Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ενοχλούνται από το κλείσιμο του Facebook

Facebook, Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ενοχλούνται από το κλείσιμο του Facebook

Facebook, Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ενοχλούνται από το κλείσιμο του Facebook

Μπορεί η Meta να δήλωσε διατεθειμένη να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη, αλλά οι θεσμοί δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται. Μάλιστα, κάποιες ευρωπαϊκές φωνές εξέφρασαν την άποψη ότι αυτό θα ήταν… καλοδεχούμενο.

Το γεγονός ότι η Ευρώπη ζητά από την Meta να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία που προβλέπει τη χρήση ευρωπαϊκών data centers για τις υπηρεσίες που συλλέγουν δεδομένα από τους χρήστες τους, έκανε την Meta να απειλήσει με κλείσιμο του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη. Η νομοθεσία δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, αφού βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά ήδη έχει κάνει μεγάλους παίκτες της κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Meta, να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Ήδη τα διεθνή μέσα φιλοξενούν δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών που θεωρούν ότι η ζωή μετά το Facebook και το Instagram, απλώς… συνεχίζεται. Το κλίμα που εκφράζεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ότι οι απειλές της Meta δεν μπορούν να πιάσουν τόπο. Το ζητούμενο είναι οι ευρωπαϊκές οικονομίες να εκφράζουν ένα αρραγές μέτωπο αναφορικά με τους κανόνες που θα τεθούν σε διάφορα ζητήματα που αφορούν στο Internet.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Μερικα καλα της ΕΕ ειναι κατι κινησεις σαν αυτη που σχεδιαζεται…Καλη η προσπαθεια του Zuck προσπαθει να ασκησει πιεση μεσω των media αλλα ξεχναει οτι το ευροκοινοβουλιο δεν είναι Κογκρέσο…Απο εκει και περα λογικα στο μελλον θα αναγκαστει η …meta απλα να μεταφερει καποιες απο τις..διαφημιστικες της…ασχολιες σε χωρα της ΕΕ.

Zωρζ

Και τι θα απογίνουμε χωρίς influencers, θα αντέξει ο ΟΑΕΔ τόσους “άνεργους”;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.