Οι χρήστες των Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί από ότι εάν χρησιμοποιούσαν Windows

26

Οι αιώνιοι αντίπαλοι των συστημάτων προσωπικού υπολογιστή είναι η Apple και η Microsoft. Άσχετα τον κατασκευαστή έχουν τα Windows PC και προφανώς τα Mac της Apple. Πέρα από τις κλασικές διαφωνίες που εκφράζονται σε φόρουμ και προσωπικές συζητήσεις υπάρχουν και οι στατιστικές έρευνες, οι οποίες μερικές φορές παρουσιάζουν εντυπωσιακά ευρήματα.

Η Jamf, μία εταιρεία ανάπτυξης προγραμμάτων διαχείρισης, προσέλαβε την Vanson Bourne, μία ανεξάρτητη εταιρεία έρευνα, για να πραγματοποιήσει μελέτη σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι υπάλληλοι από τα συστήματα Mac.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποίησε η Vanson Bourne είναι άκρως ενδιαφέροντα. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί, περισσότερο δημιουργικοί και αποδίδουν καλύτερα στις ομαδικές εργασίες.

Η Vanson Bourne ρώτησε τους συμμετέχοντας με ποιο τρόπο η χρήση Mac επηρέασε θετικά τη δουλειά τους. Το 97% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι είδε αύξηση τη παραγωγικότητας του και το 95% ανέφεραν ότι έγινα πιο δημιουργικοί. Επίσης, το 94% δήλωσε ότι πλέον ένιωθαν αυτάρκεις με την τεχνολογία που είχαν στα χέρια τους και το 91% είπε ότι ήταν πιο ανοιχτοί στη συνεργασία με άλλα άτομα.

Επιπλέον, το 79% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι μετά την αλλαγή από Windows σε Mac δεν θα μπορούσαν πλέον να κάνουν τις εργασίες τους χωρίς το σύστημα της Apple.

Η αλήθεια είναι ότι η Apple έχει στήσει ένα άρτιο οικοσύστημα μεταξύ των συσκευών της, και η ταυτόχρονη κατοχή και χρήση τους διευκολύνει κατά πολύ των ιδιοκτήτη τους. Εσείς τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε; Είστε κάτοχος Apple συσκευών; Θεωρείτε ότι είστε περισσότερο παραγωγικοί όταν χρησιμοποιείτε Mac;

Πηγή

26
Σχόλια

avatar
9 Συνολικά σχόλια
17 Απαντήσεις
1 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
12 Σχολιαστές
NickolasNikosaarKostasDarthNikosAr Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Να ειδοποιηθώ όταν
peatkalos
Επισκέπτης
peatkalos

εγώ πάλι , γιατί εβαλα windows στο mac pro , πραγματικά δεν με καταλαβαίνω , σας παρακαλώ βοηθήστε με..

Panagiotis
Επισκέπτης
Panagiotis

Εγώ που τρόμαξα να περάσω έναν εκτυπωτή στο mac τι είμαι χαζός; Ποιο εύκολο μου ήταν σε window & linux . Μάλλον νιώθουν ποιο παραγωγική διότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα . 🤣🤣🤣

Darth
Επισκέπτης
Darth

δεν πάει ετσι ακριβός…. στην πλειοψηφία είναι οπού μάθει ο καθένας εκτός από περιπτώσεις νιώθω γαματα όταν κάνω χρήστη κάτι ακριβού και δημοφιλές

Makis
Επισκέπτης
Makis

Σπίτι Mac στη δουλειά win. Όταν μάθεις το Os είσαι τουλάχιστον λιγότερο νευρικός από τα συχνά σκαλώμστα/κρασαρίσματα και λοιπές σαχλαμαρίτσες των win. Φυσικά οι περισσότεροι σε win ξεκινήσαμε και τα Mac σου φαίνονται βουνό, στην αρχή, αλλά μετά βλέπεις την διαφορά.

