Διαδίκτυο: Ένας στους 3 χρήστες είναι παιδί και κινδυνεύει διαρκώς

internet, Διαδίκτυο: Ένας στους 3 χρήστες είναι παιδί και κινδυνεύει διαρκώς

Ένας στους 3 χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως είναι παιδί και ακόμη γίνονται πολύ λίγα πράγματα για να προστατευτούν. Σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF τα παιδιά που είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο.

“Καλώς ή κακώς, η ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον ένα μη αναστρέψιμο γεγονός της ζωής μας. Σε έναν ψηφιακό κόσμο, η διπλή μας πρόκληση είναι να μετριάσουμε τις ζημιές, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τα οφέλη του Διαδικτύου για κάθε παιδί”, δήλωσε ο Anthony Lake, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF.

Επιπλέον, η έκθεση “State of the World’s Children” επισημαίνει τα ψηφιακά χάσματα και μελετά τον αντίκτυπο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών. Κυβερνήσεις και ιδιωτικός τομέας δεν έχουν ακολουθήσει το ρυθμό των αλλαγών, εκθέτοντας τα παιδιά σε νέους κινδύνους και ζημιές και αφήνοντας πίσω τα εκατομμύρια των πλέον μειονεκτούντων από αυτά.

Το διαδίκτυο εκθέτει τα παιδιά σε κινδύνους, όπως η κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων, η πρόσβαση σε επιβλαβές περιεχόμενο και ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός. Λόγω της εκτεταμένης χρήσης των mobile συσκευών, η πρόσβαση των παιδιών στο διαδίκτυο γίνεται λιγότερο ελεγχόμενη και ίσως πιο επικίνδυνη.

Στα πλεονεκτήματα του διαδικτύου αναφέρεται η πληροφόρηση, η οικοδόμηση δεξιοτήτων για τον ψηφιακό χώρο εργασίας και η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ωστόσο, σήμερα 346 εκατομμύρια – το ένα τρίτο της νεολαίας στον πλανήτη – δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ.

– Παγκοσμίως το 71% των νέων είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο – στον γενικό πληθυσμό το ποσοστό είναι 48%

– Η νεολαία στην Αφρική είναι η λιγότερο συνδεδεμένη – 3 στους 5 είναι εκτός διαδικτύου, στην Ευρώπη είναι 1 στους 25

– Το 56% των σελίδων είναι στα Αγγλικά, πολλά παιδιά δεν βρίσκουν περιεχόμενο που να κατανοούν ή να σχετίζονται πολιτιστικά

– 9 στις 10 αναγνωρισμένες σε παγκόσμιο επίπεδο διευθύνσεις URL για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών φιλοξενούνται σε πέντε χώρες – Καναδά, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lsantas

Εδώ παραθέτω ενα κομμάτι εργασίας που έκανα στο μεταπτυχιακό. σε αυτό αναφέρω την σημαντικότητα του γονέα στο ρολο που έχει για την σωστή ανατροφή των παιδιών ΡΟΛΟΣ ΓΟΝΕΑ Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να σκέφτεται κάθε γονιός , είναι ότι η συμπεριφορά του ίδιου αποτελεί το πιο ισχυρό πρότυπο για το παιδί. Όπως ήδη έχουμε πει, ο γονιός είναι ο πρώτος “σημαντικός άλλος”. Είναι πολύ σύνηθες στις συμπεριφορές του παιδιού να αντικατοπτρίζονται οι συμπεριφορές των γονιών. Συνεπώς, το πιο σημαντικό είναι ο ίδιος να αποτελεί σωστό πρότυπο και να ακολουθεί κι αυτός τους ίδιους κανόνες που θα θέσει αργότερα στο παιδί. Όσο αναφορά στην τεχνολογία, σύμφωνα με τη Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τα παιδιά δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά μέσα για περισσότερες από δύο ώρες τη μέρα, ενώ πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγεται η χρήση τους την ώρα φαγητού και πριν τον ύπνο. Επίσης, προτείνεται να υιοθετηθεί ένα “οικογενειακό πρόγραμμα χρήσης ηλεκτρονικών μέσων” και να αποφεύγεται η χρήση τους από παιδιά κάτω των δύο ετών. Η εισαγωγή των παιδιών στην τεχνολογία θα πρέπει να γίνεται όπως και με άλλες κατάλληλες για την ηλικία του δραστηριότητες όπως είναι τα αθλήματα, σταθερά και ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο που βρίσκεται.… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.