Έρευνα: Όσοι είναι γονείς ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Facebook

Νομίζετε ότι για όσους είναι γονείς, η χρήση των social media είναι πολυτέλεια; Η απάντηση είναι όχι, καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Facebook IQ, όσοι είναι γονείς ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Facebook σε σύγκριση με αυτούς που είναι σε σχέση και δεν έχουν παιδιά ή είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσον αφορά στην mobile χρήση, αυτοί που έχουν παιδιά ξοδεύουν 1.3X περισσότερο χρόνο στο Facebook.

Να σημειώσουμε ότι τα δεδομένα αυτά αναφέρονται στην παγκόσμια χρήση και αφορούν στην mobile έκδοση του Facebook, όχι το web. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι mobile συσκευές γίνονται όλο και πιο συνδεδεμένες και οι γονείς βασίζονται περισσότερο σε smartphones και tablet για να κάνουν αγορές, συγκρίνουν τιμές και βλέπουν reviews.

Επιπλέον, χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές για να διαβάσουν πληροφορίες για το πως θα γίνουν σωστοί γονείς, για τον θηλασμό, την εκπαίδευση του παιδιού κλπ. Οι περισσότεροι επιλέγουν να μπουν σε διάφορα σχετικά groups στο Facebook απ όπου αντλούν πληροφορίες και ανταλλάσσουν απόψεις με άλλους γονείς.

Φαίνεται ότι όσοι δεν έχουν παιδιά, μέχρι να αποκτήσουν επιλέγουν να ξοδέψουν αλλιώς τον χρόνο τους.

parents use facebook, Έρευνα: Όσοι είναι γονείς ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Facebook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis

το καλυτερο θα ηταν σιγα σιγα να το βγαζουμε απο την ζωη μας το facebook – ωραια η συνομοιλια αλλα ελεος υπαρχουν τοσο ωραια μερη να πας για καφε και να τα πεις face to face και οχι σε μια αψυχη οθονη- παρολο που ειμαι νεος αλλα οσον αφορα το facebook ειμαι κατα γενικως το θεωρω ενα μεσω κουτσομπολιο και ελενχου εξισου οτι η πλατφορμα του βασιζετε σε ενα προγραμμα της CIA που ειχε φτιαξει ωστε να φακελωνει και να παρακωλουθει πολιτες και κρατη δεν ειμαι κατα της Αμερικης ισα ισα την εχω σε εκτιμηση σαν χωρα – αλλα στο θεμα μας το facebook εχει κανταντηση εθισμος ωλειπεις π.χ στο δρομο να οδηγουν και να μην κοιτουν καν το δρομο κοιταζοντας μονο την οθονη, πας σε μια συναυλια και αντι να κοιταξεις να παιρνας καλα κοιτας να κανεισ δημοσιευσεις και να ενημερωνεισ που βρισκεσαι χανοντας την ουσια και τηνν διασκεβαση η δε selfie αλλη ηλιθια μοδα που για μενα πιστευω οτι το περασαν ετσι για να δικαιολογησουν την καμερα μπροστα στισ συσκευες ωστε ολες οι συσκευες να εχουν καμερα για πιο ευκολη παρακολουθηση με απλως ενα malware δεν ειναι τυχαιο πως και τα πιο φθηνα μοντελα εχουν εστω καμερα μπροστα… Συνέχεια »

Manolis

λογικό αυτό που γράφει το άρθρο, με μια βόλτα σε μια καφετέρια το βλέπεις αυτό… Οι γονείς στο facebook στα κινητά τους και τα παιδιά να βλέπουν κάτι ή να παίζουν με το tablet. 🙁

Επίσης ενώ παλαιότερα υπήρχαν forum τώρα υπάρχει ομάδα ή σελίδα στο facebook για οτιδήποτε και είναι και πιο επώνυμη η επικοινωνία σε σχέση με ένα nickname και ένα άσχετο άβαταρ στα φόρουμ… 😉

ChrisG

Γιάυτό και τα παιδιά πάνε κατά διαόλου…πρώτα οι γονείς μετά και τα παιδιά.έχουν αρρωστήσει τις κοινωνίες.κάποτε κάνανε διαδηλώσεις και ρίχνανε κυβερνήσεις,σήμερα η επανάσταση απο το facebook.κάποτε ο κόσμος γέμιζε τα σπίτια τους απο συγγενείς σήμερα ποιός θα πάρει τα περισσότερα likes.θα καταλάβετε κάποτε τι ζημιά και που θέλανε να σας φτάσουν αλλά θα είναι αργά…πολύ αργά.σταμάτησε ο κόσμος να αισθάνεται.χάθηκε το φλέρτ η αγάπη ο έρωτας η συμπόνοια η κατανόηση η κριτική σκέψη κ.α.βλέπουν μέσα απο τα social media να σκοτώνονται παιδιά να χτυπάνε ανθρώπους τους λίγους που αντιστέκονται στο παγκόσμιο σύστημα…και μας θέλουν απλούς θεατές.ανενεργούς,κοιμισμένους,ναρκιστές και εξαρτημένοι απο την τεχνολογία και το χρήμα.πάντως τους το αναγνώριζω.μιά χαρά τα πάνε…
@fotis +1

ΠάνοςΛ

Δεν ξέρω για τους άλλους γονείς, εγώ από τότε που έγινα πατέρας δεν προλαβαίνω ούτε τουαλέτα να πάω, facebook και λοιπά συναφή κοινωνικά δίκτυα είναι τεράστια πολυτέλεια όταν έχεις μηδαμινό ελεύθερο χρόνο

Bloodmaster

Εχετε δικαιο ! Εχω παει σε καφετέριες και εχω δει φιλους που καθονται ο ενας διπλα στον αλλο
και αντι να μιλανε face to face μιλανε απο το facebook. Εχει ξεφυγει το πράγμα. Παντως εγω πιστεύω πως εαν το παρεις αποφαση μπορεις να το περιορίσεις αντι να πετας την δικαιολογία και εγω εθισμενος ειμαι δεν μπορω κλπ.

Scotty

@ fotis,

+1 . 100% σωστός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.