Σταύρος Χρι
Επισκέπτης
Σταύρος Χρι

Οι άνθρωποι λέει που χρησιμοποιούν Mac νιώθουν πιο παραγωγικοί απο ότι να χρησιμοποιούσαν windows. Λογικό, αφού χρησιμοποιούν Mac και όχι windows. Αντιστοιχα αν ρωτησουν τους ανθρώπους που λειτουργούν windows θα αισθάνονται πιο παραγωγικοί από ότι αν χρησιμοποιούσαν Mac που είναι επίσης λογικό αφού χρησιμοποιούν windows και όχι Mac.
Τι βλακείες λέτε ρε παιδιά; Λογικά δεν είναι αυτά; Ότι χρησιμοποιεί ο καθένας θα τον κάνει να αισθάνεται πιο παραγωγικός από ότι να χρησιμοποιούσε κάτι διαφορετικό….

Chris_BMW
Επισκέπτης
Chris_BMW

Διάβασε προσεκτικά τι γράφει το άρθρο και μετά βγάλε χολή ..
Σου λέει το άρθρο «άλλαξαν» .
Για να ισχύει αυτό που περιγράφεις θα πρέπει αντίστοιχα να ερωτηθούν κάτοχοι windows που άλλαξαν σε αυτά ενώ πριν χρησιμοποιούσαν mac .

Agnostos13
Επισκέπτης
Agnostos13

Δεν ξέρω για τους χρήστες που πάνε από mac σε win πως νιώθουν, σίγουρα οι τεχνικοί τους νιώθουν πιο παραγωγικοί πάντως!

Μανώλης
Επισκέπτης
Μανώλης

Σπίτι Mac, δουλειά Windows, πραγματικά είναι όπου μάθεις! 😉

NikosAr
Επισκέπτης
NikosAr

Εγώ πάλι ανήκω στην κατηγορία που αναφέρει το άρθρο. Καθώς κάνω πολύ καλύτερα την δουλειά μου, ποιο εύκολα και ποιο παραγωγικά. Στην αρχή είχα κι εγώ θεματάκια κατά την μετάβαση απο win σε macOS γιατί δούλευα αρκετά προγράμματα video αλλά και μουσικής, όλα ήταν θέμα χρόνου. Τώρα τα σχόλια που διαβάζω εδώ : – Έβαλα win στο Mac Pro: πρόσεχε τι γράφεις φίλος καθώς τα Mac Pro ξεκινάνε από 3000€ και πάνω μονο το κουτί και το αγοράζουν επεγελματιες για να βάλουν win ; – Τρόμαξα να βάλω τον εκτυπωτή Τα mac δεν έχουν – θέλουν drivers στις περισσότερες των… Συνέχεια »

Darth
Επισκέπτης
Darth

επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με mac και iphone (άμεση σχέση) και drivers θέλουν (ανάλογα με το hardware) και antivirus θέλουν και κρασαρουν μετά την διακοπή ρεύματος και καταρρέουν κατά την διάρκεια ενός update και θέλουν format και πολλά άλλα μην είσαι απόλυτος σε τπτ (φιλικά πάντα)

Chris_BMW
Επισκέπτης
Chris_BMW

Αν κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού την περνάς από «πάνω» από την άλλη λογικό είναι να υποστηρίζεις πως θέλουν φορματ..

Darth
Επισκέπτης
Darth

δεν μιλάω για νέα έκδοση εκεί πρέπει να είσαι πολύ τολμηρός(η χαζός) για να περνάς μια πάνω στην άλλη……. μιλάω για κλασσικά updates που και εκεί τυχαίνει συχνά πυκνά να μείνει η συσκευή σε bootloop και πρέπει να bootareis με εξωτερικό os να πάρεις αρχεία και ξανά Install απο usb

NikosAr
Επισκέπτης
NikosAr

@Darth Κι εγώ δεν είμαι άσχετος και δουλεύω με τo macOS τα τελευταία 10+ χρόνια. Το macOS δεν χρειάζεται antivirus, όπως και τα win 8 και μετά (στις περισσότερες των περιπτώσεων) Σίγουρα τα τελευταία χρόνια και εγκατάσταση προγράμματος χρειάζεται και Drivers σε ορισμένες των περιπτώσεων….. αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας, αν μιλάμε για μέσο χρήστη. Φυσικά και χρειάζονται φορμάτ μετά από την κάθε μεγάλη έκδοση …. όμως και πάλι αναφέρομαι στον μέσο χρήστη κι όχι σε κάποιον με ειδικές γνώσεις προγραμματισμού. Δεν είχα ποτέ κατάρρευση του συστήματος … χωρίς να μη μπορώ να συνεχίσω την δουλειά μου από εκεί… Συνέχεια »

