Ψηφιακή Μέριμνα: Μάθε τα πάντα για το voucher των 200 ευρώ

, Ψηφιακή Μέριμνα: Μάθε τα πάντα για το voucher των 200 ευρώ

Όπως όλα δείχνουν, αυτή τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους οι οποίοι με βάση εισοδηματικά κριτήρια θα δικαιούνται voucher (κουπόνι) ύψους 200 ευρώ για να αγοράσουν συγκεκριμένο εξοπλισμό tablet ή laptop που θα γίνει γνωστός με λίστα τις επόμενες ημέρες. Δηλαδή ρε man, δεν θα μπορείς να αγοράσεις τιμονιέρα για το Xbox με αυτά τα 200 ευρώ αλλά ένα συγκεκριμένο μοντέλο tablet ή laptop που θα έχει εγκριθεί για το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα”.

Τα προϊόντα που θα εγκριθούν θα συμπεριλαμβάνονται στο ενιαίο μητρώο εγκεκριμένου εξοπλισμού και είναι θα είναι διαθέσιμα προς επιδότηση από το Πρόγραμμα. Από εβδομάδα θα μάθουμε ποια θα είναι αυτά και που θα μπορείς να αποκτήσεις με έκπτωση 200 ευρώ κάνοντας χρήση του voucher εφόσον το δικαιούσαι.

Στον κόσμο της τεχνολογίας υπάρχουν πολλές επιλογές μέσα από τις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να διαλέξουν, με το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα στο You.gr και την αξιοπιστία που διαχρονικά έχει επιδείξει, να προσφέρει πληθώρα επιλογών από laptop και tablet, τα οποία θα κάνουν την τηλεκπαίδευση μια ευχάριστη εμπειρία καθώς υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για όλους.

Οι δικαιούχοι

Κριτήριο 1: Οικογένειες με εξαρτώμενα παιδία ή παιδιά υπό επιτροπεία
Κριτήριο 2: Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6.000€
Κριτήριο 3: Κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά (ή παιδιά υπό επιτροπεία) ηλικίας από 4ων έως 24ων ετών να φοιτούν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο εξοπλισμός που επιδοτείται

1. Κατηγορία: φορητές ταμπλέτες (tablets)
2. Κατηγορία: φορητοί υπολογιστές
Υποκατηγορία 2.1: notebooks,
Υποκατηγορία 2.2: chromebooks,
Υποκατηγορία 2.3: 2 in 1 (notebooks/tablets)
3. Κατηγορία: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)

Υπό προϋποθέσεις επιδοτούνται:

4. Κατηγορία: Περιφερειακά Σταθερών Υπολογιστών (περιφερειακά της κατηγορίας 3)
Υποκατηγορία 4.1: οθόνη υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.2: ποντίκι,
Υποκατηγορία 4.3: κάμερα για υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.4: ακουστικά για υπολογιστή (headset),
Υποκατηγορία 4.5: Ηχεία για υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.6: Πληκτρολόγιο για υπολογιστή

Η κατηγορία εξοπλισμού 4, μπορεί να συνδυαστεί μόνο ως πρόσθετος εξοπλισμός της κατηγορίας 3.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχάλης

Γιατί το υπουργείο δεν τα έδωσε ένα χρόνο πριν; Εμείς που αγοράσαμε υπολογιστές και tablet στα παιδιά γιατί δεν μπορούμε να επιλέξουμε μόνο περιφερειακά που μου κάνουν μέγάλη ανάγκη; Προς τι αυτή η αυστηρότητα;

Alex

Πληκτρολόγιο 12 ευρώ, ποντίκι 8 ευρώ, webcamera 20 ευρώ, ακουστικά, 15 ευρώ, ηχεια 20 ευρώ. Σύνολο 75 ευρώ. Κάτι από αυτά θα έχετε δεν μπορεί να σας λείπουν όλα. Και εσέις θέλετε 200 ευρώ για αυτά? Συσκευή θα δώσουν στα παιδιά.

RafP13

Συμφωνω με τον τυπο παραπανω εγω προσωπικα εχω υπολογιστη και τα λοιπα αλλα για τηλεκπαιδευση μου λειπει μια καμερα και γενικοτερα ακουστικα(με η χωρις μικροφονο) αρα θα μπορουσα αντι να δωσω 20 στο καθενα να εδινα 100 και να επαιρνα καλα. Με λιγα λογια ειναι σαν αντι να δινεις 50 ευρω δωρο γενεθλιων σε εναν γνωστο του δινεις επιταγη για ενα καταστημα που δεν τον εδιαφερει ιδιαιτερα.

Μιχάλης

Πλάκα μου κάνεις, θα έρθεις να μου κάνεις και τα οικονομικά του σπιτιού μου. Έπρεπε να μας τα δώσουν νοτιότερα. Έχω ανάγκη από γραφεία και δωμάτια, με 5 παιδιά σε 95τμ σπίτι κάνε εσύ τηλεδιάσκεψη με ακουστικά 15 ευρώ. Οι υπολογιστές που έφτιαξα είναι μεταχειρισμένοι με οθόνες 20 ευρώ από ebay. Βάλε τώρα στα σκουπίδια που θα πάρεις με τα 75 ευρώ και οθόνες ή και κάποια αναβάθμιση που θα μπορούσα να κάνω. Έχω επίσης Linux, γιατί να τα δώσω σε windows και antivirus.

