Pokemon GO: Έκανε 249 εκατ. δολάρια Αμερικής τουριστικά έσοδα

Pokemon GO, Pokemon GO: Έκανε 249 εκατ. δολάρια Αμερικής τουριστικά έσοδα

Η Niantic Labs αναφέρει ότι τα live events που πραγματοποίησε για το Pokemon GO απέφεραν 249 εκατομμύρια δολάρια Αμερική σε τουριστικά έσοδα το 2019, σε τρεις πόλεις. Τα συγκεκριμένα στοιχεία έδωσε η εταιρεία πριν λίγες ημέρες, μαζί με την ανακοίνωση των εκδηλώσεων που ετοιμάζει το 2020 για τα Pokemon GO, Ingress Prime και Harry Potter: Wizards Unite.

Τα παιχνίδια της Niantic αναβιώνουν τον τουρισμό

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα τελευταία 7 χρόνια τα live events αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της όσον αφορά την αξιοποίηση της τεχνολογίας με σκοπό τη δημιουργία διαδραστικών εμπειριών που προωθούν την εξερεύνηση και την ανακάλυψη, τον ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής και τις διαρκείς φιλίες.

Όπως δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής των live events της εταιρείας, Michael Steranka, τα events μεγάλης κλίμακας που διοργανώνει η Niantic είχαν πραγματική και σαφώς θετική οικονομική επίπτωση στον τουρισμό, ενώνοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να περάσουν μαζί ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτεια.

Η Niantic αναφέρει ότι τα περισσότερα έσοδα απέφερε το Pokemon GO Fest του περασμένου έτους, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 64.000 άτομα. Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, μαζί με όσα ξόδεψαν για τις μετακινήσεις τους, και τα λοιπά, δαπάνησαν περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Ο αριθμός των παικτών που παρευρέθηκαν στο περασμένο Pokemon GO Fest είναι τριπλάσιος από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο πρώτο event το 2017. Τότε οι παίκτες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα σύνδεσης. Η Niantic έχει βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές των live events που πραγματοποιεί και πλέον δεν παρουσιάζονται προβλήματα.

Σε ένα άλλο Pokemon GO Fest, το οποίο ήταν στη γερμανική πόλη του Ντόρτμουντ, παρευρέθηκαν 86.000 παίκτες, δημιουργώντας τουριστικά έσοδα ύψους 56 εκατομμύρια δολαρίων Αμερικής, σύμφωνα με τη Niantic.

Η εταιρεία έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να διαχειρίζεται μεγάλα live events, και πλέον σχεδιάζει περισσότερες εκδηλώσεις για το 2020. Αργότερα μέσα στο έτος, το Pokemon GO θα πάει στο Σεντ Λούις, τη Φιλαδέλφεια, και τη Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Επίσης, οι οπαδοί του Harry Potter: Wizards Unite θα ζήσουν φέτος το δεύτερο μεγάλο event του παιχνιδιού. Τέλος, οι παίκτες του Ingress Prime θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία σειρά νέων events που ετοιμάζει η εταιρεία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Niantic

Niantic: Απολύει 230 υπαλλήλους, ακυρώνει παιχνίδια NBA και Marvel

H Νiantic, η εταιρεία πίσω από το hit Pokemon Go, απέλυσε 230 υπαλλήλους, ένα χρόνο αφότου απέλυσε ακόμα 90 υπαλλήλους.

Gear Niantic

Η Niantic παρουσιάζει πρωτότυπο AR headset με τον Snapdragon AR2 Gen 1

Στο Snapdragon Summit 2022, η Niantic παρουσίασε την τελευταία της έκδοση του AR headset της για εξωτερικούς χώρους.

Games Niantic

Peridot: Το επαυξημένης πραγματικότητας pet game της Niantic

Στο Peridot, οι παίκτες θα μεγαλώνουν, θα φροντίζουν και θα εκτρέφουν εικονικά κατοικίδια, σαν μια iPhone εκδοχή του Tamagotchi.

Games iOS iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max

Pokemon Go: Καλύτερη λειτουργία στα iPhone με την τελευταία ενημέρωση

Η Niantic κυκλοφόρησε την ενημέρωση 1.191.0 για την εφαρμογή iOS του Pokemon Go, επιτρέποντάς της να τρέχει σε υψηλότερους ρυθμούς τα καρέ.