Pokemon GO: Έκανε 249 εκατ. δολάρια Αμερικής τουριστικά έσοδα

Pokemon Go 249 million dollars

Η Niantic Labs αναφέρει ότι τα live events που πραγματοποίησε για το Pokemon GO απέφεραν 249 εκατομμύρια δολάρια Αμερική σε τουριστικά έσοδα το 2019, σε τρεις πόλεις. Τα συγκεκριμένα στοιχεία έδωσε η εταιρεία πριν λίγες ημέρες, μαζί με την ανακοίνωση των εκδηλώσεων που ετοιμάζει το 2020 για τα Pokemon GO, Ingress Prime και Harry Potter: Wizards Unite.

Τα παιχνίδια της Niantic αναβιώνουν τον τουρισμό

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα τελευταία 7 χρόνια τα live events αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της όσον αφορά την αξιοποίηση της τεχνολογίας με σκοπό τη δημιουργία διαδραστικών εμπειριών που προωθούν την εξερεύνηση και την ανακάλυψη, τον ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής και τις διαρκείς φιλίες.

Όπως δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής των live events της εταιρείας, Michael Steranka, τα events μεγάλης κλίμακας που διοργανώνει η Niantic είχαν πραγματική και σαφώς θετική οικονομική επίπτωση στον τουρισμό, ενώνοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να περάσουν μαζί ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτεια.

Η Niantic αναφέρει ότι τα περισσότερα έσοδα απέφερε το Pokemon GO Fest του περασμένου έτους, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 64.000 άτομα. Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, μαζί με όσα ξόδεψαν για τις μετακινήσεις τους, και τα λοιπά, δαπάνησαν περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Ο αριθμός των παικτών που παρευρέθηκαν στο περασμένο Pokemon GO Fest είναι τριπλάσιος από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο πρώτο event το 2017. Τότε οι παίκτες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα σύνδεσης. Η Niantic έχει βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές των live events που πραγματοποιεί και πλέον δεν παρουσιάζονται προβλήματα.

Σε ένα άλλο Pokemon GO Fest, το οποίο ήταν στη γερμανική πόλη του Ντόρτμουντ, παρευρέθηκαν 86.000 παίκτες, δημιουργώντας τουριστικά έσοδα ύψους 56 εκατομμύρια δολαρίων Αμερικής, σύμφωνα με τη Niantic.

Η εταιρεία έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να διαχειρίζεται μεγάλα live events, και πλέον σχεδιάζει περισσότερες εκδηλώσεις για το 2020. Αργότερα μέσα στο έτος, το Pokemon GO θα πάει στο Σεντ Λούις, τη Φιλαδέλφεια, και τη Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Επίσης, οι οπαδοί του Harry Potter: Wizards Unite θα ζήσουν φέτος το δεύτερο μεγάλο event του παιχνιδιού. Τέλος, οι παίκτες του Ingress Prime θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία σειρά νέων events που ετοιμάζει η εταιρεία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Το φαινόμενο Gamestop ενισχύθηκε από τα social media bots

H εταιρεία κυβερνοασφαλείας PiiQ Media σημειώνει ότι τα social media bots ήταν εκείνα που ενίσχυσαν τον ντόρο γύρω από το Gamestop.

Internet Facebook

To Facebook προσφέρει κίνητρα στις μικρές επιχειρήσεις

Το Facebook επιδίδεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αναιρέσει τις συνέπειες από την παύση των προσωποποιημένων διαφημίσεων της Apple.

Internet featured Social Media

Έρευνα: Πόσο κολλημένοι στα social media είναι οι Έλληνες;

Η πανελλήνια Έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari δείχνει την αύξηση της ψηφιακής ενασχόλησης των Ελλήνων κατά 92% σε ηλικίες μεταξύ 16-74 χρονών.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.