Προσοχή: Hackers δημιουργούν ψεύτικες ιστοσελίδες για τον κορωναϊό και κλέβουν τα δεδομένα σας

, Προσοχή: Hackers δημιουργούν ψεύτικες ιστοσελίδες για τον κορωναϊό και κλέβουν τα δεδομένα σας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επίσημα τις προηγούμενες ημέρες ότι ο κορωναϊός είναι μία πανδημία και όπως μπορούμε να καταλάβουμε από τα κρούσματα στην Ελλάδα αλλά και την γειτονική Ιταλία, ίσως τα πράγματα να είναι πιο σοβαρά από ότι φαίνεται. Παρόλα αυτά όμως, για ακόμη μία φορά στο διαδίκτυο υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες όπου ακόμη και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους που είναι λιγότερο πονηροί.

Πιο συγκεκριμένα, hackers δημιούργησαν στο διαδίκτυο μία ψεύτικη ιστοσελίδα για τον κορωναϊό μέσα από την οποία κλέβουν δεδομένα όσων επισκέπτονται την σελίδα. Σύμφωνα με έναν ερευνητή ασφαλείας στο Reason Labs, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα ιστοσελίδες οι οποίες εκτός από την παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωναϊού κλέβουν και δεδομένα. Ειδικά σε μία ιστοσελίδα ζητείται από τους επισκέπτες να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν μία εφαρμογή.

Ουσιαστικά όμως η εφαρμογή αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ιό μέσα από τον οποίο οι hackers κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών από τον υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου της δραστηριότητας στο διαδίκτυο αλλά και πληροφορίες πιστωτικών καρτών.

Ένας εύκολος τρόπος για να προστατευτείτε είναι να μην κατεβάσετε καμία εφαρμογή της οποίας δεν γνωρίζετε την προέλευση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.