Άνοιξε ο δρόμος για την κατάργηση του roaming από 15 Ιουνίου

2

roaming

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής, παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για μηνύματα, κλήσεις και ίντερνετ, όταν ταξιδεύουν εντός της ΕΕ.

Η ΕΕ ψήφισε και την τελευταία τροπολογία του νόμου, ο οποίος θα υπογραφεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο και στις 15 Ιουνίου ξεκινά η ισχύ του.

O Emmanuel Mallia, Υπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ψηφιακής Τεχνολογίας της Μάλτας δήλωσε: “Με την σημερινή τελική ψήφο το Συμβούλιο άνοιξε το δρόμο για το δωρεάν roaming” και συνέχισε λέγοντας “όταν οι Ευρωπαίοι πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι μπορούν να απολαύσουν την ελευθερία του να μένουν σε επαφή και να χρησιμοποιούν το internet σαν να ήταν σπίτι τους”.

Ο νόμος τον οποίο ψήφισε η ΕΕ και θα εφαρμοστεί σε περίπου δύο μήνες, αφορά όλους όσους ζουν εντός των συνόρων της, αλλά και κάποιες χώρες εκτός της ΕΕ, όπως Ισλανδία, Λίχτενσταϊν και Νορβηγία. Πριν προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής η ΕΕ είχε βάλει όρια στις χρεώσεις με το λεγόμενο “EuroTariff”.

Εκτός από τους πολίτες της ΕΕ, ο συγκεκριμένος νόμος θα ωφελήσει και όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη, καθώς θα μπορούν να πάρουν μια μόνο κάρτα SIM για όλες τις διακοπές τους.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris is

Χμμμμ για να δούμε είναι κάτι χρόνια που θα γίνει αυτό αλλά όλο δεν γίνεται

Αλέξανδρος

Άντε γιατί όποτε έρχομαι Ελλάδα έτσι κάνω πως χρησιμοποιώ το ίντερνετ για λίγο ξεμένω από λεφτά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα