Ρωσία: Μπλοκάρει την πρόσβαση σε Pornhub και YouPorn

Στη μαύρη λίστα με τις σελίδες που δεν θέλει η ρωσική κυβέρνηση να έχουν οι πολίτες της πρόσβαση, μπαίνουν τα Pornhub και YouPorn. Πρόκειται για δυο από τις μεγαλύτερες σελίδες με περιεχόμενο για ενήλικες, και η απαγόρευσή τους τίθεται σε εφαρμογή έπειτα από δικαστική εντολή.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στη χώρα.

Όπως είναι φυσικό τέτοιου είδους αποφάσεις προκαλούν άφθονα σχόλια στα social media με μπόλικη δόση σαρκασμού και χιούμορ. Φαίνεται όμως πως ο ρωσικές αρχές δεν αστειεύονται ιδιαίτερα.

Όταν το 2015 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία των Επικοινωνιών, Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είχε μπλοκάρει και πάλι το Pornhub, είχε ερωτηθεί αν θα προσφερθεί κάποια εναλλακτική λύση για το χώρο των ενηλίκων, η απάντηση ήταν να βγουν έξω και να συναναστραφούν με άτομα στην πραγματική ζωή. Και σε αυτή την περίπτωση η συμβουλή των ρωσικών αρχών προς τους internet fans είναι να βγουν έξω.

Από την πλευρά του το Pornhub μέσα από tweet απευθύνθηκε στην ρωσική αρχή Roskomnadzor ρωτώντας στην περίπτωση που πάρει έναν δωρεάν λογαριασμό Pornhub Premium, αν θα σταματούσε την απαγόρευση.

Να σημειωθεί πως σε παρόμοια θέση έχουν βρεθεί στη Ρωσία και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες όπως Wikipedia, iCloud, YouTube κλπ.

russia pornhub youporn, Ρωσία: Μπλοκάρει την πρόσβαση σε Pornhub και YouPorn

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος μαυραγαννης

αιντε χαιντε

Mary

Άντε να κάνουν ban γενικώς το Ίντερνετ μπας και σωθούμε απ την βλακεία τους.

alien

πολυ δημοκρατια εχουν εκει στη ρωσια

@papaki

Συμφωνώ να μπλοκάρουν τα σάιτ αυτά. Αλλά υπάρχει το πιο σοβαρό και το πιο κακό θέμα του κόσμου. Αυτό το αντρόιντ γιατί δεν το μπλοκάρει;

the new

ειμαι υπερ με την ρωσια που λεει να βγαινουν απο το σπιτι μπας και πιασουν καμια γκομενα απο το να το κανουν λαστιχο ολη την ημερα!!γενικα το ιντερνετ σε ολο το κοσμο θα επρεπε να το εχουν 3-4 ωρες την ημερα χρησης γτ ολοι καθονται σε ενα γαμω pc και απομονονται στον πραγματικο κοσμο..αλλα αυτο ποτε δεν προκειται να το κανουν για οικονομικο συμφερον παντα

Nick

Σιγά το πράμα υπάρχει και το xhamster xaxaxa

Stelans

Απορώ με εσάς που συμφωνείτε …. τραγικό ο καθένας κανει οτι θέλει στη προσωπική του ζωή και στο κρεβάτι τ απλα η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει τα παντα ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Giorgos

Πρέπει να παίχτηκε μ@λακι@..

Iraklis

Ορθόδοξο Ιραν

ChristosT

Ώς γνωστόν επειδή το πολύ το τάκα τάκα κάνει το παιδί μπίπ…νομίζω καλά κάνανε. Υπάρχουν πιό light sites που γυμνάζουν την φαντασία ενός άντρα ώστε να αποδίδει σωστά και ποσοτικά όταν του έρθει η ευκαιρία.

Lsantas

Δεν έχει νόημα αυτό που έκανε μιας και με ένα απλό vpn ή proxy κάνεις την δουλειά σου..
Στα του θέματος το πορνό προκαλεί εθισμό.. κύριος λόγος είναι ή έκρηξη ντοπαμίνης(ουσία που προκαλεί ευφορία) στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να συνδέει ο ίδιος ο εγκέφαλος την ευχαρίστηση με το πορνο. Και έτσι απλά ζητάς more and more..

Το άλλο άσχημο που κάνει το πορνο είναι ότι προωθεί αντίληψεις το πώς πρεπεθ είναι το σωστό σώμα με αποτέλεσμα το 99 %των κοινών θνητών να νιώθει άχρηστο είτε για τις επιδόσεις του είτε για τον σωματότυπο του( για αυτό άλλωστε στο δρόμο βλέπεις οτι βλέπεις στη σημερινή κοινωνία)

Στα καλά του πορνό μπορεί να δώσει ένα έναυσμα στο ζευγάρι να αναθερμάνει την σχέση του κόλπα ρούχα κλπ..

