τρόμαξα να περάσω έναν εκτυπωτή στο mac τι είμαι χαζός; Ποιο εύκολο μου ήταν σε window & linux . Μάλλον νιώθουν ποιο παραγωγική διότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα . 🤣🤣🤣

Darth

δεν πάει ετσι ακριβός…. στην πλειοψηφία είναι οπού μάθει ο καθένας εκτός από περιπτώσεις νιώθω γαματα όταν κάνω χρήστη κάτι ακριβού και δημοφιλές

Makis

Σπίτι Mac στη δουλειά win. Όταν μάθεις το Os είσαι τουλάχιστον λιγότερο νευρικός από τα συχνά σκαλώμστα/κρασαρίσματα και λοιπές σαχλαμαρίτσες των win. Φυσικά οι περισσότεροι σε win ξεκινήσαμε και τα Mac σου φαίνονται βουνό, στην αρχή, αλλά μετά βλέπεις την διαφορά.

Σταύρος Χρι

Οι άνθρωποι λέει που χρησιμοποιούν Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί απο ότι να χρησιμοποιούσαν windows. Λογικό, αφού χρησιμοποιούν Mac και όχι windows. Αντιστοιχα αν ρωτησουν τους ανθρώπους που λειτουργούν windows θα αισθάνονται πιο παραγωγικοί από ότι αν χρησιμοποιούσαν Mac που είναι επίσης λογικό αφού χρησιμοποιούν windows και όχι Mac.
Τι βλακείες λέτε ρε παιδιά; Λογικά δεν είναι αυτά; Ότι χρησιμοποιεί ο καθένας θα τον κάνει να αισθάνεται πιο παραγωγικός από ότι να χρησιμοποιούσε κάτι διαφορετικό….

Chris_BMW

Διάβασε προσεκτικά τι γράφει το άρθρο και μετά βγάλε χολή ..
Σου λέει το άρθρο «άλλαξαν» .
Για να ισχύει αυτό που περιγράφεις θα πρέπει αντίστοιχα να ερωτηθούν κάτοχοι windows που άλλαξαν σε αυτά ενώ πριν χρησιμοποιούσαν mac .

Agnostos13

Δεν ξέρω για τους χρήστες που πάνε από mac σε win πως νιώθουν, σίγουρα οι τεχνικοί τους νιώθουν πιο παραγωγικοί πάντως!

Μανώλης

Σπίτι Mac, δουλειά Windows, πραγματικά είναι όπου μάθεις! 😉

NikosAr

Εγώ πάλι ανήκω στην κατηγορία που αναφέρει το άρθρο. Καθώς κάνω πολύ καλύτερα την δουλειά μου, ποιο εύκολα και ποιο παραγωγικά. Στην αρχή είχα κι εγώ θεματάκια κατά την μετάβαση απο win σε macOS γιατί δούλευα αρκετά προγράμματα video αλλά και μουσικής, όλα ήταν θέμα χρόνου.

Τώρα τα σχόλια που διαβάζω εδώ :

– Έβαλα win στο Mac Pro:
πρόσεχε τι γράφεις φίλος καθώς τα Mac Pro ξεκινάνε από 3000€ και πάνω μονο το κουτί και το αγοράζουν επεγελματιες για να βάλουν win ;
– Τρόμαξα να βάλω τον εκτυπωτή
Τα mac δεν έχουν – θέλουν drivers στις περισσότερες των περιπτώσεων
– Δεν θέλουν antivirus, δεν χρειάζεται εγκατάσταση προγράμματος δεν έχουν την σαβούρα που έχουν κατά την 1η εγκατάσταση, όπως τα win10, όλα δουλεύουν ακόμα και μετά απο διακοπή ρεύματος θα σε πάνε εκεί που ήσουν χωρίς να χάσεις την δουλειά που έκανες ώρες, ας πούμε βίντεο – φωτογραφία …. μερικά από τα πολλά ατού που έχει το macos
Αυτά τα γνωρίζουν οι χρήστες!

Darth

επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με mac και iphone (άμεση σχέση) και drivers θέλουν (ανάλογα με το hardware) και antivirus θέλουν και κρασαρουν μετά την διακοπή ρεύματος και καταρρέουν κατά την διάρκεια ενός update και θέλουν format και πολλά άλλα μην είσαι απόλυτος σε τπτ (φιλικά πάντα)

Chris_BMW

Αν κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού την περνάς από «πάνω» από την άλλη λογικό είναι να υποστηρίζεις πως θέλουν φορματ..

