Πάνω από τα μισά logins στα social media τα κάνουν scammers

Social Media Scammers Logins

Η εταιρεία ασφάλειας Arkose Labs πραγματοποίησε μία έρευνα σχετικά με τις συνδέσεις των χρηστών στα social media. Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι πάνω από τις μισές προσπάθειες σύνδεσης πραγματοποιούνται από άτομα με κακόβουλες προθέσεις.

Συγκεκριμένα, η Arkose Labs αναφέρει ότι το 53% των προσπαθειών σύνδεσης στο Facebook και τα υπόλοιπα social media έχουν στόχο την παραβίαση των λογαριασμών. Επίσης, το ένα τέταρτο όλων των συνδέσεων στα κοινωνικά δίκτυα πραγματοποιούνται από scammers.

Η Arkose Labs ανέφερε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 ανέλυσε πάνω από 1,2 δις νέες εγγραφές, συνδέσεις και πληρωμές σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, ιστοσελίδες παιχνιδιών, ψυχαγωγίας, ταξιδιών και κοινωνικών δικτύων και διαπίστωσε ότι 1 στις 10 δράσεις έχει δόλιους σκοπούς. Ωστόσο, όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, οι απατεώνες προτιμούν κατά δύο φορές περισσότερο να στοχεύουν υπάρχοντες λογαριασμούς από το να δημιουργούν νέους.

Σύμφωνα με την Arkose Labs, ο λόγος που οι scammers στοχεύουν λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων είναι επειδή ελπίζουν πως θα βρουν δεδομένα τα οποία ύστερα θα χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν παράνομα σε λογαριασμούς τράπεζας ή άλλους που περιέχουν ευαίσθητα στοιχεία.

Ενδιαφέρον είναι ότι πάνω από το 75% των επιθέσεων στα social media προέρχονται από αυτοματοποιήμενα bots. Τα συγκεκριμένα bots προσπαθούν να αποσπάσουν δεδομένα, να επικυρώσουν λογαριασμούς μέχρι και να παρεμποδίσουν την κράτηση συγκεκριμένων θέσεων σε αεροπορικά ταξίδια.

Επίσης, μερικές από τις επιθέσεις είναι εποχιακές. Για παράδειγμα την περίοδο φορολογικών δηλώσεων στις ΗΠΑ αυξάνονται ραγδαία οι απάτες που σχετίζονται με τα οικονομικά.

Κυριαρχος στις επιθέσεις από bot αλλά και από ανθρώπους, σύμφωνα με την Arkose Labs, είναι η Φιλιππίνες. Στην πεντάδα βρίσκονται επίσης οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ινδονησία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την άλλη η Κίνα κρατά το σκήπτρο των επιθέσεων από ανθρώπους.

Τέλος, η αναφορά της Arkose Labs εκτιμά ότι τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο θα έχουν κοστίσει πάνω από 6 τρις δολάρια σε ζημίες μέχρι το 2021.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix

Netflix Οκτώβριος 2021: Όλες οι νέες κυκλοφορίες, ταινίες, σειρές στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν τον Οκτώβριο του 2021 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet China Crypto Bitcoin

H Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θεωρεί παράνομες τις crypto συναλλαγές

Σύμφωνα με αυτή, όλες οι συναλλαγές με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να θεωρούνται παράνομες.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Buy&Try, Sir Clive Sinclair, Surface Event, Windows 11 [S02E02 – 23/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για τον αισθητήρα 200 Megapixel της Samsung, την απώλεια του κατασκευαστή της σειράς υπολογιστών Spectrum ZX, τα νέα μοντέλα της Microsoft από πρόσφατο το Surface Event και άλλα.

Internet Facebook

Facebook: Επιχειρεί αλλαγή εικόνας μέσω… news feed

To ισχυρότερο εργαλείο του, το News Feed, χρησιμοποιεί το Facebook προκειμένου να επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη των χρηστών του.