Η Ρωσία θα απαγορεύσει το Instagram στις 14 Μαρτίου

Instagram, Η Ρωσία θα απαγορεύσει το Instagram στις 14 Μαρτίου

Instagram, Η Ρωσία θα απαγορεύσει το Instagram στις 14 Μαρτίου

Το πρακτορείο επικοινωνιών της Ρωσίας Roskomnadzor, μία εβδομάδα μετά την απαγόρευση του Facebook, προχωρά στην απαγόρευση και του Instagram.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω απόφασης της μητρικής εταιρείας Meta να επιτρέπει δημοσιεύσεις που καλούν για βία κατά των Ρώσων στρατιωτών εάν προέρχονται από ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ουκρανία.

Η δήλωση του πρακτορείου αναφέρει τα εξής:

Όπως γνωρίζετε, στις 11 Μαρτίου, η Meta Platforms Inc. έλαβε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, επιτρέποντας τη δημοσίευση πληροφοριών που περιέχουν εκκλήσεις για βία κατά Ρώσων πολιτών στα κοινωνικά της δίκτυα Facebook και Instagram.

Στο κοινωνικό δίκτυο Instagram κυκλοφορούν μηνύματα που ενθαρρύνουν και προκαλούν βίαιες ενέργειες κατά των Ρώσων, σε σχέση με τις οποίες η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ζήτησε από την Roskomnadzor να περιορίσει την πρόσβαση σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο.

Δεδομένου ότι θα χρειαστεί χρόνος για τους ενεργούς χρήστες του Instagram να μεταφέρουν το υλικό φωτογραφιών και βίντεο τους σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και να ειδοποιήσουν τις επαφές και τους συνδρομητές τους, η Roskomnadzor αποφάσισε να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την επιβολή περιορισμών στην πρόσβαση στο Instagram στις 00:00 της 14ης Μαρτίου, παρέχοντας στους χρήστες με επιπλέον 48 ώρες μεταβατικής περιόδου.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης RIA Novosti, η απόφαση δεν θα ισχύει για την πλατφόρμα WhatsApp που ανήκει επίσης στη Meta.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.