“Ράμπο” του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το Bitcoin

, “Ράμπο” του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το Bitcoin

Μία νέα ομάδα εξιχνίασης οικονομικών εγκλημάτων με Bitcoin και κρυπτονομίσματα δημιούργησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η ειδική αυτή ομάδα ονομάζεται National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET).

Ο στόχος αυτής της ομάδας των οικονομικών “Ράμπο” για το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα είναι να ανακαλύψει οικονομικά εγκλήματα που γίνονται με όχημα τα κρυπτονομίσματα, όπως είναι το ξέπλυμα χρήματος, ή οι ύποπτες συναλλαγές με εικονικά νομίσματα. Σε πολλές περιπτώσεις επιθέσεων ransomware, οι κυβερνοεγκληματίες ζητούν τα λύτρα να πληρωθούν σε κρυπτονομίσματα, όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση της επίθεσης στον αγωγό Colonial Pipeline στις ΗΠΑ.

Η ομάδα NCET θα μπορέσει να προσφέρει τεχνογνωσία σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, έτσι ώστε να είναι πιο προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργεί η οικονομία του blockchain, ενώ για την στελέχωσή της θα γίνει επιλογή από άτομα σχετικού υποβάθρου από θέσεις σε τμήματα για το ξέπλυμα χρήματος, το ηλεκτρονικό έγκλημα και το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Smartphones Facebook Instagram Meta

Meta: Εγκαινιάζει την συνδρομητική υπηρεσία για Facebook και Instagram

Η Meta λανσάρει στις ΗΠΑ τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες των Facebook και Instagram να διαθέτουν επαληθευμένους λογαριασμούς, αλλά έναντι πληρωμής.