Πρέπει να παρατήσουμε το Facebook, δηλώνει ο Steve Wozniak

Facebook, Πρέπει να παρατήσουμε το Facebook, δηλώνει ο Steve Wozniak

Ο Co-Founder της Apple δήλωσε ότι αν οι άνθρωποι νοιάζονται για τα προσωπικά τους δεδομένα τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουν το Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία παίρνει συνέχεια προσωπικά στοιχεία των χρηστών και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος πέραν από την εγκατάλειψη του Facebook για να σταματήσει αυτό.

Ο Steve Wozniak, είχε διαγράψει πέρυσι τον λογαριασμό του στο Facebook έπειτα από το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και προτείνει σε όλους να κάνουν το ίδιο. Επιπλέον, στην συνέντευξη του αναφέρθηκε στα smart speakers και άλλες listening συσκευές που ξεκινάνε να μπαίνουν στην ζωή μας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αρκετές ανησυχίες για την ιδιωτικότητα.

“Μπορούν να μας ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή, ποιος γνωρίζει σίγουρα αν το τηλέφωνο μου αυτή την στιγμή δεν ακούει”, ήταν μερικά από τα λόγια του.

Ο Steve Wozniak, πρότεινε στις εταιρείες των social media να δίνουν στους χρήστες την επιλογή να έχουν μία paid έκδοση των κοινωνικών δικτύων, ώστε να μένουν τα προσωπικά τους δεδομένα κρυφά, αντί να χρησιμοποιούνται για διαφήμιση μέσω της δωρεάν έκδοσης.

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Εμπιστεύεστε τα social media ή μήπως μετά την δήλωση του Steve Wozniak σκέφτεστε να αποσυρθείτε από το Facebook;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σπύρος

Απορώ που ο κόσμος αγοράζει ακόμα προϊόντα της Apple. Δεν μπορώ να καταλάβω τη νοοτροπία του τύπου δίνεις ένα σκασμό χρήματα να αγοράσεις ένα προϊόν το οποίο δεν σου ανήκει! (Και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά η επίσημη γραμμή της Apple).
Επίσης οι χειρότερες εμπειρίες που έχω από συσκευές τεχνολογίας είναι με συσκευές της Apple (Iphone, Ipad, Mac Mini, Power Mac).
Εκτός το ότι μετά απο χρόνια ΤΟ ΠΟΛΥ! σέρνονται με τα δήθεν updates τους (κοινώς γνωστό), δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις γιατί δεν παίζουν ούτε τα βασικά προγράμματα, browsers etc…
Και έχει το θράσος να βγαίνει και να κατηγορεί άλλες εταιρείες….
Όσον αφορά την ιδιωτικότητα, επίσης είναι γελοίο να το λέει για τις άλλες εταιρείες εφόσον έχει αποδειχθεί ότι οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μπορούν να κάνουν οτιδήποτε με τις συσκευές της Apple…

Kosman

Από θέμα ασφάλειας είναι ένα σκαλί καλύτερα από android για το μέσο χρήστη που δε διαβάζει το manual

Manoslve

Σπύρος μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένος όταν λες ότι σέρνονται τα iPhone με τα update. Εγώ είμαι χρήστης android και έχω ακούσει ότι το ατού της apple είναι ότι δίνει update στις συσκευές της τουλάχιστον για 5 χρόνια γι αυτό και εξακολουθούν να δουλεύουν smooth εν αντίθεση με τα android που πέφτει η απόδοση τους λόγω του ότι σταματάει η ενημέρωση τους στα 3 χρόνια. Είναι σημαντική η απάντηση σου για μένα λόγω του ότι ήσουνα, είσαι χρήστης apple

Σπύρος

Καλησπέρα φίλε μου.
Είχα το iphone 4s, μετά το 5 και έχω ακόμη το ipad mini. Μετά από περίπου 2.5 χρόνια και μετά από updates άρχισαν κυριολεκτικά να σέρνονται! Μιλάμε για το ήμισυ της αρχικής τους ταχύτητας και βάλε!!! Μετά από κάθε update έπεφτε η ταχύτητά τους (κατά προσέγγιση) 10%. Το ipad mini δε, που το έχω ακόμα (και το έχω διατηρήσει σε τέλεια κατάσταση) το έχω απλά στη κουζίνα σε θήκη ως αναγνώστη συνταγών… και πάλι, ακόμα και σε αυτό σέρνεται επίσης!
Αυτό με τα 5 χρόνια σε καμία περίπτωση δεν ισχύει (εννοώ την smooth λειτουργία)….

