Ψηφιακά η επανέκδοση για το δίπλωμα οδήγησης [πιλοτικά]

, Ψηφιακά η επανέκδοση για το δίπλωμα οδήγησης [πιλοτικά]

, Ψηφιακά η επανέκδοση για το δίπλωμα οδήγησης [πιλοτικά]

Ξεκινάει πιλοτικά η εφαρμογή της επανέκδοσης για το δίπλωμα οδήγησης, ψηφιακά και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση σε κάποια υπηρεσία. Στην ιστοσελίδα eservices-gdme.crete.gov.gr μαθαίνουμε για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες για τις Άδειες Οδήγησης.

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκονται σε πιλοτική λειτουργία για τις παρακάτω διαδικασίες:

  • Αντικατάσταση Άδειας Οδήγησης
  • Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω φθοράς
  • Αντίγραφο Άδειας Οδήγησης λόγω κλοπής / απώλειας

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Εγχειρίδιο Χρήσης και τις Προδιαγραφές Φωτογραφίας – Υπογραφής.

Όσον αφορά την φωτογραφία αλλά και το σκανάρισμα της υπογραφής, η Γενική Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης προτείνει στους πολίτες να εμπιστευτούν τους κατά τόπους επαγγελματίες φωτογράφους.

Κατά την υποβολή μιας αίτησης για μια από τις παρεχόμενες διαδικασίες θα σας ζητηθεί να επισυνάψετε τη φωτογραφία σας καθώς και την ψηφιακή εικόνα της φυσικής σας υπογραφή, η οποία προτείνεται να δημιουργηθεί με τη χρήση scanner.

Για την δημιουργία της υπογραφής ο ενδιαφερόμενος υπογράφει σε λευκό χαρτί και στη συνέχεια, με τη χρήση ενός σαρωτή, ψηφιοποιεί την υπογραφή.

Τα ψηφιακά αρχεία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αίτησης, μπορούν, εφόσον δεν έχετε την κατάλληλη τεχνογνωσία, να δημιουργηθούν και από επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι θα μπορούν να σας παραδώσουν τα αρχεία σε αποθηκευτικό μέσο (CD, USB stick) ή να σας τα αποστείλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email), ώστε στη συνέχεια να τα επισυνάψετε στο σύστημα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

στην Αγγλία (και όχι μόνο) ανάλογες φωτογραφίες διεκπεραιώνονται απο την κάμερα του κινητού (και αναλογα με τις παραμέτρους, κακός φωτισμός κλπ. απορπιπτονται και ξαναπροσπαθείς… και εδώ σε στέλνουν στον.. φωτογράφο της γειτονιάς?? Ελληνική ταινια με τον Βέγγο φωτογράφο

Last edited 3 years πριν by Fotis
Κώστας Βλαχάκης

Το ίδιο και εδώ ισχύει.

Fotis

το αρθρο μιλάει για συσταση επισκεψης σε φωτογράφο. Και διαβαζοντας τις προδιαγραφες απαιτεί να εμφανιστεί με χαρτί με χημικό τρόπο

Οι προδιαγραφές είναι οι εξής:

  • Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι πρόσφατη.
  • Οι διαστάσεις της φωτογραφίας είναι 40mm X 60mm και θα πρέπει να έχει εμφανιστεί με χημικό τρόπο σε φωτογραφικό χαρτί υψηλής ποιότητας και όχι σε κοινό χαρτί με κοινούς εκτυπωτές.
Κώστας Βλαχάκης

Το απόσπασμα που παραθέτουμε στο άρθρο είναι ακριβώς αυτό που περιλαμβάνεται στο αρχείο pdf με τις προδιαγραφές των ψηφιακών αρχείων και νομίζω είναι αυτό ακριβώς που περιγράφετε στο πρώτο σας σχόλιο ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Προδιαγραφές Φωτογραφίας
1. Αποδεκτές μορφές: .jpg, .jpeg

Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μόνοι σας, ζητήστε την βοήθεια ενός επαγγελματία διαβάζω στο σχετικό απόσπασμα.

Fotis

Κωστα, στην Αγγλια, επειδή το χρησιμοποίησα, δεν υπήρξε προτροπή για..φωτογράφο. Απλά η φωτο με την καμερα του κινητού απορρίπτεται αν ο φωτισμός, η γωνία, το φόντο κλπ είναι ακατάλληλα. Εγώ χρειάστηκα 2-3 προσπάθειες. Τεσπα, ας μας διαφωτίσει καποιος που το χρησιμοποιησε πως ακριβώς λειτουργεί εδώ

ΚΝ

Γκρίνια για τη γκρίνια. Όταν είμαστε Ελλάδα γκρινιάζουμε για οτιδήποτε… ενώ στο εξωτερικό απλά το κάνουμε.
Μπράβο που πλέον μας διευκολύνουν και σε αυτό! Αναμένουμε και άλλα πολλά.
Χρόνια πολλά!

LolMaster

Ρε φίλε σου λένε, αν δεν ξέρεις ή έστω δεν έχεις κινήτο με κάμερα μπορείς να πας στον φωτογράφο. Πρέπει να ξέρουν όλοι photoshop δλδ; Με την Αγγλία και την Αγγλία.. Είδαμε και την Αγγλία τι καλό μπ.. είναι τώρα με τον ιό.

Fotis

α τώρα κατάλαβα, απευθύνεται στην μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν κινητό χωρίς κάμερα… ρε τι τραβάμε

Gizmo

Γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία πανελλαδικά;

Δημήτρης

Υπάρχει κάποια πληροφορία πότε θα ενταχθούν και άλλες περιφέρειες και ποιες θα είναι ; Μου κλέψαν το πορτοφόλι με το δίπλωμα και είναι μεγάλη διαδικασία να το ξαναβγάλω αλλά πιστεύω θα πάρει πολύ λιγότερο από το να περιμένω να ενταχθεί η Δυτική Μακεδονία στο πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.