Darth

δεν μιλάω για νέα έκδοση εκεί πρέπει να είσαι πολύ τολμηρός(η χαζός) για να περνάς μια πάνω στην άλλη……. μιλάω για κλασσικά updates που και εκεί τυχαίνει συχνά πυκνά να μείνει η συσκευή σε bootloop και πρέπει να bootareis με εξωτερικό os να πάρεις αρχεία και ξανά Install απο usb

NikosAr

@Darth
Κι εγώ δεν είμαι άσχετος και δουλεύω με τo macOS τα τελευταία 10+ χρόνια.
Το macOS δεν χρειάζεται antivirus, όπως και τα win 8 και μετά (στις περισσότερες των περιπτώσεων)
Σίγουρα τα τελευταία χρόνια και εγκατάσταση προγράμματος χρειάζεται και Drivers σε ορισμένες των περιπτώσεων….. αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας, αν μιλάμε για μέσο χρήστη.
Φυσικά και χρειάζονται φορμάτ μετά από την κάθε μεγάλη έκδοση …. όμως και πάλι αναφέρομαι στον μέσο χρήστη κι όχι σε κάποιον με ειδικές γνώσεις προγραμματισμού. Δεν είχα ποτέ κατάρρευση του συστήματος … χωρίς να μη μπορώ να συνεχίσω την δουλειά μου από εκεί που την άφησα. Επειδή αναφέρομαι σε εμένα θα σου πω ότι η σχέση μου με τα προϊόντα της apple είναι η καλύτερη σε απόδοση, ποιότητα και σε βάθος χρόνου είσαι χαρούμενος για την επιλογή σου και σε επαγγελματικό επίπεδο.
(ξέρω ότι γράφεις φιλικά το σχόλιο και ανταποδίδω)

Darth

για αυτό και είπα δεν είναι νόμος το τι χρειάζεται και τι οχι πλέον δυο μοναδικά (μεγάλα λειτουργικά) που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν γίνει παρομια….. καλά για τον μέσο χρήστη δεν το συζητάμε καν καν πλέον και με ένα smartphone τα βγάζουν πέρα (λες και τι χρειάζονται θα μου πεις….)

kostas

το 2017 ειχαμε αυξηση 200% σε κακοβουλο λογισμικο,μηπως ξεχασες πως ο πρωτος ιος φτιαχτηκε για το mac? η μηπως να σου θυμησω το 2012 πως 600.000 mac κολλησαν Flashback Malware? αν θελεις μπορουμε να αναφερουμε και αλλα… με λιγα λογια ειναι μυθος πως τα μακ δεν κολλανε ιους

kostas

και για να ολοκληρωσω θα σου πω και το αλλο ειμαι χρηστης win και πρωην χρηστης mac. στα windows μου δεν εχω βαλει ποτε antivirus ουτε εχω κολληση ιο. Αν προσεχεις που μπαινεις και τι αρχεια ανοιγεις δεν κολλας ουτε στα windows ιο. που θελω να καταληξω? ο ιος φτιαχνετε αναλογα με την ζητηση,πλεον τα μακ ειναι πολυ δημοφιλης και ειναι λογικο να κυκλοφορουν virus και εκει,αλλα αν προσεχεις τι αρχεια ανοιγεις και τι εμαιλ ανοιγεις δεν κολας πουθενα virus,ειτε ειναι win ειτε macos

Nikosaar

Απάντησες μόνος σου… όσους γνωρίζω με macOS δεν χρησιμοποιούν προγράμματα για ιούς για καθάρισμα συστήματος κλπ. Τώρα όπως λες κι εσυ αν είσαι ψυχακιας και θέλεις οπωσδήποτε ΝΑΙ υπάρχουν antivirus και για Mac OS αλλά και για Linux. Όταν θα κολλήσω κάποιον οι … τότε θα αναθεωρήσω …. έως τότε όμως ΚΑΘΑΡΟ σύστημα χωρίς περιττά *καλουδια