Chris_BMW

«Επίσης οι χειρότερες εμπειρίες που έχω από συσκευές τεχνολογίας είναι με συσκευές της Apple (Iphone, Ipad, Mac Mini, Power Mac).»

Για πες μας και τις καλύτερες εμπειρίες που είχες με προϊόντα τεχνολογίας για να καταλάβουμε και εμείς …

Σπύρος

Να σου πω για ένα laptop της Acer που έχω απο το 2005 και το μόνο που του έχω αλλάξει είναι έναν ssd και πάει σφαίρα με Windows 10 και ubuntu? Να σου πω για το pc μου που είναι 3 χρόνων I5 και πάει σφαίρα? Να σου πω για το Samsung galaxy S6 edge που έχω ακόμα και πάει σφαίρα???? Τι άλλο θα ήθελες, έχω πολλά ακόμα, αλλά θα κουράσω τον κόσμο ….

Ιωάννης jb

Σέρνονται τα προϊόντα της Apple και πάει σφαίρα το laptop τις Acer!
Πάει σφαίρα το s6 edge και κολλάει το iPhone
Καλά θα τρελαθούμε τελείως με αυτά που διαβάζουμε

Agnostos13

Περίεργη η τοποθέτηση σου…
Ποιό προϊόν αγοράζεις από την Apple και δεν σου ανήκει;
Για τα updates σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν καλή ισορροπία όσον αφορά τον επιμερισμό των πόρων αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Για την ιστορία έχω iphone 3G, 4S πλήρως λειτουργικά (για να μην αναφέρω iPad, iPod κλπ).
Όσον αφορά την ιδιωτικότητα είναι άλλο να μιλάμε για εμπορία των προσωπικών σου δεδομένων όπως γίνεται αποδεδειγμένα από Google, Facebook κλπ και άλλο να μιλάμε για περιπτώσεις εθνικής ασφάλειας οπού δεν έχει αποδειχτεί οτι η Apple βοηθάει τις μυστικές υπηρεσίες (δες υπόθεση San Bernardino) αλλά έστω οτι υποχρεούται να το κάνει (όπως όλες οι Αμερικανικές-και μη-εταιρείες) και το κάνει.

Σπύρος

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για το τι εννοώ. Σε laptop (mac) συναδέλφου χάλασε ένας αισθητήρας του M/B και για επισκευή του ζητούν 1530€ + 45 € για 6 βίδες!!!!! Τα δε ανταλλακτικά που θα αλλαχθούν δεν επιστρέφονται στον κάτοχο, γιατί του απάντησε η Apple ότι δεν του ανήκουν….
Ελπίζω να σε κάλυψα….

Agnostos13

1530€ για έναν αισθητήρα πολλά μου φαίνονται ακόμα και για τα δεδομένα της Apple. Μήπως θα πάει για αντικατάσταση συσκευής;

Chris_BMW

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα …
Η παραπληροφόρηση της παραπληροφόρησης …
Άκουσε ο άλλος κάτι, πέταξε και ένα ποσο με τις βίδες, και όλα οκ

Εγώ που ρώτησα ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ για αλλαγή του κάτω σασί ΟΛΟΚΛΗΡΟ στην επίσημη αντιπροσωπεία μου είπαν για κόστος ~800€ .
Και αυτό γιατί έρχονται φιξ και οι μπαταρίες και γιατί είναι και Apple..
Στράβωσε γιατί πάτησε η μικρή μoυ κόρη πάνω ..
Δουλεύει απροβλημάτιστα παρόλα αυτά .

