Παίκτες Poker στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών

Σε εκατοντάδες υπολογίζονται τα θύματα από τις επιθέσεις malware κατά το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις αναλύσεις της ESET. Επίθεση δέχτηκαν παίκτες των PokerStars και Full Tilt Poker από κακόβουλο πρόγραμμα spyware, το Odlanor. Το spyware επιτρέπει στο δημιουργό του να «κλέψει» κατά τη διάρκεια online παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα αφού εγκτασταθεί, λαμβάνει στιγμιότυπα από τα χαρτιά που κρατούν τα εικονικά χέρια του θύματος, και τις αποστέλλει στον ίδιο, δίνοντας του ένα άδικο προβάδισμα για να κερδίσει.

Παίκτες Poker στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών, Παίκτες Poker στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης

Απλά μην παίζεται τυχερά παιχνίδια στο internet.Μπορούν να σας κλέψουν όπως και στα τυχερά παιχνίδια εκτός internet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet ESET

Brave Search: Μηχανή αναζήτησης που σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών της

Η μηχανή αναζήτησης της Brave αναμετριέται με την Google, αφού υπόσχεται στους χρήστες της ότι θα μπορούν να περιηγούνται στο Internet χωρίς να αφήνουν πίσω τους ίχνη.

Smartphones ESET

Η ESET εντοπίζει το νέο «Cryptolocker» για συσκευές Android

Οι μηχανικοί της ESET εντόπισαν για πρώτη φορά ένα νέο, επικίνδυνο trojan που απειλεί συσκευές Android. Το ransomware, με την ονομασία Android/Simplocker, σαρώνει την κάρτα SD αναζητώντας συγκεκριμένους τύπους αρχείων, τα κρυπτογραφεί και στη συνέχεια ζητά λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους.

Internet ESET

Συμβουλές για την προστασία των κατόχων πιστωτικών καρτών από την ESET

Τα πρόσφατα περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων σε κατόχους καρτών, ως αποτέλεσμα της επίθεσης κυβερνοεγκληματιών στην αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανεμπορίου Target, καταδεικνύουν ακόμη μία φορά το ζήτημα της προστασίας των καταναλωτών που πραγματοποιούν αγορές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.