Reddit: Απαγορεύει τις κλεμμένες γυμνές φωτογραφίες και video

Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει η παροιμία και το Reddit είπε να την εφαρμόσει. Μετά από χρόνια έντονης κριτικής και σχεδόν 6 μήνες μετά το τεράστιο σκάνδαλο όπου εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες από celebrities όπως Jennifer Lawrence και Kate Upton, διοχετεύτηκαν μέσω αυτού σε όλο το διαδίκτυο, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα.

Από 10 Μαρτίου αλλάζει τους κανονισμούς και απαγορεύει γυμνές φωτογραφίες και video που ανέβηκαν χωρίς τη συγκατάθεση του εικονιζόμενου.

Μετά τα πυρά που δέχεται εδώ και χρόνια, το Reddit στην ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι έχασε την ευκαιρία να ηγηθεί των social media από τη στιγμή που τίθεται ζήτημα προστασίας της ιδιωτικότητας, αλλά αναφέρει ότι στο εξής όποιος θεωρεί ότι υπάρχει υλικό που τον αφορά, μπορεί να επικοινωνήσει με το Reddit και το υλικό θα αφαιρεθεί.

Μέχρι τώρα ήταν στην ευχέρεια των moderators να ελέγχουν τι μπορούσε να ανέβει στο site και τι όχι.

Πέρα από τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων, έντονο έχει γίνει το φαινόμενο αυτού που ονομάζεται “revenge pornography”, όπου κάποιος ανεβάζει στο διαδίκτυο υλικό που αφορά ένα τρίτο πρόσωπο εκθέτοντάς το με αυτόν τον τρόπο. Οπότε πλέον, άνοιξε ο δόμος για όσους έβλεπαν γυμνές τους φωτογραφίες και video, να ζητήσουν να κατέβει το υλικό, τουλάχιστον από το Reddit.

Να υπενθυμίσουμε ότι εχθές η Google ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύει υλικό σεξουαλικού περιεχομένου στο Blogger από 23 Μαρτίου.

reddit απαγορεύει γυμνές φωτογραφίες, Reddit: Απαγορεύει τις κλεμμένες γυμνές φωτογραφίες και video


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.