Nickolas

Καλά ο καθένας όπως βολεύεται και ότι του αρέσει. Για μένα παραγωγικός και δημιουργικός είναι κάποιος όταν μπορεί να κάνει τη δουλειά του γρήγορα και χωρίς κολλήματα. Εξαρτάται βέβαια και από που έρχεσαι, αν κάποιος είχε για παράδειγμα ένα μηχάνημα των 300 και 400 ευρώ και πάει σε μηχάνημα των 1.500 και 2.000 ευρώ εννοείται θα νιώσει υπέροχα. Προσωπικά πήγα από PC σε Mac το 2009, πήρα ένα iMac 24″ κοντά στα 1.500 ευρώ, δε μπορώ να πω οτι είδα κάποια διαφορά στην παραγωγικότητά μου (είχα ένα καλό και γρήγορο PC), αν και υπήρχαν κάποια πράγματα που μου άρεσαν όπως κάποιες προεγκατεστημένες εφαρμογές που βολεύουν πολύ, ενώ στην περίπτωση των PC πρέπει να κατεβάσεις τις αντίστοιχες, δεν είμαι άνθρωπος πάντως που κάνει και πολλές δοκιμές οπότε ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε με Mac ούτε με PC, όλα μου δούλευαν άριστα. Το κράτησα αρκετά χρόνια και αργότερα πήρα και iPhone και iPad και όλα συνεργάζονταν άψογα. Φυσικά από το 2015 και μετά το παράτησα το άθλημα με τα Mac οι τιμές πήγαν στο Θεό οπότε προτίμησα να επιστρέψω σε desktop PC, για το οποίο έσκασα 1.700 μαζί με μια καλή οθόνη, για αντίστοιχο iMac ήθελα κοντά στα 3.000 ευρώ ίσως και… Συνέχεια »

NikosAr

Κι εμένα με τις τιμές με έχουν εξοργίσει (APLLE)
Προσπάθησα να επιστρέψω σε PC αλλά απογοητεύτηκα με την σαβούρα που έχει το σύστημα κατά την 1η εγκατάσταση δηλ. στο σετάρισμα.
Κι εγώ είχα δυνατό εργαλείο PC και ήμουν κάθε 3μηνο σε γνωστή αλυσίδα για αναβάθμιση … μια το κουτί, τον ανεμιστήρα, το νέο καλώδιο, νέα κάρτα γραφικών κλπ
Με το iMac 27″ ησύχασα, το αγοράζεις μια φορά στα 2.400 ευρώ και δεν δίνεις ένα ευρώ παραπάνω για τίποτα… τώρα όπως λες αν πας σε αντίστοιχο PC, ένα θα σου πω …. οθόνη… δεν υπάρχει περίπτωση με 2.400 ευρώ να αγοράσεις (όχι έτοιμο) PC ένα ένα τα εξαρτήματα ξεκινώντας από το κουτί, τροφοδοτικό, μητρική κλπ κλπ και μετά οθόνη (μόνη η οθόνη 5k στοιχίζει από 1400 ευρώ)

(φιλικά)

kostas

τι να το κανεις το 5k? ποιο μαρκετινγκ απο αυτο δεν υπαρχει.απαντησε μου με το χερι στην καρδια,ποσες φορες ειδες 5κ? και τι περιεχομενο ειδες?

(φιλικα)

Darth

βολεύουν απειρα στο multitaskting (πολλαπλά παράθυρα κύριός για προγραμματιστές) και στο photo/video editing μεχρι εκει ομος game σε 5k εδώ δεν τραβάει τι και τι…….. ταινίες δεν υπάρχουν κλπ άλλα τα πρώτα δυο που ανέφερα είναι must βεβαία (επειδή κάνω χρήση mac για αυτή την δουλειά) το glossy glass σκοτώνει για πολύωρη χρήση……

Kostas

Όπως τα είπες, τα macos είναι για Επαγγελματίες για να κάνεις την δουλειά σου γρηγορότερα και οχι για να σερφαρεις στο ίντερνετ

Nickolas

Δε μπορώ να πω οτι είχα ποτέ πρόβλημα με το σετάρισμα ενός pc αν και την τελευταία φορά που αγόρασα στο κατάστημα που πήγα μου το ετοίμασε κομμάτι κομμάτι μπροστά μου μαζί με το λειτουργικό και το πήρα σπίτι έτοιμο. Κατα τα άλλα οποιοδήποτε μηχάνημα μπορεί να βγάλει πρόβλημα το θέμα είναι το after sales. Προσωπικά το ψάχνω αρκετά όταν αγοράζω κομμάτι κομμάτι και έχω συγκεκριμένες εταιρείες που προτιμώ π.χ. κουτί και τροφοδοτικό Corsair, μητρική και κάρτα γραφικών Gigabyte, SSD Samsung. Κατα τα άλλα όπως είπα και παραπάνω (χτύπα ξύλο) κανένας υπολογιστής ή Mac δε μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα και τα κρατάω πολλά χρονιά, όπως είπα το τελευταίο το έχω από το 2015, αν και φίλοι μου την έχουν πατήσει και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Τώρα για οθόνη που αναφέρεις τα iMac έχουν εξαιρετικές οθόνες αν και το 5Κ δε με ενδιαφέρει, έχω και μια γκαβομάρα και δεν έχω λόγω να αγοράσω ούτε καν 4Κ οθόνη, γιατί να αγοράσω κάτι που δε χρειάζομαι και να ρίχνω την ανάλυση. Αυτό που με ενδιαφέρει για τη δουλειά μου είναι η πιστότητα των χρωμάτων, γι’ αυτό το λόγο προχώρησα στην αγορά μιας Dell 25 (2.560×1.440) και αργότερα πήρα και… Συνέχεια »

Kosman

Εμένα αυτό που με τρομάζει είναι αυτοί οι αδαείς που δεν ξέρουν τι μηχάνημα έχουν και το έχουν χρυσοπληρώσει. Όπως πχ το iphone. Το μόνο που αξίζει είναι πλέον το ipad καθαρά για τα εργαλία που έχει όπως το στυλό. Το iphone που έχω καινούριο lagaroun ακόμα και τα εικονίδια στο homescreen και τινάζονται κατά καιρούς.

Είχα μακ και η ασυμβατότητα είναι γεγονός, δεν κάνεις τίποτα εύκολα από το να συνδέσεις οθόνη ξεχωριστή, προτζέκτορα να στριμάρεις ή να κάνεις άλλα πράγματα. Αλλά φυσικά ποιος ασχολείται με αυτά η σούλα η κομμώτρια που μπαίνει μόνο facebook και youtube, ο γιάννης ο γραφίστας που δουλεύει μόνο adobe xd και photoshop, ο λογιστής μου που μπάινει taxisnet και excel ή εγώ που απλά με ενοχλεί η ασυμβατότητα

Nikosaar

Αν η δουλειά σου είναι γραφίστας, μουσικός, βασικά αν απαιτεί να εργάζεσαι σε οργανωμένη εταιρεία κι όχι σε κάποιο λογιστικό γραφείο, αν πουλάς ρούχα , καφέδες κλπ με μηχανήματα 10 + χρονών… τα MAC είναι μονόδρομος …. τώρα τα υπόλοιπα *ψιλή κουβέντα κάνουμε …

Nickolas

Γραφίστας είμαι και τα Mac δεν είναι μονόδρομος γιατί το θέμα δεν είναι το λειτουργικό αλλά οι εφαρμογές και το πόσο καλός είναι ο υπολογιστής για να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Οπότε ο καθένας επιλέγει αυτό που γουστάρει, δόξα το Θεό επιλογές υπάρχουν.

Violeta

Καλησπερα. Βρηκα εντελως τυχαια το συγκεκριμένο μπλογκ καθως εκανα την δική μου ερευνα γ να καταλήξω τι λάπτοπ να παρω. Καθως, ομως, συνεχιζω την αναζητηση μου, ολο και πιο πολυ μπερδευομαι αντι να κατασταλαζω. Τα δεδομενα μου ειναι τα εξης: δεν ειχα ποτε καποια συσκευή της apple, αλλα δεν μου είναι και τελείως άγνωστο το οικοσύστημα της, εν αντιθεσει μπορω να πω πως δελεαζομαι καθε φορα π ερχομαι σε επαφη με μια συσκευη apple. Η χρηση π κανω με ενα λαπτοπ ειναι συνήθως εργασιες, περιήγηση στο διαδικτυο, συγγραφη, παρακολουθηση ταινιων και σειρων και τωρα τελευταία μαρεσει και η επεξεργασια φωτογραφιων αλλα πολυ ερασιτεχνικα. Εχετε καποιο λάπτοπ υποψιν σας π θα μ προτείνατε; δεν εχω θεμα αν ειναι win η mac, αρκει να ειναι ενα π θα αξιζει τα χρηματα τ κ θα με βγαλει ασπροπροσωπη γ καποια χρονακια. Εχω ακούσει πολυ καλες κριτικες κ γ το iPad pro. Να επισημάνω απλα πως αυτό π θα αγορασω θα ειναι η βασική μ συσκευη.

Chris_BMW

Για αυτά που θέλεις το τελευταίας γενιάς MacBook Air με Touch ID είναι ότι πρέπει .
Θα σου πρότεινα και I pad pro αλλά αν πάρεις πληκτρολόγιο και pencil θα σου βγει μπορεί κ πιο ακριβό από το MacBook .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Software Samsung One UI

One UI 6.1: Διαθέσιμο στις σειρές Galaxy S22 και S21 & στα Fold 4, Fold 3, Flip 4 και Flip3

Μαζικές ενημερώσεις One UI 6.1 εξαπέλυσε σήμερα η Samsung, με το skin να είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές περισσότερες συσκευές.