PayPal: Οι Έλληνες προσπαθούν να αποφύγουν την καταναλωτική μανία με τις online συνήθειές τους

, PayPal: Οι Έλληνες προσπαθούν να αποφύγουν την καταναλωτική μανία με τις online συνήθειές τους
Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Χριστουγεννιάτικων Αγορών της PayPal, οι Έλληνες συγκαταλέγονται στους πλέον αγχωμένους κατοίκους ανάμεσα σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν, εντούτοις αυτό αντισταθμίζεται με τις σχετικά πιο έγκαιρες προγραμματισμένες αγορές σε σχέση με πέρυσι, περίπου 2 εβδομάδες πριν από τις γιορτές.
Τι είναι αυτό που μας προκαλεί τόσο άγχος, όταν πλησιάζει η ώρα για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μας; Για το 67%, είναι η επίγνωση της ανάγκης περιορισμού των εξόδων, λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, μαζί με την αδυναμία αγοράς των ιδανικών δώρων που θα επιθυμούσε να προσφέρει, ενώ το 55% ανησυχεί μήπως ξεπεράσει το προβλεπόμενο budget (με μία πτώση της τάξης των 6 ποσοστιαίων μονάδων, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά).
Πάνω από τους μισούς Έλληνες (54%) μοιάζουν να ενοχλούνται από τους γεμάτους κόσμο δρόμους, τον συνωστισμό εντός των καταστημάτων και την αυξημένη γενικά κίνηση, όταν αγοράζουν δώρα (κατά 5 μονάδες χαμηλότερα, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά), ενώ το 50% εκφράζει παράπονα για την αγένεια των ανθρώπων που γίνονται κακότροποι, περιμένοντας τη σειρά τους σε μια ουρά (σχεδόν ο ίδιος αριθμός με πέρυσι). Ευτυχώς για τους περισσότερους από εμάς, η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει εύκολες και βολικές λύσεις για την χριστουγεννιάτικη φρενίτιδα και οι Έλληνες τείνουν να τις αξιοποιούν πλέον όλο και πιο συχνά.
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες καταπολεμούν το στρες που προκαλεί η εορταστική περίοδος είναι οι διαδικτυακές αγορές – το 2018, σχεδόν 4 στους 10 εορταστικούς αγοραστές στην Ελλάδα δείχνουν την προτίμησή τους προς την online αγορά δώρων. Ανάμεσά τους, το 30% ψωνίζει μέσω κινητών συσκευών, παρουσιάζοντας μια αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Το ένα τέταρτο των m-shoppers ισχυρίζεται ότι το βασικό πλεονέκτημα των αγορών μέσω κινητών είναι η δυνατότητα αγοράς από οποιοδήποτε σημείο, ενώ σχεδόν ένας στους πέντε εκτιμά την ευκαιρία της αμεσότητας, να αγοράσει δηλαδή ένα δώρο την ίδια στιγμή που θα νιώσει την ανάγκη να το πράξει.
, PayPal: Οι Έλληνες προσπαθούν να αποφύγουν την καταναλωτική μανία με τις online συνήθειές τους
Με ποσοστό 16%, το mobile shopping για τους Έλληνες ταυτίζεται επίσης με την ευελιξία και τη δυνατότητα multitasking που προσφέρει την ώρα των αγορών μέσω κινητού, και βέβαια δεν παύει να αποτελεί μια λύση που εξοικονομεί χρόνο.
Διαπιστώνοντας ότι το ένα τρίτο των Ελλήνων εκφράζει την ανησυχία του μήπως το δώρο του δεν θα αρέσει στον αποδέκτη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στρεφόμαστε όλο και περισσότερο προς τις αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού.
Δεν προκαλεί εντύπωση το ότι οι Έλληνες ανησυχούν εν τέλει για την εντύπωση που θα κάνουν τα δώρα τους, εφόσον κάθε χρόνο επιμένουν να επιλέγουν πιο συνηθισμένα – ‘κλασικά’ ή ‘κλισέ’ – είδη. Για τα αγαπημένα τους πρόσωπα πάντως, οι Έλληνες αγοράζουν κυρίως βιβλία (27%), είδη ένδυσης (27%) και ηλεκτρονικά παιχνίδια (26%).
Οι Έλληνες καταναλωτές διαθέτουν χαμηλότερο budget για τους αγαπημένους τους σε σχέση με τον εαυτό τους: περίπου το ένα τέταρτο σκοπεύει να ξοδέψει τουλάχιστον 100 ευρώ για τα κοντινά πρόσωπα, ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα θα δαπανήσουν αντίστοιχο ποσό σε αγορές για τους ιδίους. Μόλις ένας στους πέντε σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα από πέρυσι (ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από τον μέσο όρο των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, ήτοι 26%), ενώ το 56% των Ελλήνων θα προτιμήσει να αγοράσει λιγότερα χριστουγεννιάτικα δώρα, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για τις χειμερινές εκπτώσεις μετά τις γιορτές.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business PayPal

PayPal: Περικοπή του προσωπικού της κατά 7%

Ακόμη μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, η PayPal προχωρά σε περικοπές προσωπικού κατά 7%, που αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 εργαζομένους.

Business Apple Pay PayPal

Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά.

Internet featured PayPal

Paypal: Παραβιάστηκαν σχεδόν 35.000 λογαριασμοί

Σχεδόν 35.000 λογαριασμοί χρηστών PayPal έχουν παραβιαστεί από το λεγόμενο “credential stuffing”, σύμφωνα με το Bleeping Computer.

Internet PayPal

To PayPal επιτρέπει τις απευθείας πληρωμές στην Ουκρανία

Το PayPal ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον την απευθείας μεταφορά χρημάτων σε έναν χρήστη της υπηρεσίας στην Ουκρανία.