Ψηφίστηκε το Άρθρο 13 για τα πνευματικά δικαιώματα στο ίντερνετ

Άρθρο 13, Ψηφίστηκε το Άρθρο 13 για τα πνευματικά δικαιώματα στο ίντερνετ

Άρθρο 13, Ψηφίστηκε το Άρθρο 13 για τα πνευματικά δικαιώματα στο ίντερνετ

Σήμερα ψηφίστηκε το Άρθρο 13 από το Ευρωκοινοβούλιο με 384 ψήφους υπέρ και 274 ψήφους κατά. Για όσους δεν γνωρίζουν το Άρθρο 13 αναφέρεται στα πνευματικά δικαιώματα με σκοπό να προστατεύεται ο δημιουργός από παράνομη αναπαραγωγή υλικού. Σύμφωνα με τον νέο νόμο οι πλατφόρμες που ο οποιοσδήποτε μπορεί να αναρτήσει περιεχόμενο πρέπει να ελέγχουν / φιλτράρουν αν το περιεχόμενο που προβάλλεται έχει αγοραστεί και δεν παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα.

Σίγουρα μιλάμε για μία δύσκολη διαδικασία που χρειάζεται πολλούς πόρους αφού οι αναρτήσεις, τα βίντεο και οι ζωντανές μεταδόσεις που γίνονται καθημερινά σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitch και το Youtube είναι εκατομμύρια.

Όπως είναι λογικό το άρθρο αυτό ξεσήκωσε όλες τις πλατφόρμες. Το Twitch όλον αυτόν τον καιρό εμφάνιζε μηνύματα στο πάνω μέρος της σελίδας ώστε να παροτρύνει το κοινό του να διαβάσει τι είναι το Άρθρο 13 αναλυτικά και με ηλεκτρονική υπογραφή να ψηφίσει την δυσαρέσκεια του απέναντι σε αυτό.

Άρα, οι πλατφόρμες πρέπει να ελέγχουν κάθε ανάρτηση που γίνεται ώστε αυτή να μην περιέχει υλικό που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα. Οι ίδιες πρέπει να κάνουν το αδύνατο δυνατό, να ελέγχουν δηλαδή όλες μία προς μία τις δημοσιεύσεις ώστε να μην υπάρχει κάποια παράνομη δραστηριότητα. Και τρίτο και σημαντικό. Κυρώσεις θα επιβληθούν στις ίδιες τις πλατφόρμες καθώς αυτές είναι υπεύθυνες για το αν υπάρξει κάποια δημοσίευση με υλικό που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου άλλου.

Το Άρθρο 13 πολλοί λένε ότι θα φέρει το “τέλος” στην ελευθερία που έχει το internet και δεν θα παραμείνει όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σοφία Κουρτίδου

Σίγουρα θα είναι καλό να υπάρχει σεβασμός στους εκδότες και δημιουργούς ενός πολυμεσικού υλικού.Θα πρέπει αυτοί απλώς να δηλώνουν ότι το υλικό τους έχει άδεια για αναδημοσίευση. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε, όταν πρόκειται για μη εμπορικά προϊόντα; Οταν όμως οι δημιουργοί ζουν από αυτά τα προϊόντα του κόπου τους, δεν πρέπει να αμείβονται; Εξαρτάται από τη θέλησή τους. Πολλές φορές φτάνουμε σε υπερβολή με τις αναδημοσιεύσεις που δεν έχουν την έγκριση του συντάκτη.Ίσως πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα του τοπίου.

Σωτήρης Τσιρώνης

Ναι ίσως προκειτε για μια νέα τάξη πραγμάτων με αυτή τη μαλακία και με τεστ dna να είναι στην μόδα..και με ψεκασματα που τα ονομάζουν αφρικανική σκόνη η οποία έρχεται με άπνοια και περνάει όλη αυτή τη θάλασσα η οποία με την υγρασία θα την κατέβαζε κάτω! Για να μας πείσουν οι εβραίοι ότι όλοι οι λαοί είναι ένα και για να μας κάνουν το fuck mind που θέλουν! δεν θα πάρουμε ευκαιρία, να πάρουν πουλο όλα τα μέσα γελοιοποίησης του ανθρώπινου είδους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.