Internet

Ρωσικές… “καμπάνες” στο Twitter για αδυναμία διαγραφής περιεχομένου

Πρόστιμο ύψους 35 χιλιάδων ευρώ περίπου επιβλήθηκε στο Twitter από τα ρωσικά δικαστήρια λόγω μη διαγραφής περιεχομένου. Οι Ρωσικές Αρχές θεωρούν ότι το Twitter δεν προχώρησε στην αφαίρεση απαγορευμένου περιεχομένου, όπως του ζητήθηκε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία τα βάζει με το Twitter, με τις ρωσικές αρχές να εκτιμούν ότι μέσω Twitter κυκλοφορεί στη Ρωσία περιεχόμενο που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και τη χρήση εθιστικών ουσιών. Για το λόγο αυτό και αποφασίστηκε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 35.706 ευρώ στο κοινωνικό δίκτυο, λόγω αδυναμίας αφαίρεσης περιεχομένου που θεωρείται απαγορευμένο στη Ρωσία.

Το Twitter εκφράζει την ανησυχία του αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις στην ελευθερία του λόγου και της διακίνησης των ιδεών από την απόφαση των ρωσικών δικαστηρίων, αλλά δεν είχε προβεί σε κάποιο επίσημο σχολιασμό της ρωσικής ποινής, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Από την άλλη μεριά, σημειώνεται από την πλευρά του Twitter ότι δεν γίνεται διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, ούτε προτροπή χρήσης εθιστικών ουσιών από την πλευρά του.

Επεξεργάστηκε την 5 Απριλίου 2021 15:29

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.