Reddit: Δημιουργεί το δικό του κρυπτονόμισμα για να επιβραβεύσει τους χρήστες του

Reddit, Reddit: Δημιουργεί το δικό του κρυπτονόμισμα για να επιβραβεύσει τους χρήστες του

Οι πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων δεν έχουν ακόμη καταφέρει να ενσωματώσουν τεχνολογία που βασίζεται σε blockchain στις λειτουργίες τους με οποιονδήποτε πρακτικό τρόπο. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Reddit βρήκε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία. Αυτή την εβδομάδα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων “Community Points“, ένα σύστημα βασισμένο σε blockchain.

Τα Community Points διατίθενται δοκιμαστικά και θα επιτρέψουν στους συντονιστές του Reddit να εκχωρήσουν βαθμολογίες στα μέλη της κοινότητας του Reddit. Οι πόντοι θα κατανέμονται στα μέλη με βάση τη δραστηριότητά τους εντός των αντίστοιχων subreddits. Τα μέλη θα μπορούν να αγοράζουν πράγματα όπως ειδικές συνδρομές, χρησιμοποιώντας αυτούς τους πόντους. Αυτές οι συνδρομές θα επιτρέψουν στα μέλη να έχουν πρόσβαση σε νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Το Reddit εξήγησε ότι το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης θα είναι ένας τρόπος για τους χρήστες να κερδίσουν ένα μέρος των αγαπημένων τους κοινοτήτων. Οι χρήστες μπορούν να ξοδέψουν αυτούς τους πόντους σε premium χαρακτηριστικά και σαν “μέτρο φήμης”. Οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν πόντους υποβάλλοντας μια ποιοτική ανάρτηση ή ένα χρήσιμο σχόλιο σε αναρτήσεις. Η κοινότητα θα αποφασίσει πόσους πόντους θα λάβει κάθε χρήστης με βάση της συνεισφορά του.

Reddit, Reddit: Δημιουργεί το δικό του κρυπτονόμισμα για να επιβραβεύσει τους χρήστες του

Δεδομένου ότι οι χρήστες της πλατφόρμας ανταγωνίζονται στο σύστημα “Karma” εδώ και χρόνια, το νέο σύστημα πόντων θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση καθώς οι χρήστες θα είναι πρόθυμοι να κερδίσουν αυτούς τους πόντους μέσω των συνεισφορών τους. Η πλατφόρμα η οποία έχει περισσότερους από 430 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, επιδιώκει να ξεπεράσει το Facebook και το Telegram στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Μετά από συγκρούσεις με ρυθμιστικές αρχές και δικαστήρια, το Telegram ακύρωσε τα σχέδια για την έκδοση δικού του κρυπτονομίσματος για χρήση στο δίκτυό του. Το Facebook εργάζεται στο Libra Project, αλλά έχει πολλά προβλήματα, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey, θεωρείται σημαντικός υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία κίνηση από την πλατφόρμα.

Οι αναλυτές που παρακολουθούν τα κρυπτονομίσματα έχουν κάποιες ανησυχίες για την προσπάθεια. Τα Community Points θα συσχετιστούν με το “κάρμα” που κερδίζουν οι χρήστες του Reddit από άλλους, για παράδειγμα, δημοσιεύοντας ένα έξυπνο σχόλιο. Η πλατφόρμα θα πρέπει να επαγρυπνεί για να βεβαιωθεί ότι το σύστημα δεν θα μετατραπεί σε παιχνίδι, δήλωσε ο Will Price, ερευνητής του Flipside Crypto. Οπως υποστηρίζει αν όλα πάνε καλά, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς μια πιο αφοσιωμένη κοινότητα της πλατφόρμας, ανεβάζοντας τον πήχη για ποιοτική δημιουργία περιεχομένου και επιμέλεια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.