Darth
Επισκέπτης
Darth

για αυτό και είπα δεν είναι νόμος το τι χρειάζεται και τι οχι πλέον δυο μοναδικά (μεγάλα λειτουργικά) που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν γίνει παρομια….. καλά για τον μέσο χρήστη δεν το συζητάμε καν καν πλέον και με ένα smartphone τα βγάζουν πέρα (λες και τι χρειάζονται θα μου πεις….)

kostas
Επισκέπτης
kostas

το 2017 ειχαμε αυξηση 200% σε κακοβουλο λογισμικο,μηπως ξεχασες πως ο πρωτος ιος φτιαχτηκε για το mac? η μηπως να σου θυμησω το 2012 πως 600.000 mac κολλησαν Flashback Malware? αν θελεις μπορουμε να αναφερουμε και αλλα… με λιγα λογια ειναι μυθος πως τα μακ δεν κολλανε ιους

kostas
Επισκέπτης
kostas

και για να ολοκληρωσω θα σου πω και το αλλο ειμαι χρηστης win και πρωην χρηστης mac. στα windows μου δεν εχω βαλει ποτε antivirus ουτε εχω κολληση ιο. Αν προσεχεις που μπαινεις και τι αρχεια ανοιγεις δεν κολλας ουτε στα windows ιο. που θελω να καταληξω? ο ιος φτιαχνετε αναλογα με την ζητηση,πλεον τα μακ ειναι πολυ δημοφιλης και ειναι λογικο να κυκλοφορουν virus και εκει,αλλα αν προσεχεις τι αρχεια ανοιγεις και τι εμαιλ ανοιγεις δεν κολας πουθενα virus,ειτε ειναι win ειτε macos

Nikosaar
Επισκέπτης
Nikosaar

Απάντησες μόνος σου… όσους γνωρίζω με macOS δεν χρησιμοποιούν προγράμματα για ιούς για καθάρισμα συστήματος κλπ. Τώρα όπως λες κι εσυ αν είσαι ψυχακιας και θέλεις οπωσδήποτε ΝΑΙ υπάρχουν antivirus και για Mac OS αλλά και για Linux. Όταν θα κολλήσω κάποιον οι … τότε θα αναθεωρήσω …. έως τότε όμως ΚΑΘΑΡΟ σύστημα χωρίς περιττά *καλουδια

Nickolas
Επισκέπτης
Nickolas

Καλά ο καθένας όπως βολεύεται και ότι του αρέσει. Για μένα παραγωγικός και δημιουργικός είναι κάποιος όταν μπορεί να κάνει τη δουλειά του γρήγορα και χωρίς κολλήματα. Εξαρτάται βέβαια και από που έρχεσαι, αν κάποιος είχε για παράδειγμα ένα μηχάνημα των 300 και 400 ευρώ και πάει σε μηχάνημα των 1.500 και 2.000 ευρώ εννοείται θα νιώσει υπέροχα. Προσωπικά πήγα από PC σε Mac το 2009, πήρα ένα iMac 24″ κοντά στα 1.500 ευρώ, δε μπορώ να πω οτι είδα κάποια διαφορά στην παραγωγικότητά μου (είχα ένα καλό και γρήγορο PC), αν και υπήρχαν κάποια πράγματα που μου άρεσαν όπως… Συνέχεια »

NikosAr
Επισκέπτης
NikosAr

Κι εμένα με τις τιμές με έχουν εξοργίσει (APLLE) Προσπάθησα να επιστρέψω σε PC αλλά απογοητεύτηκα με την σαβούρα που έχει το σύστημα κατά την 1η εγκατάσταση δηλ. στο σετάρισμα. Κι εγώ είχα δυνατό εργαλείο PC και ήμουν κάθε 3μηνο σε γνωστή αλυσίδα για αναβάθμιση … μια το κουτί, τον ανεμιστήρα, το νέο καλώδιο, νέα κάρτα γραφικών κλπ Με το iMac 27″ ησύχασα, το αγοράζεις μια φορά στα 2.400 ευρώ και δεν δίνεις ένα ευρώ παραπάνω για τίποτα… τώρα όπως λες αν πας σε αντίστοιχο PC, ένα θα σου πω …. οθόνη… δεν υπάρχει περίπτωση με 2.400 ευρώ να αγοράσεις… Συνέχεια »

kostas
Επισκέπτης
kostas

τι να το κανεις το 5k? ποιο μαρκετινγκ απο αυτο δεν υπαρχει.απαντησε μου με το χερι στην καρδια,ποσες φορες ειδες 5κ? και τι περιεχομενο ειδες?

