OnStar Go: Εξελιγμένη πλατφόρμα infotainment με IBM Watson

Η πλατφόρμα infotainment OnStar Go αποκτά την τεχνητή νοημοσύνη IBM Watson και φέρνει στους κατόχους πάνω από 2 εκ. οχημάτων της General Motors προσωποποιημένες πληροφορίες και περιεχόμενο.

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων της General Motors με OnStar Go θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με τα αγαπημένα τους brands μέσα από προσωποιημένο περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στην οθόνη αφής του οχήματός τους.

OnStar Go IBM Watson General Motors, OnStar Go: Εξελιγμένη πλατφόρμα infotainment με IBM Watson

Η τεχνολογία IBM Watson θα μαθαίνει και θα αναγνωρίζει συνήθειες του οδηγού. Με αυτές τις πληροφορίες εταιρείες καυσίμων, καταναλωτικών ειδών, ταξιδιωτικών υπηρεσιών, ξενοδοχεία και εστιατόρια θα παρέχουν προσωποποιημένο περιεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο.

Σενάριο 1ο
Το σύστημα υπενθυμίζει στον γονιό να αγοράσει πάνες κατά την διαδρομή του προς το σπίτι και τον καθοδηγεί προς αυτό.

Σενάριο 2ο
Το σύστημα προτείνει εστιατόρια όταν ο οδηγός επισκέπτεται μια νέα πόλη.

Σενάριο 3ο
Το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό ότι η παραγγελία του είναι έτοιμη και ότι μπορεί να περάσει από το κατάστημα της επιλογής του για να παραλάβει.

Οι πρώτες εταιρείες που θα συνεργαστούν με την πλατφόρμα OnStar Go είναι οι ExxonMobil (πρατήρια υγρών καυσίμων), Glympse (πληροφορίες lacation-based), iHeartRadio (ινετερνετικό ραδιόφωνο), Mastercard (απλές και ασφαλείς συναλλαγές μέσα από το αυτοκίνητο) και Parkopedia (εύρεση θέσης στάθμευσης).

OnStar Go IBM Watson General Motors, OnStar Go: Εξελιγμένη πλατφόρμα infotainment με IBM Watson

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

Σε μοντελα Gm – opel υπαρχει? πχ στο καινουργιο αστρα π σκεφτομαι να παρω ή μελλοντικα θα βγει?

Agnostos13

Ειχαμε τη Google που καταγραφει τι κανουμε στο pc μας…τωρα θα εχουμε και την IBM να καταγραφει τι κανουμε στο αμαξι μας! Στο σπιτι ποιος θα ερθει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.