Οσο για το παλιό σασί και επειδή είχε της μπαταρίες πάνω μια χαρά δικό μου θα ήταν …
Υ.Γ Η επισκευή αφορά MacBook Pro 2015

Σπύρος

Να σου πω κάτι φίλε μου. Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να σου πω ψέματα… Δεν με ξέρεις και αν με ήξερες θα το καταλάβαινες αυτό… Τώρα το να προσπαθώ να σε πείσω ότι δεν είμαι αρκούδα δεν πρόκειται να το κάνω…
Την συζήτηση αυτή την είχαμε συγκεκριμένα χθες και δεν πρόκειται ούτε και αυτός πρώην φανατικός Macάκιας να ξαναπάρει Apple συσκευή. Όσον αφορά τώρα το compile γιατί γράφουμε σε Xamarin στην εταιρεία, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Αυτά και σταματώ εδώ!

Σπύρος

Και μια τελευταία παρατήρηση….
Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια…

Chris_BMW

Φίλε ΔΕΝ ειπα πως δεν σε πιστεύω .
Ειπα πως παραπληροφορείς

Μάλλον όπως σου είπε ο άγνωστος κάτι δεν κατάλαβες καλά όσον αφορά την επισκευή

Σπύρος

Τέλος πάντων, δεν θα βγάλουμε άκρη, ας σταματήσουμε εδώ. Να σαι καλά φίλε μου!

Chris_BMW

Ρίξε και μια μάτια εδώ :
https://youtu.be/uN4JoIeRojg

Και σταματήστε επιτέλους να παραπληροφορείτε τον κόσμο για τις αναβαθμίσεις τις Apple και ότι δήθεν σέρνονται οι συσκευές .
6s plus στο βίντεο 🙂 ξεκίνησε με iOS 9 το 2015…

Το μόνο τηλέφωνο που πραγματικά σερνόταν και ήταν λάθος της Apple που του πέρασε την 9 έκδοση του iOS ήταν το 4s.

Σπύρος

Αν θες σου πουλάω το Mac mini που έχω ακόμα, το ipad mini και το 4s. Θα στα δώσω σε καλή τιμή…. Αφού είναι τόσο καλά όσο λες αγόρασε τα…

Chris_BMW

Οκ κατάλαβα … Thanks. Να φανταστώ το λαπτοπ το έχεις για να διαβάζεις τις συνταγές που δεν μπορεί να ανοίξει το I pad mini με τον A5 και τα 512 mb ram (!) του …. 2011 (!)
Αλήθεια ; Το 4s με την 7.1.2 σερνόταν ;;; Μετά από δυο χρόνια ;
Μάλλον το πήρες μετά από δυο χρόνια με την 7 και έφτασε να σέρνετε με την 9…
Τον παπά άλλου . Όχι σε κατόχους Apple συσκευών .

Όχι ευχαριστώ δεν θα τα πάρω . Άργησες να τα πουλήσεις έχουμε 2019 . Οι συσκευές που αναφέρεις είναι του 11 ..
Ξέρεις τότε που στο στρατόπεδο του Android υπήρχαν κάτι πλαστικά Samsung που κολλούσαν σαν να τα πεταξες στο μέλι ….

Υ.Γ Αν σου αρέσουν να μικρά πήγαινε πάρε ένα se του 16 ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση του iOS να καταλάβεις τι πάει να πει «σφαίρα»
Σταματήστε να παραπληροφορείτε . Το ξανά λέω .

Vendetta

Κι όμως. Αυτά τα πλαστικά (galaxy s2 και note 2) έπεφταν και δεν έσπαγαν. Και αν έσπαγαν πήγαινες στην αντιπροσωπεία και σου έλεγαν “το κόστος επισκευής είναι 30€”.

BeWaRe

Μέσα σε 10 λεπτα έχει χάσει το 8% απο την μπαταρία του…χαχααχχ

Thanoslam

Σπύρο εγώ λέω να πας διακοπές και να ξεκουραστείς. Κατάλαβες τι εννοώ.

