Polyglot 3000, Αναγνωρίστε τώρα τη γλώσσα οποιουδήποτε κειμένου

Μας έχει τύχει πολλές φορές να έχουμε βρει κάποιο κείμενο στο διαδίκτυο, στο οποίο δεν αναγνωρίζουμε τη γλώσσα που είναι γραμμένο, προκειμένου να το τοποθετήσουμε σε ένα εργαλείο αυτόματης μετάφρασης και να το μεταφράσουμε σε κάποια οικεία γλώσσα. Το δωρεάν λογισμικό PolyGlot 3000 της εταιρείας Lycasoft λύνει αυτό το πρόβλημα αναγνωρίζοντάς μας την προέλευση της γλώσσας.

Συγκεκριμένα, αυτό είναι ένας αυτόματος “αναγνωριστής” γλώσσας (automatic language identifier) που αναγνωρίζει γρήγορα οποιοδήποτε κείμενο, φράση ή ακόμα και απλή λέξη, τα οποία είναι γραμμένα σε περισσότερες από 400 (για την ακρίβεια 474) γλώσσες.

Το αποτέλεσμα της αναγνώρισης περιλαμβάνει πληροφορίες όπως η γλώσσα που αναγνωρίστηκε, το ποσοστό της ακρίβειας της αναγνώρισης, το μέγεθος του κειμένου που αναγνωρίστηκε, ο χρόνος που χρειάστηκε προκειμένου να αναγνωριστεί το κείμενο καθώς και παρόμοιες γλώσσες με αυτή που αναγνωρίστηκε.

Συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά της παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω:
-Recognizes 474 languages
-Supports Unicode texts
-Convenient user interface
-Τrue-Coloured icons in menu and toolbar
-Quick and correct language identification
-Can be set to only check for popular languages
-Multilingual interface (English, German, French, Spanish and others)

Συμπερασματικά, με μια απλή αντιγραφή και επικόλληση στην εφαρμογή PolyGlot 3000 λύνετε το πρόβλημα της αναγνώρισης της γλώσσας ενός κειμένου που είτε εικάζετε, είτε δεν έχετε καμία ιδέα σε τι γλώσσα είναι γραμμένο.

Η εφαρμογή τρέχει σε λειτουργικά συστήματα Windows, ενώ το μέγεθος της είναι μόνο 2.1 ΜΒ.
https://www.polyglot3000.com/download.shtml

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Ωραίο φαίνεται το πρόγραμμα, όμως μπορούμε και από την κατάληξη του domain name να καταλάβουμε τη γλώσσα που είναι γραμμένο το κείμενο.

gstam

Καλή η παρατήρησή σου Κώστα. Η κατάληξη ενός domain name μπορεί να αποτελεί ένδειξη μίας από τις γλώσσες που χρησιμοποιεί ο ιστοτόπος. Αυτό προϋποθέτει βέβαια να γνωρίζουμε σε ποια χώρα και κατ’ επέκταση γλώσσα αντιστοιχεί η κάθε κατάληξη. Επίσης και οι σημαίες (δεν μας αρκεί το λεκτικό για ευνόητους λόγους) αποτελούν ένδειξη των γλωσσών που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος ιστοτόπος (με την προϋπόθεση ότι σε μια χώρα μιλάνε μόνο μία γλώσσα). Βέβαια και σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουμε τη γλώσσα που αντιστοιχεί στην κάθε σημαία και κατ’ επέκταση χώρα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν μας είναι αρκετός κανένας από τους δύο προαναφερόμενους τρόπους (π.χ. σε μια χώρα μπορεί να μιλάνε περισσότερες από μία γλώσσες). Εκεί σίγουρα μπορεί να βοηθήσει το Polyglot 3000…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Social Media

Έρευνα: Πόσο κολλημένοι στα social media είναι οι Έλληνες;

Η πανελλήνια Έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari δείχνει την αύξηση της ψηφιακής ενασχόλησης των Ελλήνων κατά 92% σε ηλικίες μεταξύ 16-74 χρονών.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.

Internet 5G

Οι περισσότεροι που ανησυχούν για το 5G κατοικούν στην Αμερική

Μία πρόσφατη έρευνα της Prolifics Testing πιστοποιεί ότι στις ΗΠΑ βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό την επέκταση του 5G.

Internet Hackers

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις hacking

Οι επιθέσεις hacking των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν σοβαρά σημάδια ρωσικής ανάμιξης σύμφωνα με τους ισχυρούς της τεχνολογίας.