Οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming μείωσαν αισθητά την πειρατεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Streaming Services, Οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming μείωσαν αισθητά την πειρατεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία μεγάλη άνοδο στις συνδρομητικές streaming υπηρεσίες, είτε αυτές αφορούν σειρές και ταινίες όπως το Netflix ή παιχνίδια όπως το Google Stadia.

Η Ampere Analysis είναι μία ερευνητική εταιρεία που ασχολείται με ποικίλους τομείς. Πρόσφατα η εταιρεία διεξήγαγε μία έρευνα η οποία αφορά το κατά πόσο οι συνδρομητικές streaming υπηρεσίες έχουν επηρεάσει την πειρατεία.

Στη συγκεκριμένη έρευνα η Ampere Analysis επικεντρώθηκε σε SVODs (streaming videos on demand) και βρήκε ότι σε χώρες που έχει αυξηθεί η δημοτικότητα αντίστοιχων υπηρεσιών έχει μειωθεί δραστικά η πειρατεία.

Streaming Services, Οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming μείωσαν αισθητά την πειρατεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Στην αμερικανική αγορά, το πρώτο τρίμηνο του 2017 το 9% των χρηστών είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία πειρατική ιστοσελίδα, ποσοστό που έπεσε στο 4% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Γενικότερα σε όσες χώρες έγινε η έρευνα παρατηρήθηκε πτώση της χρήσης πειρατικών ιστοσελίδων. Για παράδειγμα στην Ισπανία το ποσοστό έπεσε από 12% σε 7% και στη Γερμανία από 3% σε 2%. Ενδιαφέρον είναι όμως ότι στην Δανία το ποσοστό αυξήθηκε από 3% σε 4%.

Η Ampere Analysis αποδίδει τη μείωση των ποσοστών πειρατείας στις streaming υπηρεσίες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη μείωση έχει συμβάλει και η αύξηση της προστασίας κατά της πειρατείας που έχει θέσει η κάθε χώρα και ο εκάστοτε πάροχος.

Streaming Services, Οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming μείωσαν αισθητά την πειρατεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Τέλος, η Ampere Analysis αναφέρει ότι αυτή η τάση ίσως αλλάξει τα ερχόμενα χρόνια εξαιτίας της αύξησης των streaming υπηρεσιών. Οι χρήστες και αρκετοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι η ύπαρξη πολλών streaming υπηρεσιών θα μειώσει το περιεχόμενο που έχει κάθε υπηρεσία. Έτσι οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να πληρώνουν πολλαπλές συνδρομές, ή θα στραφούν εκ νέου τους καταναλωτές στη χρήση των πειρατικών ιστοσελίδων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming τύπου Netflix κλπ και φυσικά μειώνουν την πειρατεία, κακά τα ψέματα και εγώ από τότε που έβαλα Netflix κλπ σταμάτησα να κατεβάζω παράνομα, Προσοχή όμως, όσο οι τιμές της συνδρομής αυτών των streaming υπηρεσιών είναι χαμηλές και το περιεχόμενο αξιόλογο θα μειώνουν την πειρατεία, γιατί αν αυξηθούν οι τιμές όπως αυξήθηκαν και το περιεχόμενο τους είναι μαύρα χάλια η πειρατεία θα αυξηθεί όπως μειώθηκε, γιατί τι να το κάνω εγώ το Netflix με τα 13.90€ τον μήνα αν το περιεχόμενο του είναι μέτριο όπως και είναι γιατί εδώ και μήνες από την ποιότητα μας το πήγε στην ποσότητα, κόβει τις καλές και ακριβές σειρές την μια πίσω από την άλλη και στην θέση τους βάζει τοπικές χάλια και σειρές Made in Turkey πληρωμένες από το Τούρκικο κράτος, αν η συνδρομή του έμενε στα 11.90€ θα την συνέχιζα, πλέον απλά περιμένω να δω το Stranger Things και να την κόψω για να ξανά πληρώσω όταν θα βγει το Better Call Saul, αλλιώς να την συνεχίσω να δω τι? το ίδιο το Netflix με αναγκάζει να την κόψω και να γυρίσω στην πειρατεία, μέχρι να έρθει το Disney+ όπου όπως υπόσχονται το περιεχόμενο θα είναι πλούσιο και καλό,… Συνέχεια »