Σπύρος

Εγώ θα έλεγα αν δεν έχεις τι να γράψεις, να μη γράφεις καθόλου…

Σπύρος

Κατάλαβες τι εννοώ…

Konstantinos

Σαφώς τα Apple προϊόντα προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια χάρη σε ειδικές τροποποιήσεις στο software και πλέον και στο hardware! Όσοι είναι προγραμματιστες σε Linux base systems θα ξέρουν και καλύτερα για τα Secure Enclave και πως αυτά λειτουργούν σε επίπεδο software! Ωστόσο όταν κατεβάζουμε εφαρμογές πρέπει να προσέχουμε τι δικαιώματα δίνουμε και τι ρυθμίσεις απορρήτου κάνουμε άσχετα με το τι λογισμικό έχει η συσκευή μας!

Greg

Το να θίγει ζητήματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων η Apple είναι το λιγότερο αστείο, μάλλον δεν έχουν ακούσει την παροιμία που λέει στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Τώρα όσον αφορά το Facebook κλπ social media πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης, και εγώ που το έχω Facebook αναρωτιέμαι τι να το κάνω? όλους τους φίλους που έχω εκεί τους έχω και στην πραγματική ζωή, αν θέλω να μιλήσω μαζί τους, τους παίρνω τηλέφωνο και μιλάμε και βγαίνουμε για κανά καφέ, ποτό κλπ, στο Facebook να κάνω τι? να ανεβάζω φωτογραφίες από την παραλία και τα μπάρ όπως κάνουν οι άλλοι? δεν έχω τέτοια φαγωμάρα να επιδείξω την ζωή μου στους άλλους…

Vendetta

Greg να φανταστείς ότι παλιά λέγαμε για τους φίλους…εγώ τους φίλους μπορώ να τους καλέσω από το σταθερό μου και να πάμε για ποτάκι, cinema κ.λπ. Τι να το κάνουμε το κινητό? Και πριν το σταθερό κανονίζαμε μία συγκεκριμένη ώρα να βγούμε ή περνούσαμε από το σπίτι τους και φωνάζαμε…τι να το κάναμε το σταθερό?
Δυστυχώς ή ευτυχώς η νέα γενιά εξαρτάται αό τα κοινωνικά δίκτυα. Εκεί κανονίζονται καφέδες, events, ακόμα και εκδρομές. Και δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να συμβαδίσουμε με την τάση και την νεολαία. Όλα βέβαια είναι θέμα επιλογών.
Όσον αφορα την Apple. Αυτή ρε παιδιά δεν ήταν η εταιρίας, της οποίας το κινητό τηλέφωνο ενός τρομοκρατη, τον είχαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και προσπαθούσαν να το ξεκλειδώσουν αλλά μάταια? Και αναγκάστηκαν να βοηθήσουν οι Ισραηλινοί? Μπορεί και όχι (να το είδα σε καμιά ταινία)…

teo

Και αντε και με άκουσε το ηχείο ή το κινητό, τι θα μπορούσε να κάνει η αμαζον, το Facebook ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία που να μην μου έδινε ή να μου έπαιρνε την τελική επιλογή;;; δεν έχω να κρύψω τίποτα, οπότε και που με ακούνε δεν με νοιάζει στο τέλος. Μιλάω προχθές στο τηλ με φίλο για Κροατία και σήμερα μου βγάζει ο Chrome διαφήμιση για διακοπές στην Κροατία, αν η προσφορά είναι καλή, κερδισμένος θα βγω αν όχι θα ψάξω να βρω καλύτερη και στο τέλος αν θέλω να παω, θα παω. Ας μην ψαρωνουμε με θεωρίες, στο τέλος ότι θέλουμε κάνουμε 😉

Vendetta

Teo δεν μπορείς να με βρεις πιο σύμφωνο με τα λεγόμενά σου!!!

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Το φουμπου ειναι μονο ψαξτηρι. Οποιος το παραδέχεται είναι τουλάχιστον ειλικρινής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.