Βασίλης

Υπάρχει webex για Linux ;

adaa

Από ότι κατάλαβα δεν θα επιτρέπουν λάπτοπ χωρίς OS?!
Γιατί δλδ να πληρώσω 70€ παραπάνω για ένα λάπτοπ που να έχει αφού μπορώ να τα περάσω μόνος μου ?!

Apostolis

Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει
Πρέπει να πάρω desktop για να πάρω περιφερειακά;

Apostolis

Εγώ που έχω dectop δεν μπορώ να πάρω μόνο τα περιφερειακά

Μανος

Εχω το δικαιωμα να παρω οτι ποντικι/πληκτρολογιο/ακουστικα θέλω? Αρκει να ειναι στα καταστηματα των εταιριων που θα ισχυει το voucher η πρεπει να περιμενω καποια εγκριση;;

ΓΙΩΡΓΟΣ

Δικαιουμαι 3 voucher. μπορὠ να πάρω κάτι με 600 ευρώ;;

chris

δηλαδή αν θέλω να παρω smartphone δεν μπορώ έτσι?

ΘΕΟΔΩΡΑ

ΕΓΩ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ VOUCHER ΑΞΙΑΣ 400 ΕΥΡΩ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΠΧ 3 TABLETS ΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ VOUCHER? H ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΙ 1 ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΑΓΗ?

Αποστόλης

Μπορώ να παρώ hardware πχ motherboard,cpu?

Αγγελος

Ναι και άμα πάρω το hardware του υπολογιστή και το χτίσω μόνος μου πάλι pc desktop δεν θεωρείται? Δηλαδή με αναγκάζουν να πάρω ένα έτοιμο υπολογιστή ο οποίος δεν αξίζει τα λεφτά του ?

Μαρια

Εαν καποιος θελει να αγορασει μια συσκευη χρησιμοποιοντας δυο κουπονια voucher γινεται να το κανει;

Χρήστος

Μπορώ με αυτά τα 200€ να αγοράσω κινητό

Εμμανουήλ Μαρια

Exω 3 κουπόνια μπορώ να πάρω 2 υπολογιστές και να χρησιμοποιήσω τα 3 κουπόνια και αν χρειαστεί παραπάνω να συμπληρώσω

Γιώργος

Τι πάει να πει υπό προϋποθέσεις επιδοτούνται;

Κωνσταντίνα Σφυρλα

Καλησπέρα, γιατί από τα τρία μου παιδιά εγκρίνεται μόνο το ένα,αυτό της πρώτης δημοτικού. Και τα δίδυμα που είναι στα προνηπια δεν εγκρίνεται?

john

ειναι αστειο το οτι και θα παρεις Η/Υ αλλα και περιφεριακα με μονο 200 ευρω που πλεον 200 ευρω ουτε ενας μετριοσ επεξεργαστησ δεν κοστιζει

Νίκος

Ρε παιδιά δεν έχετε καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα τόσα χρόνια?! Τα χρήματα από το voucher τα δίνουν για την ενίσχυση των καταστημάτων! Αυτοί θέλουν να σας αναγκάσουν να αγοράσετε με πολύ περισσότερα χρήματα ώστε να κινηθεί το χρήμα στην αγορά για να μαζέψουν φόρους! Αδιαφορούν για τους εκπαιδευτικούς παντελώς. Μην κάνετε σαν μωρά και ρωτάτε χαζές ερωτήσεις. Αυτοί που έχουν συνδιασμό voucher είναι οι πιο ευνοημένοι. Οι υπόλοιποι θα πάρετε ένα κιλό πατάτες! Με 200€ αν βρείτε κάτι θα είναι δεκαετίας παλιό. Τα μεγάλα καταστήματα θέλουν να ξεφορτωθούν το stock.

Βασίλης

Καλημέρα, έχω δικό μου voucher και έχω και το voucher από ένα φίλο. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Αυτά είναι τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Η Sony παρουσίασε τα δύο πρώτα της smartphone για το 2024, τα Xperia 1 VI και Xperia 10 VI και τώρα ήρθε η ώρα για τα επίσημα promo βίντεό τους.

Software A Android featured

Android 15 Beta 2: Mε νέες δυνατότητες και υποστήριξη για περισσότερες συσκευές

Η Google κυκλοφορεί εκδόσεις προεπισκόπησης προγραμματιστών για το Android 15 από τον Φεβρουάριο, με την πιο πρόσφατη Beta 1.2 να έρχεται στα τέλη Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Έφτασε με SD 8 Gen 3, καλύτερο ζουμ και πιο συμβατική οθόνη

Το Sony Xperia 1 VI έγινε επίσημο και βελτιώνει τη φόρμουλα του Xperia 1 V, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να είναι η απομάκρυνση από την ανάλυση 4K OLED.