Kostas

Σοβαρά τώρα πήγες σε μια ταινία που λέγεται Γκοτζίλα και δεν ήξερες τι θα δεις;
Τι περίμενες Σέξπιρ με σαύρες;

Greg

Εσένα αυτήν είμαι η απορία σου από όσα έγραψα ? στο τι περίμενα να δω σε μια ταινία που λέγεται Godzilla ??? ταινία με γιγάντια τέρατα, εικόνες καταστροφής με σενάριο και σεβασμό στο όνομα της πήγα να δω και μου βγήκε η ταινία Χωρισμένη Οικογένεια με Παιδί : φιλική συμμετοχή o Godzilla και οι φίλοι του.

Vendetta

Greg συμφωνώ μαζί σου. Αλλά μη βγάζεις ρε φίλε μίσος στο netflix. Γούστα είναι αυτά. Και εγώ πήγα να το κόψω και μου λέει η γυναίκα μου “μη τολμήσεις…”. Φυσικά και πάτησα πόδι με το “εντάξει αγάπη μου!!!”. Είχα την περιέργεια να δω τι βλέπει…και έχει αρχίσει κάτι χαζοσειρές…
Εγώ δυστυχώς, πιστεύω ότι τις τελείωσα όλες τις καλές…αναμένω το la casa. Από τη μία είναι ωραίο που βγάζει όλα τα επεισόδια μιας σειράς διότι δεν περιμένεις κάθε βδομάδα αλλά ρε γαμώτο…στο ρερβίρει στο πιάτο και τα τελειώνεις όλα μέσα σε 1-3 μέρες ανάλογα με την πόρωση της σειράς.

Agnostos13

Για μένα είναι λάθος που βάζουν όλο τον κύκλο μιας καινούριας σειράς σερί. Θα έπρεπε στις νέες (καλές) σειρές να μπαίνει ένα επεισόδιο την εβδομάδα ή 2-3 μαζεμένα ανά 2-3 εβδομάδες για να σε κρατάει αλλιώς τα βλέπεις όλα σε ενα ΣΚ και μετα δεν έχεις τι να δεις πάλι…

Greg

Δεν βγάζω μίσος… πως σου ήρθε αυτό ??? καταναλωτής είμαι, πληρώνω ένα προϊόν (Netflix) το οποίο μου κοστίζει 168€ τον χρόνο, φυσικό και επόμενο είναι να το κρίνω αυστηρά, αν το Netflix μου κόβει σειρές και βάζει χαζομάρες φυσικό και επόμενο είναι να το κόψω, όπως εγώ αν δεν είμαι καλός στην δουλειά μου θα με διώξουν, έτσι και εγώ, δίνω χρήματα στο Netflix για να έχω μια Χ ποιότητα υπηρεσίας, αν το Netflix δεν με ικανοποιεί θα το κόψω, αν το Disney+ θα είναι καλύτερο θα βάλω Disney+ και θα κόψω το Netflix, και αν δεν με ικανοποιεί κανένα τους θα γυρίσω στην πειρατεία… όπως κατάλαβες εγώ θέλω να πληρώσω, το θέμα είναι οι streaming υπηρεσίες να φροντίζουν να έχουν περιεχόμενο που να μας καλύπτει όλη την χρονιά και όχι με 2-3 καλές σειρές να θέλουν να σε κρατάνε ολόκληρο τον χρόνο.

Vendetta

Greg ένα δίκιο το έχεις. Δεν μπορώ να πω..από ότι καταλαβαίνω δεν το θεωρείς πλέον value for money οπότε αναμένεις το ανταγωνιστικό του

Μιχάλης Καλλιθέα

Τι σενάριο θα μπορουσε να έχει μια ταινία με σαύρες?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.