Ψάχνετε το αγαπημένο σας πιάτο; – Το Google θα σας “λύσει” τα χέρια

Google αγαπημένο πιάτο, Ψάχνετε το αγαπημένο σας πιάτο; – Το Google θα σας “λύσει” τα χέρια

Η Google παρουσίασε δύο νέες λειτουργίες για να διευκολύνει την εύρεση φαγητού κοντά σας. Τώρα, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά πιάτο αντί για εστιατόριο στην Αναζήτηση Google και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο πολλαπλής αναζήτησης για να βρείτε νόστιμα πιάτα κοντά σας.

Οι δύο νέες λειτουργίες είναι προς το παρόν διαθέσιμες στην εφαρμογή Google σε Android και iOS.

Κοντινά πιάτα

Αν έχετε την τάση να αναζητάτε φαγητό με βάση αυτό που λαχταράτε. Αυτό συχνά περιλαμβάνει κλικ σε κάθε εστιατόριο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησής σας και σάρωση σε κάθε μενού για αυτό που είχε αρχικά στο μυαλό σας. H Sophia Lin, γενική διευθύντρια φαγητού στη Google, τόνισε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον τρόπο σκέψης, γι’ αυτό η ομάδα της Google ανέπτυξε ένα εργαλείο που σας δείχνει τα συγκεκριμένα πιάτα που λαχταράτε και πού να τα βρείτε.

Τώρα, όταν ψάχνετε για κάτι όπως “al pastor tacos κοντά μου”, λαμβάνετε κοντινά αποτελέσματα από αυτό ακριβώς το πιάτο. Σε αυτήν τη λειτουργία, τα αποτελέσματα θα εμφανίζουν επίσης εικόνες, αξιολογήσεις και άλλες πληροφορίες εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε με βάση τις διατροφικές προτιμήσεις και να κάνετε κλικ για κριτικές.

Πολλαπλή αναζήτηση κοντά μου

Το προϋπάρχον εργαλείο πολλαπλής αναζήτησης της Google χρησιμοποιεί κείμενο και εικόνες για να σας βοηθήσει να κάνετε αναζήτηση σε καταστάσεις όπου το κείμενο από μόνο του μπορεί να μην είναι αρκετά περιγραφικό. Κάντε χρήση του Google Lens για να σαρώσετε μια εικόνα και να βρείτε το αποτελέσματα με βάση τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αναζητάτε.

Η “Πολλαπλή αναζήτηση κοντά μου” ανεβάζει αυτή τη λειτουργία στο επόμενο επίπεδο, παρέχοντάς σας αποτελέσματα αναζήτησης σε κοντινή απόσταση για ένα συγκεκριμένο φαγητό ή πιάτο. Ας υποθέσουμε ότι είδατε ένα πιάτο με λαζάνια στο Instagram και τραβήξατε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Ανεβάστε αυτήν την εικόνα μέσω του Google Lens και πληκτρολογήστε “near me”. Αυτό θα δώσει αποτελέσματα για το πού θα βρείτε λαζάνια κοντά σας. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε το όνομα του πιάτου, μπορείτε να τραβήξετε ή να ανεβάσετε μια φωτογραφία και η πολυαναζήτηση θα κάνει τη δουλειά για εσάς χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI για να συγκρίνετε παρόμοιες εικόνες και να τις αναγνωρίσετε.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.