Πιτσιρίκα ξόδεψε 64.000 $ σε mobile παιχνίδια – Άφησε την οικογένεια με 7 σεντς

mobile παιχνίδια, Πιτσιρίκα ξόδεψε 64.000 $ σε mobile παιχνίδια – Άφησε την οικογένεια με 7 σεντς

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται οικογένεια στην Κίνα, από όταν η 13χρονη κόρη ξόδεψε 64.000 δολάρια χρησιμοποιώντας τη χρεωστική κάρτα της μητέρας της σε παιχνίδια για κινητά pay-to-play, σύμφωνα με το Insider.

Η ιστορία δημοσιοποιήθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι που ονομάζεται Elephant News στην επαρχία Χενάν.

Η μητέρα, Gong Yiwang, είπε ότι ανακάλυψε ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός της είχαν απομείνει μόνο 7 σεντς. Λίγο νωρίτερα της είχε τηλεφωνήσει ένας δάσκαλος από το οικοτροφείο της κόρης της για να την προειδοποιήσει πως η 13χρονη φαινόταν εθισμένη στα παιχνίδια αυτά. Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, το κορίτσι είχε ξοδέψει 16.800 δολάρια σε λογαριασμούς παιχνιδιών και 30.000 δολάρια για αγορές εντός του παιχνιδιού.

Ο εθισμός στο gaming λαμβάνεται σοβαρά στην Κίνα καθώς αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, με τους έφηβους στη χώρα να υποτίθεται ότι περιορίζονται σε τρεις ώρες παιχνιδιού την εβδομάδα.

Αν και η κόρη ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε από πού προέρχονται τα χρήματα, είχε συνδέσει τη χρεωστική κάρτα της μαμάς της με το τηλέφωνό της. Και, μάλιστα, διέγραψε αρχεία συνομιλιών και συναλλαγών για να κρύψει τις δαπάνες της από τους γονείς της. Η έφηβη κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της χρεωστικής κάρτας όταν η μαμά της την άφησε να χρησιμοποιήσει την κάρτα μία φορά για να κάνει μια αγορά και της είπε τον κωδικό πρόσβασης.

Επίσης, η έφηβη είπε ότι δεν ήξερε πόσα χρήματα είχε χαλάσει ενώ έστελνε και στους συμμαθητές της επειδή την απειλούσαν ότι θα αποκάλυπταν ότι ξοδεύει τόσα πολλά στα παιχνίδια. Κλαίγοντας στο τηλεοπτικό κανάλι Elephant News, το κορίτσι είπε: “Αν δεν τους τα έστελνα, θα με ενοχλούσαν όλη μέρα. Αν το έλεγα στον δάσκαλο, φοβόμουν ότι θα το έλεγε στους γονείς μου και ότι εκείνη θα θύμωναν». Το σχετικό βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 140 εκατομμύρια φορές στο Weibo.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε, “Ποτέ δεν πίστευα ότι ένα 13χρονο κορίτσι θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Είμαι σε ζάλη· το κεφάλι μου νιώθω ότι θα εκραγεί.” Η μητέρα προσπαθεί να ζητήσει από τις πλατφόρμες των παιχνιδιών να επιστρέψουν μερικά από τα χρήματα που ξόδεψε η κόρη της, αλλά δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει ολόκληρο το ποσό.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Διογένης

Δεν πάμε καλά… Τι όριο είχαν οι κάρτες; Οι γονείς δεν ελέγχανε ποτέ τους λογαριασμούς και τα χρήματά τους; Ασχολιόντουσαν καθόλου με το παιδάκι τους; Ό,τι νά ναι… Και σιγά μην πάρουν λεφτά πίσω. Αφού ήταν λάθος των γονιών που έδωσαν τη δυνατότητα στο παιδάκι να χρησιμοποιήσει την κάρτα… Κρίμα που μεγαλώνουν έτσι κάποια παιδάκια με άθλιους γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.

Smartphones featured Moto G

Moto G Stylus 5G (2024): Με βελτιωμένη γραφίδα και τιμή 399,99 $

Το Moto G Stylus 5G (2024) έγινε επίσημο με βελτιωμένη γραφίδα, που έχει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη περιοχή επαφής και βελτιωμένο λογισμικό.

Smartphones Apple featured iPhone

10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

Μπορεί τώρα να περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 αλλά η Apple ετοιμάζει ήδη τις επόμενες γενιές και συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές.

Gear Apple iPad featured iPad

iPad Pro (2024): Αυτές είναι οι πιο αξιοπρόσεκτες αναβαθμίσεις

Το νέο iPad Pro (2024) της Apple έφτασε με ένα σύνολο χαρακτηριστικών που δείχνει πως μάλλον άξιζε η αναμονή.