Πάνω από τα μισά logins στα social media τα κάνουν scammers

Social Media Scammers Logins

Η εταιρεία ασφάλειας Arkose Labs πραγματοποίησε μία έρευνα σχετικά με τις συνδέσεις των χρηστών στα social media. Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι πάνω από τις μισές προσπάθειες σύνδεσης πραγματοποιούνται από άτομα με κακόβουλες προθέσεις.

Συγκεκριμένα, η Arkose Labs αναφέρει ότι το 53% των προσπαθειών σύνδεσης στο Facebook και τα υπόλοιπα social media έχουν στόχο την παραβίαση των λογαριασμών. Επίσης, το ένα τέταρτο όλων των συνδέσεων στα κοινωνικά δίκτυα πραγματοποιούνται από scammers.

Η Arkose Labs ανέφερε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 ανέλυσε πάνω από 1,2 δις νέες εγγραφές, συνδέσεις και πληρωμές σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, ιστοσελίδες παιχνιδιών, ψυχαγωγίας, ταξιδιών και κοινωνικών δικτύων και διαπίστωσε ότι 1 στις 10 δράσεις έχει δόλιους σκοπούς. Ωστόσο, όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, οι απατεώνες προτιμούν κατά δύο φορές περισσότερο να στοχεύουν υπάρχοντες λογαριασμούς από το να δημιουργούν νέους.

Σύμφωνα με την Arkose Labs, ο λόγος που οι scammers στοχεύουν λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων είναι επειδή ελπίζουν πως θα βρουν δεδομένα τα οποία ύστερα θα χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν παράνομα σε λογαριασμούς τράπεζας ή άλλους που περιέχουν ευαίσθητα στοιχεία.

Ενδιαφέρον είναι ότι πάνω από το 75% των επιθέσεων στα social media προέρχονται από αυτοματοποιήμενα bots. Τα συγκεκριμένα bots προσπαθούν να αποσπάσουν δεδομένα, να επικυρώσουν λογαριασμούς μέχρι και να παρεμποδίσουν την κράτηση συγκεκριμένων θέσεων σε αεροπορικά ταξίδια.

Επίσης, μερικές από τις επιθέσεις είναι εποχιακές. Για παράδειγμα την περίοδο φορολογικών δηλώσεων στις ΗΠΑ αυξάνονται ραγδαία οι απάτες που σχετίζονται με τα οικονομικά.

Κυριαρχος στις επιθέσεις από bot αλλά και από ανθρώπους, σύμφωνα με την Arkose Labs, είναι η Φιλιππίνες. Στην πεντάδα βρίσκονται επίσης οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ινδονησία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την άλλη η Κίνα κρατά το σκήπτρο των επιθέσεων από ανθρώπους.

Τέλος, η αναφορά της Arkose Labs εκτιμά ότι τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο θα έχουν κοστίσει πάνω από 6 τρις δολάρια σε ζημίες μέχρι το 2021.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Spotify

Πώς θα ακούσεις Spotify στην καλύτερη δυνατή ποιότητα

Έρχεται το Spotify HiFi, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να ακούσεις από τώρα σε καλή ποιότητα τη μουσική σου.

Internet Instagram

Instagram Live: Νέα δυνατότητα στα Lives με περισσότερους από 2 ομιλητές

Το Instagram παρουσιάζει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν κοινές ζωντανές ροές με τρία άλλα άτομα, επιτρέποντάς την ομαδική συνομιλία μέσω live βίντεο.

Internet Hackers

Hackers δημοσίευσαν τα σχέδια καναδικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους

Τα έκλεψαν μαζί με άλλα έγγραφα από την κατασκευάστρια εταιρεία Bombardier και τα δημοσίευσαν στο Dark Web.

Internet Social Media

Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα social media bots

H εταιρεία κυβερνοασφαλείας PiiQ Media σημειώνει ότι τα social media bots ήταν εκείνα που ενίσχυσαν τον ντόρο γύρω από το Gamestop.