Άνοιξε ο δρόμος για την κατάργηση του roaming από 15 Ιουνίου

roaming, Άνοιξε ο δρόμος για την κατάργηση του roaming από 15 Ιουνίου

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής, παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για μηνύματα, κλήσεις και ίντερνετ, όταν ταξιδεύουν εντός της ΕΕ.

Η ΕΕ ψήφισε και την τελευταία τροπολογία του νόμου, ο οποίος θα υπογραφεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο και στις 15 Ιουνίου ξεκινά η ισχύ του.

O Emmanuel Mallia, Υπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ψηφιακής Τεχνολογίας της Μάλτας δήλωσε: “Με την σημερινή τελική ψήφο το Συμβούλιο άνοιξε το δρόμο για το δωρεάν roaming” και συνέχισε λέγοντας “όταν οι Ευρωπαίοι πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι μπορούν να απολαύσουν την ελευθερία του να μένουν σε επαφή και να χρησιμοποιούν το internet σαν να ήταν σπίτι τους”.

Ο νόμος τον οποίο ψήφισε η ΕΕ και θα εφαρμοστεί σε περίπου δύο μήνες, αφορά όλους όσους ζουν εντός των συνόρων της, αλλά και κάποιες χώρες εκτός της ΕΕ, όπως Ισλανδία, Λίχτενσταϊν και Νορβηγία. Πριν προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής η ΕΕ είχε βάλει όρια στις χρεώσεις με το λεγόμενο “EuroTariff”.

Εκτός από τους πολίτες της ΕΕ, ο συγκεκριμένος νόμος θα ωφελήσει και όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη, καθώς θα μπορούν να πάρουν μια μόνο κάρτα SIM για όλες τις διακοπές τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris is

Χμμμμ για να δούμε είναι κάτι χρόνια που θα γίνει αυτό αλλά όλο δεν γίνεται

Αλέξανδρος

Άντε γιατί όποτε έρχομαι Ελλάδα έτσι κάνω πως χρησιμοποιώ το ίντερνετ για λίγο ξεμένω από λεφτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet roaming

Τέλος στις χρεώσεις roaming περιαγωγής

Σήμερα το πρωί η ΕΕ προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία για την λήξη των χρεώσεων roaming μέσα στα σύνορα της Ένωσης. Από 15 Ιουνίου 2017, όλοι οι χρήστες κινητών των 28 χωρών μελών, δεν θα πληρώνουν επιπλέον, όταν χρειαστεί να ταξιδέψουν σε κάποια από τις υπόλοιπες 27 χώρες.

Internet roaming

ΕΕ: Τέλος οι χρεώσεις roaming από 15 Ιουνίου του 2017

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας απασχόλησε το ζήτημα των χρεώσεων περιαγωγής (roaming) εντός των χωρών της ΕΕ. Τελικά όμως σήμερα αποφασίστηκε επίσημα και οριστικά από τα 28 κράτη-μέλη ότι καταργούνται από 15 Ιουνίου του 2017 οι χρεώσεις για όσους ταξιδεύουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Internet roaming

ΕΕ: Δεν καταργεί τελικά τις χρεώσεις roaming

Τελικά η ΕΕ ακύρωσε τα σχέδιά της για κατάργηση χρεώσεων roaming και προτείνει νέους κανονισμούς όπως το neutrality στις ΗΠΑ με κάποιες εξαιρέσεις σε μερικές περιπτώσεις. Αντί για το μεγαλεπήβολο σχέδιο κατάργησης των χρεώσεων περιαγωγής προτείνει μια μέση λύση που θα επιτρέψει στους παρόχους να συνεχίσουν να χρεώνουν περισσότερα κατά την χρήση του κινητού στο […]