Τωρα το ότι το απαγόρευσε ή ρωσια δεν νομίζω να αποδώσει τα αναμενόμενα ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να διαλεξει ότι θέλει . Βέβαια όπως είπε και ο πλάτωνας : Η άγαν ελευθερία έοικε εις άγαν δουλείαν μεταβάλλειν

Δημητρης

υπαρχουν και τα VPN

Αλκης

Ας το κανουν και στην ελλαδα μαγκες γιατι δεν μας βλεπω καλα ,τουλαχιστον εμενα με ριχνει παρα πολυ και στο πραγματικο face to face τα κανω μπαχαλο αφου εγω δει τοσες παραγωγες μεχρι και στο διαστημα…Σκετη ζημια ειναι παιδια!!

Γιωργος

Η αληθεια ειναι οτι θελει ρεγουλα το πορνο γιατι αν σε παρει μπαλα δεν εχεις μυαλο για τιποτα κ σιγουρα δεν αρμοζει η κατάχρηση σε νεα παιδια.αλλα ας το αποφασισει ο καθε ενας μοναχος του γιατι κακο δε κανει κ οχι το κράτος.

kakalos

Μπραβο στους Ρωσους που συμμαζευουν το κρατος τους. Εδω στο Ευρωπαισταν η λαλακια παει συννεφο.

Kostas

Πολυ καλο αυτο θα έπρεπε να το κάνουν και εδω…
Αντι αυτου δεν γίνεται, υπάρχουν 1.000.000 site με αυτό το θεμα Συν site αξιολόγησής (καλο)Μπαρ και διαφόρων μερών που μπορεί να πάει κάποιος για να περάσει- η και να σπρώξει.
Ωραίο αυτό με την ντοπαμινη δεν το ειχα σκευτει @Lsantas εχει επιστημονική εξήγηση, ο λογος που παίζεται τόση μ@λ@κια!! 😀

Lsantas

Μπορει οποιος θελει να κανει την αρχη να βαλει αυτους τους DNS στο ρουτερ του.. κοβει τα παντα απο ….πονηρα site..
OPENDNS
Preferred DNS Server: 208.67.222.123
Alternate DNS Server: 208.67.220.123

vasilist

Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με το ban οποιου δήποτε site, δημοκρατία είναι ελευθερία λόγου και κινήσεων και αν κάποιος γουστάρει να δεί πορνό κανένας δεν έχει δικαίομα να του πει όχι η να του υποδείξει τι να κάνει.
Και απο ότι βλέπω μερικοί εδώ έχουν ξεχάσει τα ιδεώδη που έδωσε η ελλάδα πρώτη στον κόσμο περι ελευθερίας και δημοκρατίας και πόσο μάλλον για κάτι που κάνει κάποιος μόνος χωρίς να ενοχλεί κανέναν.
Το θέμα είναι πιο μεγάλο απο απλά πορνό μερικοί δεν το βλέπετε αλλα ποιος θα τους εμποδίσει μετά να κόψουν και το techblog αν δεν τους αρέσει?

vasilist

Α και ξέχασα να αναφέρω οτι σε όσους δεν αρέσει απλά μην βλέπετε και μην κατακρίνετε τον άλλον που βλέπει, εγώ δόξα τον θεω λόγο περιοχής και συνήθειας δεν έχω τέτια ανάγκη αλλα το βλέπω ειρωνικό να κατακρίνουμε καποιον που βλέπει ο οποίος έχει κάποιο πρόβλημα υγείας η ψυχολογίας και αδυνατεί να συναστραφεί με γυναίκες η άντρες.
Η ακόμα και αυτόν που δεν έχει πρόβλημα αλλα γουστάρει όταν έχει ελεύθερο χρόνο να την βρίσκει έτσι, ποιοι είμαστε εμείς που θα του πούμε κλείσε το pc και πήγαινε κάπνισε, μέθυσε και γλέντα γιατί αυτό θεωρώ εγώ σωστό.

Ρατ

Ασχημα τα νεα για τους Ρωσσους. Τουλαχιστον αυτο τους χαλαρωνε λιγο. Θα σκοτωνονται περισσοτερο τωρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Pornhub YouTube

Το YouTube απαγόρευσε το κανάλι του Pornhub για «πολλαπλές παραβιάσεις»

Το κανάλι του Pornhub στο YouTube έχει απαγορευτεί για «πολλαπλές παραβιάσεις» των Οδηγιών κοινότητας της πλατφόρμας.

Internet Pornhub

Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Αγωγή που έγινε από 30 γυναίκες προς το Pornhub το κατηγορεί ότι έχει ανεβάσει βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Internet

Οι New York Times καταγγέλουν το PornHub για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Κατόπιν της καταγγελίας των New York Times, το PornHub προσπαθεί να περιορίσει τη ζημία, που υπέστη το όνομά του.

Business featured Pornhub

Pornhub: Αφαίρεσε 9 εκατ. βίντεο, τέλος στα ερασιτεχνικά

Το Pornhub αφαίρεσε 9 εκατομμύρια ερασιτεχνικά βίντεο, δίνοντας ένα τέλος στην κατηγορία των amateur ταινιών.