Ο Barrack Obama αρνείται να συγχωρέσει τον Edward Snowden

Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της θητείας του, αρκετοί είναι αυτοί που ζητάνε να δώσει Προεδρική χάρη στον Edward Snowden. Αυτό όμως από ότι φαίνεται δεν θα γίνει, αφού σε μια συνέντευξη του, ο Ομπάμα δήλωσε ότι, «Δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιον ο οποίος δεν έχει πάει ενώπιον του δικαστηρίου για να παρουσιαστεί».

Στην συνέχεια πρόσθεσε, «Νομίζω ότι ο κ. Snowden έγειρε κάποιες εύλογες ανησυχίες. Το πως το έκανε, ήταν κάτι με το οποίο δεν ακολούθησε τις διαδικασίες και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η κοινότητα των Μυστικών Υπηρεσιών. Αν ο καθένας προσέγγιζε κάθε θέμα με την δική του γνώμη και διαδικασία, θα ήταν τότε πολύ δύσκολο να έχεις μια οργανωμένη κυβέρνηση ή κάποιο σύστημα εθνικής ασφάλειας».

Παρόλα αυτά, από ότι φαίνεται αφήνει την πόρτα ανοιχτή για κάποιου είδους επιείκεια. Αναφέρει πάνω σε αυτό, «Από την στιγμή που ο κ. Snowden παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές και παρουσιάσει τα επιχειρήματά του αυτός ή οι δικηγόροι του, τότε αυτό το θέμα (εννοώντας την Προεδρική χάρη) θα μπει στο παιχνίδι».

Δυστυχώς για τον Snowden, το να πάρει μια Προεδρική χάρη θα γίνει αρκετά πιο δύσκολο με την νέα κυβέρνηση, αφού ο εκλεγμένος Πρόεδρος Donald Trump έχει επιλέξει τον Pompeo για να διαχειριστεί την CIA. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε αποκαλέσει τον Snowden προδότη και ότι θα έπρεπε να εκτελεστεί για αυτά που έχει κάνει.

Barrack Obama Edward Snowden Presidential Pardon, Ο Barrack Obama αρνείται να συγχωρέσει τον Edward Snowden

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Edo kaneis ena lathos sto post, den anafereis pouthena ti exei kanei i esto ena link gia to ti exei kanei p na parapempei se palaiotero sou post i allou. Den exo idea gia ton anthropo ayto.

Demarko7

@Techfan

Κανε ενα google search ανθρωπε μου

Mary

Tech fan

Επίσης κάνε κι ένα google translate γιατί μας τυφλωσες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Edward Snowden

Haven: Εφαρμογή από τον Snowden για την προστασία του laptop σας

Η Haven αποτελεί μια εφαρμογή από τον Edward Snowden, το The Guardian Project, και το Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου (Freedom of the Press Foundation) που έχει σκοπό να ενημερώνει τον χρήστη σχετικά με αλλαγές στο περιβάλλον του, βασιζόμενο στους αισθητήρες του smartphone.

Internet Edward Snowden Star

Η Ρωσία σκέφτεται να επιστρέψει τον Snowden ως δώρο στον Trump;

Ο Edward Snowden έγινε παγκοσμίως γνωστός από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων μέσω των οποίων αποκάλυψε την έκταση της παρακολούθησης από την αμερικάνικη NSA. Ο πρόεδρος Obama λίγο πριν το τέλος της θητείας του αρνήθηκε να δώσει Προεδρική χάρη στον Snowden, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία.

Internet Edward Snowden Facebook

Snowden: Ειμάστε εξαρτημένοι στο Facebook για την ενημέρωσή μας

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook δέχτηκε αρκετές κριτικές λόγο ότι δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την διάδοση ψευδών ειδήσεων, οι οποίες ίσως επηρέασαν το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών. Πάνω σε αυτό κλήθηκε να σχολιάσει ο Edward Snowden.

Software Allo Edward Snowden Google Allo

Google Allo: O Snowden λέει “Μην το χρησιμοποιείτε”

Το Google Allo είναι το νέο έξυπνο messaging app με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τον Μάιο και ξεκίνησε να κάνει διαθέσιμο πριν από λίγα 24ωρα. Στόχος της Google είναι να αλλάξει τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε σήμερα.