Πάνω από τα μισά logins στα social media τα κάνουν scammers

Social Media Scammers Logins

Η εταιρεία ασφάλειας Arkose Labs πραγματοποίησε μία έρευνα σχετικά με τις συνδέσεις των χρηστών στα social media. Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι πάνω από τις μισές προσπάθειες σύνδεσης πραγματοποιούνται από άτομα με κακόβουλες προθέσεις.

Συγκεκριμένα, η Arkose Labs αναφέρει ότι το 53% των προσπαθειών σύνδεσης στο Facebook και τα υπόλοιπα social media έχουν στόχο την παραβίαση των λογαριασμών. Επίσης, το ένα τέταρτο όλων των συνδέσεων στα κοινωνικά δίκτυα πραγματοποιούνται από scammers.

Η Arkose Labs ανέφερε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 ανέλυσε πάνω από 1,2 δις νέες εγγραφές, συνδέσεις και πληρωμές σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, ιστοσελίδες παιχνιδιών, ψυχαγωγίας, ταξιδιών και κοινωνικών δικτύων και διαπίστωσε ότι 1 στις 10 δράσεις έχει δόλιους σκοπούς. Ωστόσο, όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, οι απατεώνες προτιμούν κατά δύο φορές περισσότερο να στοχεύουν υπάρχοντες λογαριασμούς από το να δημιουργούν νέους.

Σύμφωνα με την Arkose Labs, ο λόγος που οι scammers στοχεύουν λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων είναι επειδή ελπίζουν πως θα βρουν δεδομένα τα οποία ύστερα θα χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν παράνομα σε λογαριασμούς τράπεζας ή άλλους που περιέχουν ευαίσθητα στοιχεία.

Ενδιαφέρον είναι ότι πάνω από το 75% των επιθέσεων στα social media προέρχονται από αυτοματοποιήμενα bots. Τα συγκεκριμένα bots προσπαθούν να αποσπάσουν δεδομένα, να επικυρώσουν λογαριασμούς μέχρι και να παρεμποδίσουν την κράτηση συγκεκριμένων θέσεων σε αεροπορικά ταξίδια.

Επίσης, μερικές από τις επιθέσεις είναι εποχιακές. Για παράδειγμα την περίοδο φορολογικών δηλώσεων στις ΗΠΑ αυξάνονται ραγδαία οι απάτες που σχετίζονται με τα οικονομικά.

Κυριαρχος στις επιθέσεις από bot αλλά και από ανθρώπους, σύμφωνα με την Arkose Labs, είναι η Φιλιππίνες. Στην πεντάδα βρίσκονται επίσης οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ινδονησία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την άλλη η Κίνα κρατά το σκήπτρο των επιθέσεων από ανθρώπους.

Τέλος, η αναφορά της Arkose Labs εκτιμά ότι τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο θα έχουν κοστίσει πάνω από 6 τρις δολάρια σε ζημίες μέχρι το 2021.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet SpaceX Google

Συνεργασία Google και Starlink για παροχή broadband Internet

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Google θα στέλνει πρόσβαση στο Internet στους δορυφόρους της Starlink και έπειτα απευθείας στον πελάτη.

Internet Hackers ransomware

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας γίνεται θύμα ransomware

To ransomware βρίσκεται σε άνθηση και η πρόσφατη επίθεση στο ιρλανδικό σύστημα υγείας το αποδεικνύει περίτρανα αυτό.

Internet Netflix

Tο Disney+ ξεπερνά τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές

Ένα σημαντικό ορόσημο κατάφερε να ξεπεράσει το Disney+, αγγίζοντας πλέον τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Internet Hackers ransomware

Λύτρα εκατομμύρια δολάρια για το ransomware στον αγωγό των ΗΠΑ

Υψηλό ήταν το τίμημα για να μπει και πάλι σε λειτουργία ο αγωγός Colonial Pipeline στις ΗΠΑ, μετά την επίθεση ransomware.