(φιλικα)

Darth
Επισκέπτης
Darth

βολεύουν απειρα στο multitaskting (πολλαπλά παράθυρα κύριός για προγραμματιστές) και στο photo/video editing μεχρι εκει ομος game σε 5k εδώ δεν τραβάει τι και τι…….. ταινίες δεν υπάρχουν κλπ άλλα τα πρώτα δυο που ανέφερα είναι must βεβαία (επειδή κάνω χρήση mac για αυτή την δουλειά) το glossy glass σκοτώνει για πολύωρη χρήση……

Kostas
Επισκέπτης
Kostas

Όπως τα είπες, τα macos είναι για Επαγγελματίες για να κάνεις την δουλειά σου γρηγορότερα και οχι για να σερφαρεις στο ίντερνετ

Nickolas
Επισκέπτης
Nickolas

Δε μπορώ να πω οτι είχα ποτέ πρόβλημα με το σετάρισμα ενός pc αν και την τελευταία φορά που αγόρασα στο κατάστημα που πήγα μου το ετοίμασε κομμάτι κομμάτι μπροστά μου μαζί με το λειτουργικό και το πήρα σπίτι έτοιμο. Κατα τα άλλα οποιοδήποτε μηχάνημα μπορεί να βγάλει πρόβλημα το θέμα είναι το after sales. Προσωπικά το ψάχνω αρκετά όταν αγοράζω κομμάτι κομμάτι και έχω συγκεκριμένες εταιρείες που προτιμώ π.χ. κουτί και τροφοδοτικό Corsair, μητρική και κάρτα γραφικών Gigabyte, SSD Samsung. Κατα τα άλλα όπως είπα και παραπάνω (χτύπα ξύλο) κανένας υπολογιστής ή Mac δε μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα και… Συνέχεια »

Kosman
Επισκέπτης
Kosman

Εμένα αυτό που με τρομάζει είναι αυτοί οι αδαείς που δεν ξέρουν τι μηχάνημα έχουν και το έχουν χρυσοπληρώσει. Όπως πχ το iphone. Το μόνο που αξίζει είναι πλέον το ipad καθαρά για τα εργαλία που έχει όπως το στυλό. Το iphone που έχω καινούριο lagaroun ακόμα και τα εικονίδια στο homescreen και τινάζονται κατά καιρούς. Είχα μακ και η ασυμβατότητα είναι γεγονός, δεν κάνεις τίποτα εύκολα από το να συνδέσεις οθόνη ξεχωριστή, προτζέκτορα να στριμάρεις ή να κάνεις άλλα πράγματα. Αλλά φυσικά ποιος ασχολείται με αυτά η σούλα η κομμώτρια που μπαίνει μόνο facebook και youtube, ο γιάννης ο… Συνέχεια »

Nikosaar
Επισκέπτης
Nikosaar

Αν η δουλειά σου είναι γραφίστας, μουσικός, βασικά αν απαιτεί να εργάζεσαι σε οργανωμένη εταιρεία κι όχι σε κάποιο λογιστικό γραφείο, αν πουλάς ρούχα , καφέδες κλπ με μηχανήματα 10 + χρονών… τα MAC είναι μονόδρομος …. τώρα τα υπόλοιπα *ψιλή κουβέντα κάνουμε …

Nickolas
Επισκέπτης
Nickolas

Γραφίστας είμαι και τα Mac δεν είναι μονόδρομος γιατί το θέμα δεν είναι το λειτουργικό αλλά οι εφαρμογές και το πόσο καλός είναι ο υπολογιστής για να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Οπότε ο καθένας επιλέγει αυτό που γουστάρει, δόξα το Θεό επιλογές υπάρχουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα